Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ - Μίκης Θεοδωράκης


ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ - Μίκης Θεοδωράκης

Με την ανανεωμένη μας σελίδα η Κ.Α.Π. (Σπίθα) κάνει μια νέα αρχή. Ή μάλλον επιστρέφει στην αρχική ιδέα-πρόταση για την δημιουργία μιας Κίνησης Ιδεών. Η πείρα που αποκτήσαμε δεν πήγε χαμένη. Όλες και όλοι μας γίναμε λίγο πιο σοφοί! Άλλωστε δήλωσα εξ αρχής πως επιχειρούμε ένα καινούριο ιστορικό πείραμα. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι οι ιδέες μας αποδείχθηκαν πιο δυνατές, στέρεες και αποδεκτές από τις διάφορες δομές μέσα στις οποίες επιχειρήσαμε να τις κλείσουμε. Και θα ΄λεγα ακόμα ότι οι δομές έπαιξαν ρόλο αρνητικό, ανασταλτικό και σε πολλές περιπτώσεις ολέθριο! Τώρα όποιοι και όσοι συμμερίζονται τις βασικές μας ιδέες είναι απολύτως ελεύθεροι να επιλέξουν τις μορφές που θα πάρει η παρουσία και οι δράσεις τους.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι και θα είμαι παρών. Αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσω να επιλέγω τις παρεμβάσεις και τις δραστηριότητές μου. Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 70 χρόνια συμμετοχής μου στους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Πολιτισμό. Με οδηγό την θεωρία μου για την σχέση ανάμεσα στην Αρμονία και στο Χάος. Από την δεκαετία του ’60 και μετά άρχισα να παίζω πρωταγωνιστικό ρόλο, που με υποχρέωσε να παίρνω κρίσιμες αποφάσεις, που υποθέτω ότι τις γνωρίζετε. Μια από τις πρόσφατες υπήρξε και η ίδρυση της Κ.Α.Π.. Παρά την δημοκρατικότητά μου και την αναγνώριση του ρόλο της ομαδικής δουλειάς, θεώρησα και θεωρώ ότι αποφάσεις που στηρίζονται αποκλειστικά στη δική μου ανάλυση, εκτίμηση, διαίσθηση θα πρέπει από την άποψη της ευθύνης να τις επωμίζομαι μόνος μου. Για τον λόγο αυτό σας βεβαιώ ότι σε καμμιά περίπτωση δεν τις μοιράστηκα ούτε ακόμα και με τον πιο κοντινό μου άνθρωπο, λ.χ. τον πατέρα μου, την γυναίκα μου ή τον αδελφό μου. Το λέω αυτό για να γίνει από όλους κατανοητό ότι ποτέ μου δεν είχα γύρω μου «αυλή», συμβούλους, περιβάλλον. Μπορεί να συζητώ με όλους. Να ακούω τα πάντα.

Όμως όλα αυτά είναι για μένα δευτερεύοντα, πιθανώς ωφέλιμα αλλά αμελητέα, όταν θα πρέπει να αποφασίσω κάτι σημαντικό. Πολύ περισσότερο δεν καταδέχθηκα ποτέ να ξεχωρίσω  συνεργάτες, συντρόφους και συναγωνιστές όπως λ.χ. στους Λαμπράκηδες, στο Πατριωτικό Μέτωπο και τώρα στην Κ.Α.Π. Έχω για όλες και για όλους την ίδια εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη. Φτάνει να είναι άποιος και να φαίνεται πιστός όχι μόνο στα ιδανικά μας αλλά και στην ευπρέπεια και την ευγένεια που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν αληθινό αγωνιστή.

Αθήνα,  26.4.2013

Μίκης Θεοδωράκης

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=4172

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Γίωργος Λιλλήκας στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη


Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

«Κάθε συνάντηση με τον Μίκη είναι συνάντηση με την ιστορία», δήλωσε  ο κ. Λιλλήκας και πρόσθεσε ότι «πέρα από τα σχόλια και την ανταλλαγή απόψεων για την επικαιρότητα η συνάντηση με τον Μίκη είναι μία περιήγηση στην ιστορία».

Ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος ηγείται της νεοσύστατης κίνησης «Συμμαχία Πολιτών», χαρακτήρισε τη συνάντηση «ανήσυχη» καθώς όπως είπε «μοιραζόμαστε ίδιες αγωνίες για τον Ελλαδικό και κυπριακό Ελληνισμό γιατί μετά το 1974 δεν υπήρξε εποχή που το σύνολο του Ελληνισμού βρέθηκε σε αυτή τη τραγική κατάσταση».

«Χαίρομαι που ο Μίκης είναι στις επάλξεις και είμαστε σε κοινή συστράτευση σε αυτό τον αγώνα» σημείωσε ο κ. Λιλλήκας και υπογράμμισε ότι «μόνο ενωμένοι και συστρατευμένοι μπορούμε να
αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα που έχει χτυπήσει την Κύπρο και την Ελλάδα.


Ακολούθησε επίσκεψη του Γιώργου Λιλλήκα στο πολιτικό στέκι της Ενιαίας Σπίθας Αττικής, όπου και μίλησε στους Σπιθιστές για την πολιτική κατάσταση στην Κύπρο, τι μέλλει γενέσθαι καθώς και για κοινό μέτωπο Αντίστασης από κινήματα Ελλάδας και Κύπρου.



Θα ακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφίες  με την βαρυσήμαντη ομιλία του στα γραφεία της Σπίθας Αττικής

Οι δηλώσεις του κ. Λιλλήκα έξω από το σπίτι του κ. Θεοδωράκη:


Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Μετά την συνάντηση που θα έχει με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του σήμερα το απόγευμα Υποδεχόμαστε στο Στέκι της ΣΠΙΘΑΣ τον Γιώργο Λιλλήκα


https://www.facebook.com/events/301152116681684/
Ελληνες και Κυπριοι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΤΩΡΑ

Ενάντια στους νεοταξιτες ,στην τροικα , ΔΝΤ, στο 4ο ΡΑΙΧ και ΟΛΟΥΣ τους ΕΧΘΡΟΥΣ της Ελλάδας και της Κύπρου μέσα και εξω..

Μετά την συνάντηση που θα έχει με τον Μίκη Θεοδωράκη στο σπίτι του σήμερα το απόγευμα
Υποδεχόμαστε στο Στέκι της ΣΠΙΘΑΣ τον Γιώργο Λιλλήκα
σήμερα στις 20:00΄ Μπουμπουλίνας 34 , Αθήνα 106 82 Εξάρχεια . ΧΑΡΤΗΣ >>> http://goo.gl/maps/nd5SF
Τηλ. 6972531319 & 6980548748 & 210.8212011 & 6972300003 email : epi.no.attikis@gmail.com ..... ΣΠΙΘΑ σημαίνει ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


σας περιμένουμε όλους .....

Σήμερα ο Γιώργος Λιλλήκας στο ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ
Σήμερα στις 8:00 μ.μ.
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 34 & ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ( Πίσω από το Μουσειο)

Μου αρέσει! ·  · Unfollow Post ·  · Πριν από 2 λεπτά

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής


Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής  7/4/2013 (Μέρος 1ο)


Την Κυριακή 7/4 συγκλήθηκε η 4η προαναγγελθείσα τακτική γενική συνέλευση της ενιαίας Σπίθας.
Στη συνέλευση παρευρέθησαν και 5 νέα μέλη της Σπίθας. Παρών στη συνέλευση ήταν ο Στράτος Δασκαρόλης από τη Σπίθα Καλαμάτας.
Εκλέχτηκε προεδρείο που απαρτιζόταν από τους Κοντό Μάκη, Καφετζοπούλου Έφη, Παπαδάκη Σοφία και Ζερέυ Νίκη.
Επίσης έγινε επικαιροποίηση των  e-mails των παρευρισκομένων.                                                            
Έγινε ανάγνωση της θεματολογίας  και συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

1.       Επικύρωση των πρακτικών της 3ης τακτικής γενικής συνέλευσης της ενιαίας Σπίθας.

 Εγκρίθηκαν ομόφωνα.

2.       Ενημέρωση-συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα.
Έγινε εισήγηση από την συναγωνίστρια Κολοβού Ιωάννα .Στη συνέχεια αναγνώστηκε κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη. Έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συναγωνιστές και ακολούθησε ανάγνωση του προσχεδίου ψηφίσματος, το οποίο ύστερα από συνδιαμόρφωση από τα παρόντα μέλη  της γενικής συνελεύσεως ψηφίστηκε ομοφώνως εκτός του συναγωνιστή Λάκου Αντώνη, ο οποίος διαφωνεί σε θέματα διατύπωσης . Το ψήφισμα καθαρογράφτηκε και εστάλει στην επιτροπή multimedia  για ανάρτηση.

3.       Κατάθεση στεφάνου για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Έγινε εισήγηση από τον Ανδρέα Τσιφτσιάν , ο οποίος πρότεινε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Αρμενίων. Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τους συναγωνιστές Χατζηδημητρίου Μανώλη και Πελεκίδη Γαβριήλ.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
Λόγω έλλειψης χρόνου έγινε πρόταση η 4η γενική συνέλευση της ενιαίας Σπίθας να συνεχιστεί  την Τρίτη 9/4/2013 και ώρα 18.00.Η πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση.


Συνοπτικά πρακτικά 4ης τακτικής  Γενικής Συνέλευσης της Ενιαίας Σπίθας Αττικής  9/4/2013 (Μέρος 2ο)

Την Τρίτη 9/4 πραγματοποιήθηκε η συνέχεια της τακτικής  γενικής συνελεύσεως της ενιαίας Σπίθας.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε και ένα νέο μέλος της Σπίθας. Παρών στη γενική συνέλευση ήταν ο συναγωνιστής Δασκαρόλης Στράτος από τη Σπίθα Καλαμάτας.
Έγινε ανάγνωση των θεμάτων και συζητήθηκαν με την εξής σειρά:
1.       Στάση πληρωμών Απριλίου.

Η εισήγηση έγινε από την Αποστολοπούλου Μαρία και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των συναγωνιστών.  Έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη. Η συναγωνίστρια Αποστολοπούλου Μαρία έκανε την πρόταση να δημιουργηθεί μία ομάδα από τα μέλη, η οποία θα ασχοληθεί με την στάση πληρωμών και με θέματα που αφορούν τα χαράτσια, τους φόρους,κλπ.
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα.
2.       Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού.

Η εισήγηση έγινε από την  συναγωνίστρια Αποστολοπούλου  Μαρία. Ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και πρότεινε το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25/4 να κλείσει με την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις από συναγωνιστές, οι οποίες απαντήθηκαν από την εισηγήτρια. Τέλος έγιναν τοποθετήσεις από μέλη.
3.       Συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό ιατρείο

Την εισήγηση πραγματοποίησε ο συναγωνιστής Κοντός Μάκης. Ο Χατζηδημητρίου Μανώλης πρότεινε να αναρτήσουμε και να κοινοποιήσουμε τα φάρμακα που χρειάζεται το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. Τέλος ορίστηκε υπεύθυνη συλλογής Φαρμάκων η Πανταζή  Φωτεινή.
4.       Προσωρινή ομάδα διαχείρισης στεκιού.

Εισηγήτρια ήταν η συναγωνίστρια Παπαδάκη Δέσποινα. Ύστερα από συζήτηση μεταξύ των μελών την προσωρινή ομάδα διαχείρισης στεκιού θα απαρτίζουν η Δελαγραμμάτικα Ρένα, ο Νεφραίμ  Χρήστος, η Πανταζή Φωτεινή και η Ζερέυ Νίκη.
5.       Συμμετοχή στις ομάδες δράσεις.

Η εισήγηση έγινε από τον Μάκη Κοντό. Έγιναν τοποθετήσεις από συναγωνιστές και στη συνέχεια έγινε πρόταση από τη Ζερέυ Νίκη να γίνει συνάντηση των μελών αποκλειστικά για την στελέχωση των ομάδων. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και ορίστηκε ημέρα συνάντησης η Πέμπτη 11/4/2013 και ώρα 18.00.
6.       Πρόταση για ανοικτή λαϊκή συνέλευση της Σπίθας.

Εισηγητής ήταν ο Μανώλης Χατζηδημητρίου, ο οποίος πρότεινε να οργανώσει η Σπίθα λαϊκές συνελεύσεις    στην πλατεία Συντάγματος  με τον κανονισμό συνέλευσης της Σπίθας. Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις συναγωνιστών, οι  οποίες απαντήθηκαν από τον εισηγητή και ακολούθησαν τοποθετήσεις. Τέλος έγινε πρόταση από το συναγωνιστή Ξηρό Δημήτρη να γίνουν ομιλίες σε χώρους του δήμου και σε άλλους χώρους και αποφασίστηκε από τους παρευρισκομένους να γίνει εισήγηση από το συναγωνιστή σε επόμενη συνέλευση.
7.       Ενημέρωση δράσεων.

Έγινε ενημέρωση από το συναγωνιστή Νούση Βασίλη και ακολούθησαν  τοποθετήσεις. Τέλος έγινε πρόταση από τον Δημήτρη Ξηρό να έρχεται σε e-mail το τηλέφωνο του συντονιστή της εκάστοτε δράσης για να επικοινωνούν οι Σπιθιστές.
8.       Πολιτική εισήγηση.

Την πολιτική εισήγηση πραγματοποίησε ο Μανώλης Χατζηδημητρίου και ακολούθησαν τοποθετήσεις συναγωνιστών.

Λήξη συνέλευσης
9/4/2013

Το προεδρείο της Συνέλευσης


Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" - Μίκης Θεοδωράκης


ο Γιώργος Λιλλήκας στην ΑΘΗΝΑ ( ομιλία με θέμα : Ο στραγγαλισμός της Κύπρου, προοίμιο για νέο σχέδιο Ανάν; ) την Τετάρτη 24 - 4 - 2013

Ο στραγγαλισμός της Κύπρου, προοίμιο για νέο σχέδιο Ανάν; (24-4-13)

  Στις 24 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α (δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο), θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.
Μαζί του θα μιλήσουν ο Νίκος Κουτσού (βουλευτής της κυπριακής βουλής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), και ο Μανώλης Μηλιαράκης (πρόεδρος της ΣΕΥΑΚ).
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο πρόεδρος της ΣΑΚ αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Μασσοστασής, (πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος).
Ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης 19.30.


Η Ευρωζώνη, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, με τη συνενοχή της πλειοψηφίας των υπόλοιπων μελών της ευρωζώνης και την ηχηρή και ένοχη σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης, αποφάσισε να καρατομήσει την κυπριακή οικονομία με πρωτοφανή μέτρα διάλυσης του τραπεζιτικού της συστήματος, και ρίξιμο στον οικονομικό καιάδα εκατοντάδων χιλιάδων Κυπρίων.
Οι ευθύνες της κυπριακής άρχουσας ελίτ, και των κυπριακών κυβερνήσεων (Χριστόφια, Αναστασιάδη) είναι προφανείς και αυταπόδεικτες. Και όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η
συντήρηση και αναπαραγωγή ενός οικονομικού μοντέλου στηριγμένου σε εξωτερικούς πόρους, παρ’ ότι αποτελεί εν πολλοίς συνέπεια της κατοχής, δεν είναι βιώσιμη. Επιπλέον καθιστά την Κύπρο ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς.
Αν σε όλα αυτά προστεθεί η άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και η μεταβολή της σε αποικία χρέους, τότε η συγκυρία γίνεται ακόμα πιο τραγική και επικίνδυνη.
Ο οικονομικός στραγγαλισμός της Κύπρου όμως, δεν έγινε απλώς για οικονομικούς λόγους και όχι μόνο από τους Γερμανούς. Σε αυτήν συνέργησαν και οι Αμερικανοί (μέσω του ΔΝΤ) και οι Εγγλέζοι. Θεώρησαν την οικονομική κρίση ως ευκαιρία να καθυποτάξουν ολοκληρωτικά τον κυπριακό ελληνισμό, και να επαναφέρουν άμεσα μια νέα έκδοση του σχεδίου Ανάν, που εννέα χρόνια πριν, στις 24 Απριλίου του 2004, απέρριψε ο κυπριακός λαός  υπό την ηγεσία του Τάσσου Παπαδόπουλου. Γι’ αυτό, και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έσπευσε να θεωρήσει κατάλληλη τη στιγμή για την προώθηση εκ νέου «λύσης του Κυπριακού» σε συμφωνία με τον ενεδρεύοντα νεοθωμανισμό του Ερντογάν και του Νταβούντογλου.
Γι’ αυτό, ο ελληνισμός στην Ελλάδα και την Κύπρο, πρέπει να τεθεί άμεσα σε επιφυλακή και παράλληλα με την οικονομική και πολιτική αλληλεγγύη στους Κύπριους ενάντια στον στραγγαλισμό τους, να εμποδίσει την ανάπτυξη κάποιου νέου σχεδίου κατακρεούργησης και τουρκοποίησης της  νήσου. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) καθώς και το Σωματείο «Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου» (ΣΑΚ), με την υποστήριξη της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος οργανώνουν κατά την ένατη επέτειο του ιστορικού όχι στο σχέδιο Ανάν, εκδήλωση συμπαράστασης και εγρήγορσης.
Στις 24 Απριλίου 2013, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α (δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο), θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα.
Μαζί του θα μιλήσουν ο Νίκος Κουτσού (βουλευτής της κυπριακής βουλής), ο Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας, εκδότης του περιοδικού Άρδην), και ο Μανώλης Μηλιαράκης (πρόεδρος της ΣΕΥΑΚ).
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο πρόεδρος της ΣΑΚ αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Λεωνίδας Μασσοστασής, (πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος).
Ώρα πραγματοποίησης της εκδήλωσης 19.30.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ. Σ. ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΠΙΘΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 7.4.2013

Στη Γ.Σ. της 7ης Απριλίου 2013 εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα το οποίο μέχρι τώρα έχουν υπογράψει σε χαρτί ολογράφως δεκάδες ΕΝΕΡΓΟΙ Σπιθιστές / Σπιθίστριες στην Αττική.

Η διαδικασία υπογραφής του ψηφίσματος δεν έχει ολοκληρωθεί.

 Όποιος  θέλει να αγωνιστεί μαζί μας για να διώξουμε επιτέλους την ξένη και ντόπια "ακρίδα"  για να φωνάξουμε όλοι μαζί : είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ " ,οικοδομώντας μια Ανεξάρτητη, Περήφανη , Σεβαστή σε εχθρούς και φίλους,  Ευημερούσα  Ελλάδα, Αλληλέγγυα πρός όλους τους λαούς του κόσμου,  μπορεί να το συνυπογράψει στο στέκι μας ( Μπουμπουλίνας 34 , Αθήνα 106 82, Εξάρχεια . Τηλ. 211.2138662 – 6972531319 – 6980302045 - 6972300003 ) ή να μας στείλει email  ηλεκτρονικά στο  email : epi.no.attikis@gmail.com

ΣΠΙΘΑ σημαίνει ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ 


ΨΗΦΙΣΜΑ  Γ. Σ.  ΕΝΙΑΙΑΣ  ΣΠΙΘΑΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ  7.4.2013

Ξεκινήσαμε ως απλοί προβληματισμένοι πολίτες, σαστισμένοι σε μία χώρα που την σκιάζει η φοβέρα και την πλακώνει η σκλαβιά, που περιήλθε στην δίνη του σοκ και δέος.
Ο προβληματισμός έγινε αγανάκτηση και ξεχυθήκαμε στους δρόμους για να υπερασπιστούμε τα δίκια της Πατρίδας μας. Για να φωνάξουμε ως ελεύθεροι πολιορκημένοι, ως απροσκύνητος Λαός το μεγάλο ΟΧΙ.
Πορευτήκαμε μέσα από συμπληγάδες, δεχτήκαμε χτυπήματα, από μέσα κι από έξω, ύπουλα και
φανερά.
Και είμαστε και σήμερα εδώ για να δηλώσουμε με μια φωνή ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε, ότι  είμαστε, πια, ορκισμένοι!  Ορκισμένοι στην Πατρίδα μας, ταγμένοι στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Ηγέτη μας, Μίκη Θεοδωράκη, το Ευαγγέλιο στο οποίο η μοίρα μας έταξε να είμαστε, με ταπεινότητα αλλά και σθένος, οι Απόστολοί του.
Η Σπίθα υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην αφύπνιση του Λαού και στην Αντίστασή του.
Αυτή ήταν η πρώτη μέσα απ όλα τα κόμματα και κινήματα που μίλησε για το Μνημόνιο καταδεικνύοντας το σκοτεινό έργο της παράδοσης της Εθνικής Κυριαρχίας.
Αυτή ήταν η πρώτη που μίλησε για την ΑΟΖ και την προοπτική που ανοίγεται για την ανάπτυξη του τόπου μέσα από τον τεράστιο πλούτο που βρίσκεται στα σπλάχνα της Ελλάδας.
Αυτή πήρε την πρωτοβουλία για το κίνημα Ελ.Λα.Δ.Α. που θα ένωνε όλους τους πατριώτες Έλληνες, ανεξαρτήτως της πολιτικής τους τοποθέτησης, σε έναν αντιστασιακό χείμαρρο που κορυφώθηκε στις 12 Φλεβάρη του 2012.
Ήμασταν παντού, στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές, στις αίθουσες διαλέξεων, δεχόμενοι ραπίσματα, προσβολές, ταπεινώσεις, επιθέσεις,  προδοσίες, αλλά δεν λυγίσαμε. Αν κάτι μάθαμε από όλα αυτά είναι ότι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι, εμείς οι λίγοι απέναντι στους ισχυρούς, αλλά αν κάτι έμαθαν και εχθροί μας είναι ότι γίναμε δυνατότεροι. Γιατί τώρα πια είμαστε από ατσάλι.  Τώρα πια ξέρουν, πως αν τολμήσουν να μας χτυπήσουν, θα σπάσουν πάνω μας.
Δηλώνουμε, με μια φωνή, ότι είμαστε ΕΔΩ. Ακούραστοι στον κοινό σκοπό, σαν σπαρτιάτικη μόρα, ο ένας δίπλα στον άλλον. Γιατί η μοίρα όλων μας είναι δεμένη στο χρέος που μας βαραίνει. Το χρέος στην Πατρίδα, στα παιδιά μας, στους νεκρούς μας, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. Μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας.
Μέχρι να πέσουν… ή να πέσουμε!
Η Ενιαία Σπίθα Αττικής έκανε τους τελευταίους δύο μήνες, όσα δεν έγιναν στην Αττική τα τελευταία τρία χρόνια. Στήνουμε στα πόδια ένα διαδραστικό στέκι–πολιτικό καφενείο, που προσδοκούμε να αποτελέσει κύτταρο πολιτιστικής επανάστασης μέσα από έναν καθημερινό διάλογο τέχνης και επιστήμης. Πρωτοστατούμε στον αντιστασιακό αγώνα στην Αθήνα, πράγμα που δεν περνά απαρατήρητο ούτε από τα ΜΜΕ, που ήθελαν μέχρι σήμερα να μην μας ξέρουν.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη της 30/03/2013 φέρουμε μία ιστορική ευθύνη που δεν πρέπει να χαραμίσουμε.
Στο πλαίσιο αυτής της ιστορικής ευθύνης η Γενική Συνέλευση της Ενιαίας Σπίθας Αττικής δηλώνει ότι:
1.   1. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν και παραμένει ο επικεφαλής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΣΠΙΘΑ.

2. Παραμένουμε αμετακίνητοι στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Ηγέτη μας  Μίκη Θεοδωράκη, την οποία και θα εφαρμόζουμε στην πράξη,  αναδεικνύοντας σε πεμπτουσία κάθε πράξης και απόφασής μας την αρχή της  Άμεσης Δημοκρατίας.

3. Συνεχίζουμε, απερίσπαστοι και από κοινού, στο οργανωτικό πλαίσιο της Ενιαίας Σπίθας Αττικής τον πατριωτικό, επαναστατικό αγώνα μας, με στόχο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμισή μας, την συσπείρωση των μελών μας και μαζικοποίηση και με στόχο να αποτελέσουμε πρότυπο λειτουργίας Σπίθας για όλη την Ελλάδα.

4. Θεωρούμε απαραίτητη μία πανελλήνια συνάντηση Σπιθιστών-Σπιθιστριών και θα λάβουμε πρωτοβουλία ως Σπίθα Αττικής προκειμένου να οργανώσουμε έναν μαζικό διασπιθικό, προσυνεδριακό διάλογο, με όλους ει δυνατόν τους συναγωνιστές μας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανοιχτά, σε μία συζήτηση για την επόμενη μέρα.
5. Θα εντατικοποιήσουμε στο έπακρο τον αντιστασιακό, πατριωτικό μας αγώνα ενωμένοι ως μια γροθιά, με ομοβροντία δράσεων ενάντια στο παράνομο πολιτικό σύστημα.

Κάναμε πολλά, θα μπορούσαμε περισσότερα, αλλά κοιτάμε το μέλλον. Οφείλουμε να δούμε τι θα κάνουμε από δώ και πέρα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Ή ταν ή επί τας.

Για την Ενιαία Σπίθα Αττικής υπογραφούν οι :

( τα ονόματα βρίσκονται στο αρχείο της Ενιαίας Σπίθας Αττικής )





Η  Επιτροπή της Ενιαίας Σπίθας ΑΤΤΙΚΗΣ

 Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" - Μίκης Θεοδωράκης

http://www.spitha-kap.gr/el/sparks/sparksnews/?nid=4211

Με Εισιτήριο βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα και μη ληγμένα φάρμακα που δεν χρειάζονται, Θεατρική παράσταση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 28 Απριλίου


Θεατρική παράσταση από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό της ευτυχισμένης βασίλισσας» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η είσοδος για μικρούς και μεγάλους, είναι ελεύθερη και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου καλεί τους θεατές να προσφέρουν βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα καθώς και φάρμακα που δεν χρειάζονται, αρκεί να μην έχει περάσει η ημερομηνία λήξεως.

Η παράσταση θα "ανέβει" στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 28 Απριλίου στις 17:00.



Λίγα λόγια για το  ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)

Από τα τέλη του 2011, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί σε ένα κτίριο που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικανική βάση του Ελληνικού, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης αλλά και δεκάδων εθελοντών, φορέων και πολιτών. Οι εμπνευστές του ιατρείου και οι εθελοντές – γιατροί που εργάζονται εκεί, δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα και βλέπουν δεκάδες κόσμου (γείτονες, περαστικούς, ανθρώπους που απλά άκουσαν για την ύπαρξη του κοινωνικού ιατρείου) που επιθυμούν να
βοηθήσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.



Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ήδη υπάρχει καρδιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, πνευμονολόγος, ΩΡΛ, κυτταρολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος, οδοντίατρος, φυσιοθεραπευτής, οπτομέτρης, ψυχολόγος, ρεφλεξολόγος, διαιτολόγος.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χρειάζεται να έχουν μαζί τους ασφαλιστικό βιβλιάριο που να μην είναι σε ισχύ και –αν είναι εύκολο, χωρίς να απαιτείται και να τους ζητείται να χάσουν ενέργεια σε γραφειοκρατικές διαδικασίες- κάποια βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι είναι ανασφάλιστοι, άποροι ή άνεργοι. Για την παροχή συνταγογραφημένων φαρμάκων απαιτούνται δικαιολογητικά, όπως παραπεμπτικό νοσοκομείου ή συνταγή στο ασφαλιστικό βιβλιάριο που έχει λήξει.

Ο καρδιολόγος και εμπνευστής της δομής του Κοινωνικού Ιατρείου, Γιώργος Βήχας σημειώνει πως «όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, όσο αυξάνει η ανεργία και η φτώχεια τόσο μεγαλώνει η ανασφάλεια, η κατάθλιψη, η απελπισία, και η απόγνωση των Ελλήνων και χαρακτηρίζει «εθνικό χρέος» τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η κοινωνική συνοχή και η δυνατότητα αντίστασης και ανατροπής.



Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης ανέργων



Κάθε Δευτέρα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.00, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η ομάδα που συντονίζεται από την ψυχολόγο Μαρία Ρώτα, συναντάται για να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωση σε ανέργους. Από κοινού, στο πλαίσιο της ομάδας, άνθρωποι που βιώνουν το πλήγμα της ανεργίας, έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα την οικογενειακή δυναμική αυτή την ευαίσθητη περίοδο αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές που πιθανά να βοηθήσουν στην επαγγελματική τους επανένταξη.

http://mki-ellinikou.blogspot.gr/

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

( video - photos ) η ΣΠΙΘΑ έδωσε το παρόν στην πορεία αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής

Με το σύνθημα "Γενικός Ξεσηκωμός όπως η Ιερισσός"
και με την δήλωση : " Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ'ολα τα κελιά " Σπιθίτες και Σπίθίτριες έδωσαν σήμερα το παρόν ,όπως και πάντα και παντού, στην πορεία αλληλεγγύης που έγινε με αφορμή τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής. 
Στην Βία τους και στην ποινικοποίηση των αγώνων 
και της αντιστασιακής δράσης απαντάμε ΕΝΩΤΙΚΑ. 

ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.



Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

13/4/2013 ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

H Ενιαία Σπίθα Αττικής στηρίζει τον ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ  των Κατοίκων της Χαλκιδικής και συμμετέχει στην πορεία που θα γίνει στην ΑΘΗΝΑ  το Σάββατο 13/04, στις 12:00, στο Μοναστηράκι.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ. …. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΚΑΝΑΔΟ-ΤΡΟΙΚΑΝΟ-ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΟ -ΦΑΣΙΣΤΟ – ΜΠΟΜΠΟΛΙΚΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ … ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ????

https://www.facebook.com/events/114340552095907/

 στην πιο κρίσιμη, ίσως, στιγμή του αγώνα τους ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική καλεί στη Συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 13/04, στις 12:00, στο Μοναστηράκι


Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΣ του Μίκη Θεοδωράκη 2-4-2013


Ο ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΣ
Μίκης Θεοδωράκης

Διαβάζοντας την «Τρίτη Επιστολή προς Κύπριο φίλο» του Δημ. Κωνσταντακόπουλου διαπιστώνω ότι τελικά κερδήθηκε κι αυτός από την … γοητεία της Ουτοπίας. Άλλωστε την κάθε του πρόταση για την έξοδο από την κρίση φροντίζει να την ακυρώνει με μια δική του αντιπρόταση. Ουτοπία ενάντια στην Λογική. Είτε Λογική ενάντια στην Ουτοπία. Πώς το είχε πει ο Όρσον Ουέλλες … «Τελικά οι Ελβετοί το μόνο που κατάφεραν να προσφέρουν είναι τα ρολόγια».

Όταν έχεις συνηθίσει να σε κουρδίζουν για να πιστεύεις ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεσαι ως άτομο και ως λαός, τότε φτάνεις στο σημείο να μισείς τα πουλιά που πετούν ελεύθερα και τους
ανθρώπους που σκέφτονται και προχωρούν χάρη στην δική τους ενέργεια, ελεύθερα, χωρίς να έχουν ανάγκη τον Κουρδιστή!
            Πάρτε παράδειγμα τους Έλληνες. Που πριν προλάβουν να ελευθερωθούν μετά το 1821 τους παραλαμβάνει ο Κουρδιστής, πότε οι Βαυαροί, πότε οι Γλύξμπουργκ, πότε οι Άγγλοι, πότε οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και πότε οι Τροϊκανοί, με λίγες εξαιρέσεις που τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, έτσι που να μην μπορούν να σκεφτούν τη ζωή τους χωρίς τον Αρχικουρδιστή, που εδώ και αιώνες πότε με τις αποικίες και τα προτεκτοράτα, πότε με τους πολέμους και τις κατοχές, τις Χιροσίμες, τα Άουσβιτς, τις Τράπεζες και πάντοτε με τις απειλές, τα «Σοκ και Δέος» ρυθμίζει τους Λαούς σαν τους δείκτες του ρολογιού: Εσύ για τις ώρες, Εσύ για τα λεπτά κι εσείς για τα δευτερόλεπτα. Όλα τακτικά και αναλλοίωτα, χάρη στο σιδερένιο χέρι του Κουρδιστή.
            Να όμως που η ανθρώπινη φύση αντιστέκεται σ’ αυτό τον κτηνώδη και απάνθρωπο Νόμο. Γιατί τελικά αντιστρατεύεται το Νόμο της Ζωής και την Αρμονία της Φύσης, μιας και τελικά είναι ο Νόμος του Χάους και του Θανάτου.
            Έτσι γεννιούνται κάπου-κάπου ελεύθεροι άνθρωποι, που ξεφεύγουν από τον Νόμο του Κουρδιστή, με ελεύθερη Σκέψη, Πνευματικές Δημιουργίες, Ιδεώδη, Οράματα που απέναντι στον κυρίαρχο Νόμο φαντάζουν Ουτοπίες. Ουτοπίες, Παρθενώνες και Μαραθώνες. Πνευματικές και καλλιτεχνικές Κορυφές. Μάχες και θυσίες για την Ελευθερία και τον Ελεύθερο Βηματισμό με σάρκα, νεύρα, πόδια, χέρια, όραση, ακοή και προ παντός μυαλό και θέληση να αγαπούν, να ονειρεύονται και να πράττουν περιφρονώντας το τριχωτό και βάρβαρο χέρι του Κουρδιστή. Που όμως για να το κόψουν, δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν μόνοι τους χωρίς οι άνθρωποι-ωρολογιοδείκτες να συνειδητοποιήσουν πως είναι άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη από τον Κουρδιστή για να κινούνται σαν στρατιωτάκια γύρω-γύρω μονότονα, απάνθρωπα, χειρότερα απ ό φυτά, σκέτα νούμερα, υποψήφια θύματα για τις σαρκοβόρες Τράπεζες και τα Νέα Νταχάου, χωρίς φύλακες και βασανιστές που στοιχίζουν, αφού τα θύματα έγιναν εθελοντές εξαθλίωσης, ατίμωσης και αργού θανάτου.

Αθήνα, 2.4.2013

Μίκης Θεοδωράκης




http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=4136

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση της Ενιαίας Σπίθας Αττικής - θεματολογία


Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες της Ενιαίας Σπίθας Αττικής


Καλούμε τα μέλη και τους φίλους στης Ενιαίας Σπίθας Αττικής στην 4η τακτική συνέλευση της Σπίθας μας, την Κυριακή 7/4 και ώρα 18.00, στο ΣΤΕΚΙ μας (Μπουμπουλίνας 34, Εξάρχεια).


θεματολογία:

έγκριση πρακτικών 3ης Γ.Σ.

επικαιροποίηση emails των παρευρισκόμενων

1. Ενημέρωση - συζήτηση για τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα   (εισήγηση - επιτροπή πόλης)

2. Ενημερώσεις για:


   α. Απρίλιος μήνας στάσης πληρωμών ( εισήγηση - Αποστολοπούλου)

   β. δίκτυο προστασίας Σαρωνικού ( εισήγηση - Αποστολοπούλου)

   γ. συλλογή φαρμάκων για κοινωνικό ιατρείο  (εισήγηση - Μανίκα)

   δ. ημερολόγιο δράσεων και γεγονότων ( εισήγηση - Νούσης)

3. Στέκι - οικονομικό

   α. ενημέρωση και απολογισμός για το Στέκι

   β. προσωρινή ομάδα διαχείρισης Στεκιού

   γ. εισφορές για ενοίκιο, δράσεις και sms

4. Κατάθεση στεφάνου για την γενοκτονία των Αρμενίων ( εισήγηση - Τσιφτσιάν)

5. πολιτική εισήγηση ( εισήγηση - Επιτροπή πόλης )

6. πρόταση για λαϊκή ανοικτή συνέλευση της ΣΠΙΘΑΣ (εισήγηση -  Χατζηδημητρίου )

7. συμμετοχή στις ομάδες δράσης ( εισήγηση - επιτροπή πόλης )

Τα θέματα είναι με τυχαία σειρά και θα συζητηθούν με την σειρά που θα αποφασίσει το σώμα της συνέλευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία θα γίνει με τον ψηφισμένο κανονισμό συνελεύσεως

Θα σερβίρονται :   καφέδες 1 ευρώ , αναψυκτικά 1ευρώ , νερό 30 λεπτά  κλπ

Η επιτροπή της Ενιαίας Σπίθας Αττικής





Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" - Μίκης Θεοδωράκης





Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΕΜΠΤΗ 4/4/13 Κάλεσμα στο Σύνταγμα: ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ


Χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακρυά από "κομματικές εκδηλώσεις"


Πάμε όλοι  στις 6:00 μ.μ. και ανάβουμε ένα κεράκι στο
δέντρο που ΣΑΝ ΣΉΜΕΡΑ 4/4/2012 σκοτώθηκε ο συνταξιούχος Αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΎΛΑΣ στην πλατεία Συντάγματος.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ
ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ........

https://www.facebook.com/events/513090125403942/

το σημείωμα που άφησε :

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά
τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή
σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους)
πλήρωνα γι’ αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την

ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να
αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ, ο δεύτερος
θα ήμουν εγώ), δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος,
πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν
τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα
τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον
Μουσολίνι (Πιάτσα Πορέτο του Μιλάνου)».