Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

31.01.2013 ΙΜΙΑ - 17 ΧΡΟΝΙΑ


31.01.2013
ΙΜΙΑ - 17 ΧΡΟΝΙΑ
Κ.Α.Π. ΣΠΙΘΑ


Σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2013, συμπληρώνονται 17 χρόνια από τη νύχτα των «Ιμίων». Μια νύχτα που ήταν, στην πράξη, η αρχή του τέλους της εθνικής κυριαρχίας μας στο Αιγαίο.

 Η καθιέρωση «γκρίζων ζωνών» και η κατ’ επέκταση απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, όπως μεθοδεύεται, όλα αυτά τα χρόνια, από την προδοτική πολιτική ελίτ της Ελλάδας, βρίσκει απέναντί της το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα». Η εδαφική ακεραιότητα και η αξιοποίηση του Εθνικού μας πλούτου αποτελούν βασικούς άξονες του ιδανικού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, το οποίο πρεσβεύουμε.

Ταυτόχρονα, τιμούμε τους ήρωες των Ιμίων, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό. Δεν ξεχνούμε την προδοσία που συντελέστηκε και συντελείται στην Πατρίδα μας, γιατί «λαός που ξεχνά το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».



Κ.Α.Π. ΣΠΙΘΑ



ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

 ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=3984

-----------------------------


Κρίση των Ιμίων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%99%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

VIDEO - Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.- ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 25 - 1 - 2013


Η ΣΠΙΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ και θα ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.......

Προς του απεργούς του Μετρό
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη

http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3972

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
Ο Μίκης Θεοδωράκης  χαιρετίζει τον αγώνα σας!

Η Σπίθα δηλώνει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα σας και βρίσκεται στο πλευρό σας.

Καταδικάζουμε την παράνομη και αντισυνταγματική επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό! Καταδικάζουμε τη βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής.

Η Τροϊκανική τρικομματική κυβέρνηση, που υπηρετεί τα βρώμικα συμφέροντα του ΔΝΤ και της
Τρόικα, αφού παραχώρησε στο ξένο ληστρικό κεφάλαιο την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, στοχεύει και μεθοδεύει την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων.

Απώτερος στόχος της κυβέρνησης της υποτέλειας είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και η εξαφάνιση του ελληνικού πολιτισμού, προκειμένου να αλωθούν πλήρως οι πολιτισμοί της Ευρώπης. Ώστε να επιβληθούν τα σχέδια του οικονομικού ιμπεριαλισμού.

Τα σχέδια της τροϊκανικής κυβέρνησης και των ξένων συνεργατών τους ανατρέπονται με αντίσταση και αγώνα!

Η Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη προτείνει ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από όλο το Λαό. Μόνον ενωμένοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποτινάξουμε το ζυγό της υποτέλειας και της εξάρτησης, που μας εξαθλιώνει και μας ντροπιάζει.

Σας καλούμε σε ένα Πατριωτικό Κίνημα Αντίστασης με στόχο την Ανεξαρτησία, την Απαλλαγή από την Τρόικα και την Ανάπτυξη της Ελλάδας προς όφελος του Λαού της.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΠΙΘΑ








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Α.Π. ΣΠΙΘΑ
25/01/2013
http://www.spitha-kap.gr/el/kap/news/?nid=3971

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις συνιστώσες της επέλεξαν την μετωπική σύγκρουση με τους εργαζόμενους του Μετρό.


Καταδικάζουμε την απόφαση της Τρικομματικής Συγκυβέρνησης για Πολιτική επιστράτευση των απεργών και επίταξη των μέσων μεταφοράς.

Οι συνεχείς προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων και όλου του Ελληνικού Λαού δεν μας εκπλήσσει.

Εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζεται το δόγμα του ''σόκ και δέος'' επάνω στον Ελληνικό λαό με στόχο την εξαθλίωση του και την υποταγή του.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πρόταση μας, προς όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για Γενική Απεργία διαρκείας.

Πρέπει να μας βρουν απέναντι τους ενωμένους και αποφασισμένους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΠΑΛΛΑΓΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΠΙΘΑ
25/1/2013

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Μίκης Θεοδωράκης

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - Μίκης Θεοδωράκης
Συμπεράσματα από τη δράση μου ως Βουλευτή της Β' Πειραιώς, 1964-1967

Ένα εμπνευσμένο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη γραμμένο τον Δεκέμβρη του 1968,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ. Αναφέρεται στον τρόπο οργάνωσης των Λαϊκών Επιτροπών και δίνει πολλές πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο συγκρότησης και δράσης τους.

Σας το παραθέτουμε έχοντας την βεβαιότητα ότι θα  βοηθήσει σημαντικά όλες τις Σπίθες για την καλύτερη οργάνωση της δουλειάς τους και στην μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της δράσης τους.


Ζάτουνα, 27 Δεκεμβρίου 1968

1) Η Λαϊκή Επιτροπή (ΛΕ) χτίζεται επάνω σε κάθε τοπικό-ειδικό πρόβλημα. Στο χωριό, στη συνοικία στον κλάδο, στο σχολείο κ.λπ. Υπάρχουν τρία στάδια για το χτίσιμο και την ανάπτυξή της:
α)μελέτη του προβλήματος
β) μελέτη και προβολή όλων των δυνατών, άμεσων και απώτερων λύσεων
γ) μαζικοποίηση της Επιτροπής, κινητοποιήσεις ενδιαφερομένων.

Σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί ο πρωτοπόρος αγωνιστής: ......

1) μελέτη του προβλήματος
2) μελέτη και προβολή όλων των δυνατών λύσεων
3) πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ΛΕ
4) συγκεκριμένες ενέργειες για τη σύστασή της, δηλαδή την εκλογή της από το σύνολο των ενδιαφερομένων
5) λειτουργία της ΛΕ, καταμερισμός εργασίας
6) συχνές κινητοποιήσεις όλων των ενδιαφερομένων
7) λύση του προβλήματος από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους- εκεί όπου είναι δυνατό
8)εκεί όπου η λύση εξαρτάται από τις Αρχές, οργανώνουμε:
α) έγγραφα διαβήματα προς τις Αρχές και τον Τύπο
β)προσωπικά διαβήματα προς τις αρμόδιες Αρχές και τον Τύπο
γ)συγκεντρώσεις ενημερωτικές (απολογισμός κ.λπ)
δ)συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
ε) μαζικά διαβήματα.
Μετά την επίλυση του προβλήματος η παραπάνω διαδικασία:
1) δένει τα κομματικά στελέχη που οργανώνουν και καθοδηγούν τη ΛΕ με το λαό
2) αναδεικνύει νέους λαϊκούς ηγέτες
3) η ΛΕ διδάσκει το λαό για τη σημασία και τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Επίσης:
1) η ΛΕ μπορεί να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως όργανο πάλης για τη λύση και άλλων τοπικών προβλημάτων, είτε, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί σοβαρή ζύμωση, για την επίλυση προβλημάτων ευρύτερης σημασίας
2)η ΛΕ, κάτω από ειδικές πολιτικές συνθήκες, μεταβάλλεται σε πυρήνα πολιτικής πάλης
3) η ΛΕ μπορεί να αναδειχθεί κάποτε σε μονάδα λαϊκής εξουσίας
4) όταν έχουμε ομοειδή προβλήματα στην ίδια πόλη, επαρχία, νομό, τέλος πανελλαδικά, μπορούμε να συγκροτήσουμε ομόσπονδες συνενώσεις Επιτροπών, ακόμη και πανεθνικές ΛΕ.

2) Πάνω σε κάθε πρόβλημα, με οποιονδήποτε χαρακτήρα, σε οποιονδήποτε χώρο, μπορούμε να συγκροτήσουμε τη ΛΕ, που θα αγωνιστεί, επικεφαλής των ενδιαφερομένων,  για την επίλυσή του.
 Όμως, ενώ υπάρχουν προβλήματα που φαίνονται, άλλα, ίσως περισσότερο σοβαρά, μένουν κρυμμένα, είτε τα σκεπάζουν αυτοί που έχουν συμφέρον να τα σκεπάζουν. Επομένως, εμείς θα πρέπει να ανακαλύπτουμε και αποκαλύπτουμε μπροστά στους ενδιαφερομένους τόσο τα προβλήματα που τους αφορούν άμεσα όσο και τις δυνατές λύσεις. Χρειαζόμαστε για το σκοπό αυτόν βαθιά γνώση των τοπικών συνθηκών ζωής, μελέτη των προβλημάτων και προβολή των πιθανών λύσεων στα πλαίσια των δυνατοτήτων. Είναι η σχέση, θα λέγαμε «πρώτου βαθμού». Δηλαδή, λέμε στο λαό: «Αυτή είναι η κατάσταση και ιδού πώς πρέπει να διορθωθεί, μέσα στα υφιστάμενα κοινωνικά και πολιτικά πλαίσια». Όταν όμως πούμε- και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το λέμε- «αυτή είναι η κατάσταση και έτσι θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα στα πλαίσια μιας διαφορετικής οικονομικής οργάνωσης της κοινωνίας, ή, ακόμα πιο μακριά, μιας κοινωνίας με διαφορετικού τύπου σχέσεις, τότε κάνουμε ιδεολογική και πολιτική δουλειά. Γιατί συνδέουμε το πολιτικό και κοινωνικό μας ιδεώδες- με άλλα λόγια το «πρόγραμμά» μας- με συγκεκριμένες συνθήκες και συγκεκριμένες δυνατότητες, που είναι κατανοητές από όλους.

3) Κάθε ειδικό-τοπικό πρόβλημα ανήκει σε μία κατηγορία προβλημάτων.
Ας πάρουμε μία σειρά τοπικά προβλήματα του χωριού και της συνοικίας: δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός, κατοικία, αποχέτευση, καθαριότητα, υγεία, παιδεία, μόρφωση, εκπολιτισμός, ψυχαγωγία, αθλητισμός, αλληλοβοήθεια κ.λπ.
Φυσικά, σε τελική ανάλυση, όλα τα λαϊκά τοπικά προβλήματα ανάγονται σε κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Και,  όπως εμείς υποστηρίζουμε , μπορούν να λυθούν ριζικά μόνο με έναν διαφορετικό τρόπο κατανομής του εθνικού μας εισοδήματος, μόνο σε μία διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας.
 Όμως, η λύση αυτή, που είναι λύση πολιτική, δεν μας εμποδίζει να παλεύουμε για λύσεις άμεσες, που θα αποσπούμε με την κινητοποίηση των ενδιαφερομένων γύρω από τις ΛΕ.
Υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να κατατάξουμε τα προβλήματα ανάλογα με τη φύση τους, ποιους απασχολούν κ.λπ.

Έτσι έχουμε:
α)προβλήματα χώρου στο χωριό ή στη συνοικία: είναι όλα όσα συνδέονται με το χώρο στον οποίο ζουν οι κάτοικοι του χωριού ή της συνοικίας, όπως οι λασπόδρομοι, τα βρόμικα νερά, η έλλειψη αποχέτευσης, οι σκουπιδότοποι, η έλλειψη κοινωνικού χώρου ψυχαγωγίας, πάρκου ή παιδικού κήπου, η έλλειψη αθλητικών χώρων, τα κοινά λουτρά κ.λπ.
β) προβλήματα συγκοινωνίας, εξηλεκτρισμού και ύδρευσης
γ) προβλήματα κατοικίας, αφού τα περισσότερα σπίτια στη χώρα μας δε διαφέρουν από τους στάβλους - με κεντρικό σύνθημα «για μια ανθρώπινη κατοικία», οι ΛΕ μπορούν να παλέψουν ώστε στο κάθε σπίτι να υπάρχει κουζίνα, αποχωρητήριο, ντους ή μπάνιο, ιδιαίτεροι χώροι για αποθήκες και για ζώα
δ) προβλήματα υγείας
ε) προβλήματα των νέων: παιδικοί σταθμοί και κήποι, αθλητικοί χώροι, βιβλιοθήκες, λέσχες πολιτισμού, χώροι ψυχαγωγίας στ) προβλήματα κοινωνικής αλληλεγγύης
ζ) προβλήματα εκπολιτισμού κ.λπ.

4) Υπάρχει, όπως βλέπουμε, μεγάλο πλήθος προβλημάτων που συγκινούν βαθιά γιατί αφορούν την ίδια τη ζωή εκατομμυρίων συμπατριωτών μας.
Συνθέτουν, θα λέγαμε, την ίδια τους τη ζωή. Επομένως, γύρω από το καθένα απ' αυτά μπορούμε να οικοδομούμε τις ΛΕ, που θα συμπεριλαμβάνουν όλο το χωρίο, όλη τη συνοικία. Θα λέγαμε ακόμα ότι αυτά τα «μικρά» τοπικά προβλήματα αποτελούν το υπόστρωμα όλων των άλλων, των «μεγάλων» προβλημάτων, που τα μετράμε πια όχι σε τοπική αλλά σε εθνική κλίμακα. Τα προβλήματα αυτά αφορούν την εργασία, την παιδεία, τη δημόσια υγεία, την εθνική οικονομία, τα δημόσια έργα, την εθνική παραγωγή, τις κρατικές υπηρεσίες, την εθνική ασφάλεια, την εθνική ανεξαρτησία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, την κοινωνική δικαιοσύνη κ.λπ. Άλλα προβλήματα πάλι είναι υποδιαιρέσεις των «μεγάλων», όπως αυτά που αφορούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συνεταιρισμούς, τις κοινωνικές ασφαλίσεις, τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τους μισθούς και τα μεροκάματα, τους εργαζόμενους σπουδαστές κ.λπ

5) Όμως, τι σημαίνει  «πρόβλημα»; Πώς γεννιέται; Από πού γεννιέται;
 Όταν ο άνθρωπος βρέθηκε εκτεθειμένος στις εχθρικές καιρικές συνθήκες, απομονωμένος και γυμνός, αντιμετώπισε το πρόβλημα της ύπαρξής του. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το δημιούργησε η ίδια η φύση.

Όταν μία φυλή ή εθνότητα δέχεται επίθεση από μίαν άλλη φυλή ή έθνος που διεκδικεί τα εδάφη της και απειλεί με θάνατο, αιχμαλωσία ή δουλεία τα μέλη της, τότε γι' αυτούς που υφίστανται την επίθεση μπαίνει ένα πρόβλημα φυλετικής ή εθνικής ύπαρξης. Είναι ένα πρόβλημα που δημιουργούν οι σχέσεις ανάμεσα σε φυλές, λαούς και έθνη.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εργασία, που υποσιτίζονται, που δε μορφώνονται, που δεν έχουν περίθαλψη, που ζουν σε άσχημες συνθήκες κ.ο.κ., αυτοί αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι οι συμπατριώτες τους και συνάνθρωποί τους. Τα προβλήματα αυτά είναι κοινωνικά και, σε τελευταία ανάλυση, ταξικά, πολιτικά.

Το πρόβλημα γεννιέται από τη σύγκρουση δύο βασικά αντίθετων συμφερόντων. Δηλαδή εκδηλώνει μίαν αντίθεση. Γιατί, φερ' ειπείν, στα χωριά και στις συνοικίες υπάρχει λάσπη, βρόμα, αθλιότητα, ενώ στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, και ειδικά εκεί που ζουν οι πλούσιοι, όλα είναι καθαρά, τακτοποιημένα, όμορφα; Μα γιατί το κράτος ανήκει βασικά στους πλούσιους. Είναι το δικό τους κράτος! Γι' αυτό είναι φυσικό να φροντίζει γι' αυτούς. Επομένως, πίσω από το μικρότερο πρόβλημα του χωριού ή της συνοικίας βρίσκεται η «αντίθεση» που χωρίζει τα συμφέροντα των χωρικών και των εργατών από τα συμφέροντα των πλουσίων- των μεγαλοαστών. Έτσι, κάθε αγώνας για την επίλυση και του πιο μικρού προβλήματος είναι, σε τελευταία ανάλυση, αγώνας εναντίον όλων αυτών που βρίσκονται πίσω από το κράτος, και κάθε λύση που θα αποσπαστεί με τον αγώνα είναι μία υποχώρηση των κρατούντων, μια νίκη των καταπιεζομένων.
Συνεπώς, η επισήμανση των προβλημάτων δεν είναι τίποτε άλλο από την ανακάλυψη και αποκάλυψη όλων των χιλιάδων, των δεκάδων χιλιάδων «αντιθέσεων», που όλες μαζί συνθέτουν τη μεγάλη, τη βασική αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας.

6) Τώρα νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πώς διαφαίνεται η στρατηγική σημασία της πολιτικής των χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων ΛΕ.
Δεν πρόκειται, φυσικά, για μία κατά μέτωπον επίθεση, ούτε ακόμα για μία κατά πλάτος και βάθος σοβαρή αποδυνάμωση της ολιγαρχίας, έστω και αν η πάλη των δεκάδων χιλιάδων ΛΕ την υποχρεώνει να προβαίνει σε υποχωρήσεις. Ο στρατηγικός σκοπός είναι διαφορετικός. Πρόκειται κυρίως για μία κολοσσιαία, μαζική λαϊκή διαπαιδαγώγηση. Τη γνωριμία -τη βαθιά και υπεύθυνη- του λαού με τα προβλήματά του. Τη συνειδητοποίηση της βαθύτερης φύσης των προβλημάτων, ότι δηλαδή εκφράζουν μια συγκεκριμένη κοινωνική «αντίθεση». Την αποκάλυψη, μέσω των μερικών «αντιθέσεων», της βασικής αντίθεσης της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, τη σημασία της οργανωμένης πάλης.


7) Μετά την παραπάνω διαδικασία, δεν έχουμε παρά να κάνουμε ένα μονάχα βήμα για να μεταβάλλουμε αυτό το τεράστιο κίνημα μαζών από διεκδικητικό σε πολιτικό.
Τότε, μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε ο στρατηγικός σκοπός που αναθέσαμε στο κίνημα των ΛΕ. Κάθε λαϊκό πρόβλημα στην κεφαλαιοκρατική οργάνωση της κοινωνίας είναι, σε τελευταία ανάλυση, πρόβλημα ταξικό, πολιτικό. Γι' αυτό το λόγο δεν είναι ανάγκη να το πολιτικοποιούμε ευθύς εξαρχής, γιατί έτσι μονάχα ζημιά θα έχουμε. Δηλαδή, δίνοντας στενό πολιτικό, κομματικό χαρακτήρα στη ΛΕ, τη στενεύουμε, την αποκόβουμε από τις πλατιές μάζες. Το πιο σωστό θα ήταν να βοηθήσουμε το λαό να καταλάβει ο ίδιος τον βαθύτερο και, σε τελευταία ανάλυση, πολιτικό χαρακτήρα του προβλήματος που πασχίζει να λύσει.

Στη ΛΕ, λόγου χάριν, που φτιάξαμε στα 1964 στο Κερατσίνι, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μόλυνσης του αέρα από το εργοστάσιο τσιμέντου της περιοχής και που είχε βρει πλατιά απήχηση στο λαό της περιοχής, συμμετείχαν πολλοί κεντρώοι. Σε όλες δε τις δημόσιες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν συμμετείχαν οι βουλευτές τόσο του Κέντρου όσο και της Δεξιάς,  γιατί έβλεπαν τη σημασία της ΛΕ όσο και το λαό που την πλαισίωνε ότι το «εργοστάσιο-κεφάλαιο» ήταν πολύ πιο κοντά στο κράτος από τη «συνοικία-λαό». Έτσι ο λαός διδασκόταν στην πράξη ότι τελικά υπάρχει μια μοναδική διαχωριστική γραμμή που χωρίζει αυτούς- τους πολιτικούς- που είναι πραγματικά με το μέρος τους απ' όσους ανήκουν «στους άλλους».

Τα λόγια των αστών βουλευτών άρχισαν σιγά σιγά να ηχούν παράξενα στα αυτά ενός ακροατηρίου που η ίδια η ζωή το δίδασκε καθημερινά ότι κράτος και κεφάλαιο αποτελούσαν ένα και το αυτό και ότι, αν ήθελε να κερδίσει μία λύση οριστική, θα πρέπει να παίρνει το κράτος με το μέρος του. Το κράτος-κεφάλαιο να γίνει κράτος-λαός.

8)Επομένως, όχι μόνον η ΛΕ δεν πρέπει να πάρει κομματικό χαρακτήρα, αλλά μακάρι και άλλα κόμματα να θελήσουν να πάρουν ενεργητικά μέρος στους αγώνες της.
Αυτό όμως προϋποθέτει όχι μόνον ολόψυχη αφοσίωση και εργατικότητα από τα στελέχη μας, αλλά και άρτια θεωρητική κατάρτιση και τέλεια κατοχή όλων των δεδομένων του εκάστοτε προβλήματος, καθώς και ικανότητα δημιουργικής επαφής με το λαό. Εμείς θα προβάλλουμε συνεχώς τα προβλήματα σε όλους τους χώρους της Ελλάδας, κι ας βοηθούν για την επίλυσή τους ακόμα και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Φτάνει στους αγώνες για την επίλυσή τους να παίρνουν ενεργητικά μέρος όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Και φτάνει κάθε φορά εμείς, πάντοτε στην πρωτοπορία, να εξηγούμε ακούραστα, να φωτίζουμε, να αναλύουμε και να πείθουμε. Φτάνει ακόμα και ο ίδιος ο λαός να νιώθει ικανοποίηση, τόσο γιατί λύθηκε το πρόβλημά του όσο, προπαντός, γιατί το έλυσε με το σπαθί του. Έτσι θα προβληματιστεί και θα πει στον εαυτό του: «Γιατί και πώς οδηγήθηκα σε αυτή την επιτυχία;». Και θα μπορέσει να απαντήσει ο ίδιος: «Μα γιατί ήμουν οργανωμένος, γιατί κινήθηκα μαζικά, γιατί δεν ξεγελάστηκα από τους πονηρούς γραφειοκράτες και πολιτικάντηδες, γιατί κάθε φορά σεβάστηκα τη γνώμη της πλειοψηφίας». Και στη συνέχεια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σκεφθεί ως εξής: «Τώρα που κατέκτησα αυτό τον πρώτο στόχο, θέλω να συνεχίσω. Υπάρχουν γύρω μου τόσα και τόσα προβλήματα. Ας διαλέξω τα πλέον επείγοντα, ας εφαρμόσω την ίδια νικηφόρα τακτική ιδρύοντας νέες ΛΕ και ας προχωρήσω!».

9) Ποιος όμως και πώς θα οργανώνει όλες αυτές τις χιλιάδες και τις δεκάδες χιλιάδες ΛΕ;
Έτσι, με το ερώτημα αυτό, φτάνουμε στο πρόβλημα της μορφής και της λειτουργίας του κινήματός μας, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να παγιδευτεί από το γραφειοκρατικό τρόπο οργάνωσης. Γι' αυτό, δίνοντας ευθύς εξαρχής τον ορισμό του μέλους του κινήματος, προτείνω τα εξής: μέλος του κινήματος είναι εκείνος που, πρώτον, δέχεται τις αρχές, τους σκοπούς και το πρόγραμμά του και, δεύτερον, συμμετέχει ενεργητικά και εξακολουθητικά στη μελέτη και την αγωνιστική επίλυση των λαϊκών προβλημάτων. Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα, εκείνος που οργανώνει τη ΛΕ και συμμετέχει στη ζωή και τους αγώνες της. Μ' αυτή τη μεθοδολογία το κίνημα χτίζεται φυσιολογικά επάνω και γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν όλον το λαό και, επομένως, το έθνος-ειδικότερα δε τις εργαζόμενες μάζες, τους νέους, τους διανοούμενους και όλα τα καταπιεζόμενα κοινωνικά στρώματα του λαού μας.

10) Είναι ευνόητο ότι, φεύγοντας από τα προβλήματα του μερικού, ειδικού και τοπικού  χαρακτήρα, μπαίνουμε στην περιοχή των προβλημάτων που απασχολούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες: εργάτες γης, εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, εργαζόμενους σπουδαστές, φοιτητές, επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, μεσαία στρώματα κ.λπ. Τα προβλήματα αυτά είναι περισσότερο σύνθετα και πολύπλοκα, περισσότερο ζωτικά για το σύνολο του έθνους, και γι' αυτό η αντίδραση καταβάλλει μεγαλύτερες  προσπάθειες και παρατάσσει σημαντικότερες δυνάμεις για να εμποδίσει την επίλυσή τους, οπότε ανάλογα πολυσύνθετη και δυναμική θα πρέπει να είναι και η δική μας παρουσία στους χώρους αυτούς. Όμως και εδώ, δηλαδή στο χωράφι ή στο εργοστάσιο, στο πανεπιστήμιο ή στο κατάστημα, στο γραφείο ή στο θέατρο, μελετάμε, εκτός από τα γενικά, και  τα ειδικά, τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν ένα ορισμένο εργοστάσιο ή κατάστημα ή τάξη σπουδών, τα προβάλλουμε ανάγλυφα, μελετάμε τις πιθανές λύσεις και δημιουργούμε τις ιδιαίτερες ΛΕ. Ο αγώνας αυτός είναι φυσικό να εντάσσεται στους ευρύτερους συνδικαλιστικούς και τους άλλους αγώνες των εργαζομένων και των σπουδαστών.

11) Όμως η επιτυχία της οργάνωσης, καθοδήγησης, γενίκευσης και στερέωσης σε πανελλαδική κλίμακα των ΛΕ θα εξαρτηθεί κυρίως από την ορθότητα των λύσεων που θα προτείνουμε κάθε φορά. Και όχι μόνον απ' αυτό, αλλά και από το κατά πόσον η λύση που προτείνουμε μπορεί να πραγματοποιηθεί στα υφιστάμενα κοινωνικά πλαίσια. Όπως ήδη είπαμε, μπορεί- και θα πρέπει- για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα να προτείνουμε δύο λύσεις. Η πρώτη θα είναι αυτή που μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως, δηλαδή μέσα στο υπάρχον κοινωνικό σύστημα. Η δεύτερη, εκείνη που προϋποθέτει μια ριζικότερη αλλαγή στις κοινωνικές σχέσεις ή τουλάχιστον την εφαρμογή ενός κυβερνητικού προγράμματος μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Αυτή η τελευταία λύση είναι προφανώς εκείνη που περιέχεται στο δικό μας πρόγραμμα εξουσίας. Όμως, παλεύοντας για την πρώτη λύση και προβάλλοντας τη δεύτερη, διαπαιδαγωγούμε ορθά το λαό, οδηγώντας τον συγχρόνως προς μία, έστω μερικού χαρακτήρα, κατάκτηση. Υπάρχουν, φυσικά, πολλά προβλήματα, που δε μπορούν να λυθούν μέσα στις υφιστάμενες κοινωνικές σχέσεις. Εμείς τα προβάλλουμε και συγχρόνως εντάσσουμε τις λύσεις τους στα πλαίσια της πολιτικής μας πάλης.

12) Με ποια μεθοδολογία θα εξασφαλίσουμε την ορθότητα των λύσεων που προτείνουμε; Με τη δημιουργία σε κάθε περιοχή- πόλη, επαρχία, κλάδο κ.λπ- μιας Ειδικής Επιτροπής Προβληματισμού, που θα έχει ως περιεχόμενο δουλειάς την επιστημονική μελέτη των κατά τόπους και κλάδους προβλημάτων και τη διατύπωση των αντίστοιχων λύσεων. Τα μέλη των επιτροπών αυτών συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή των ΛΕ. Δηλαδή το καθένα ανήκει και σε κάποια ΛΕ. Το κοινό σημείο, ο κοινός παρονομαστής, που θα συνδέει οργανικά το σύνολο των ΕΕΠ δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά το πρόγραμμα του κινήματος, που όχι μόνο θα καθοδηγεί και θα συντονίζει τις ΕΕΠ, αλλά και θα πλουτίζεται το ίδιο και θα τελειοποιείται από τη ζωντανή πείρα των ΛΕ και των ΕΕΠ.
Επίσης σε πανελλαδική κλίμακα είναι αναγκαία η ύπαρξη μιας Εθνικής Επιτροπής Προβληματισμού και Προγραμματισμού, που θα είναι το κυριότερο κομματικό όργανο μετά το Κεντρικό Συμβούλιο του κινήματος. Σύμφωνα με την αρχή της αντιγραφειοκρατικής συγκρότησης του κινήματος, γίνεται ευνόητο ότι τα μέλη των παραπάνω επιτροπών , εκτός από τη θέση τους μέσα στον επαγγελματικό τους κλάδο ή στο χώρο της επιστήμης, οφείλουν να είναι επίσης δραστήριοι οργανωτές και να συμμετέχουν ενεργά στους αγώνες που οι ίδιοι σχεδιάζουν, να παλεύουν για την πραγματοποίηση των λύσεων που οι ίδιοι προτείνουν. Η κλασική τριχοτόμηση των δραστηριοτήτων -θεωρητικός καθοδηγητής-μάζα- καταργείται. Το ίδιο μέλος και στέλεχος προβληματίζεται, σχεδιάζει, καθοδηγεί και συμμετέχει στους αγώνες.

13) Στενά συνδεδεμένα με τα επιμέρους προβλήματα που εξετάσαμε πιο πριν είναι τα λεγόμενα «πολιτικά» προβλήματα. Παλεύοντας για τα πρώτα, παλεύουμε -ως ένα μεγάλο βαθμό-και για τα δεύτερα. Θα λέγαμε όμως ότι ο πολιτικός  χαρακτήρας των διεκδικητικών αγώνων, με βάση τη ΛΕ, αρχίζει από το σημείο απ' όπου η πάλη των διαφόρων ΛΕ εντάσσεται οργανικά σ' ένα γενικό περίγραμμα πολιτικής δράσης.

14) Συνοψίζω τη σημασία των ΛΕ με τη μορφή των σκοπών που αναθέτουμε σ' αυτές ως πολιτικό κίνημα. Πιστεύουμε ότι το σύστημα των ΛΕ είναι η καλύτερη μέθοδος:
1) για να μελετήσουμε σε βάθος τα προβλήματα της χώρας
2) για να διαπαιδαγωγήσουμε τα μέλη και τα στελέχη μας
3) για να οργανώσουμε και διαπαιδαγωγήσουμε το λαό
4) για να δημιουργήσουμε νέους γνήσιους λαϊκούς ηγέτες
5) για να χτίσουμε πάνω σε γερές βάσεις το μαζικό κίνημα
6) για να δέσουμε το πολιτικό κίνημα με το λαό
7) για να δημιουργήσουμε πυρήνες λαϊκής εξουσίας
8) για να γίνει το πρόγραμμά μας κτήμα των μαζών
9) για να μπορέσουμε στη δεδομένη στιγμή να μεταβάλουμε το χαρακτήρα της πάλης από διεκδικητικό σε πολιτικό και
10) για να εφαρμόσουμε, μαζί με όλο το λαό, το πρόγραμμα εξουσίας.

15) Πρόκειται δηλαδή για ένα προτσές καθαρά πολιτικό, που τα στάδιά του και η τελική του επιτυχία εξαρτώνται φυσικά από πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως επίσης, κατά ένα μεγάλο μέρος, και από τον τρόπο με τον οποίο εμείς θα σχεδιάσουμε και δώσουμε σε κάθε στιγμή τη μάχη στη ΛΕ. Καθώς επίσης, αντίστροφα, η επιτυχία των πολιτικών μας αγώνων, η απήχηση των ιδεών που προβάλλουμε με το πρόγραμμά μας, η ορθή κριτική μας προς τις αντίπαλες ομάδες και η ορθή ανάλυση, κάθε φορά, όλων των γεγονότων που αφορούν το μέλλον του λαού και της χώρας -με δύο λόγια, η πολιτική και ιδεολογική μας ακτινοβολία μπορεί να επισπεύσει την παραπάνω διαδικασία, που αναθέτουμε στο κίνημα των ΛΕ, και να μας οδηγήσει σε έναν ευνοϊκό συσχετισμό δυνάμεων για την εφαρμογή στη χώρα μας του πολιτικού μας προγράμματος.


Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ολοι σήμερα στο συλλαλητήριο - 19 Ιανουαρίου: Αθήνα, πόλη αντιφασιστική

Ανακοίνωση 

Η ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας ενώνει τη φωνή της σήμερα με όλες εκείνες τις δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι στην άνοδο του φασισιστικού - νεοναζιστικού φαινομένου.
Η Σπίθα μας θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο στην ΟΜΟΝΙΑ ,  στην μεγάλη συναυλία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και καλεί όλο τον Λαό να συμμετάσχει ειρηνικά. Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη από την ίδρυση του παλεύει για μια Ελλάδα χωρίς Ξένους προστάτες , Εθνικά Ανεξάρτητη , Λαϊκά Κυρίαρχη και Πατριωτικά Αναγεννημένη.
Η άνοδος του φασισμού τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως συνδέεται άμεσα με τα σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης που προσπαθούν να επιβάλουν.
Σήμερα η βασική αντίθεση βρίσκεται ανάμεσα στο σύνολο των Λαών της Ευρώπης και των δυνάμεων που εκπροσωπούν και στοχεύουν στην παγκόσμια επικράτηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης με κέντρο μια σειρά τεράστιες Τράπεζες, όπως οι Ροκφέλερ-Ρότσιλντ και Γκόλντμαν-Ζάξ με παραρτήματα όπως η Ντόϋτσε Μπανκ και η Τράπεζα της Ευρώπης, με «Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (με Πρόεδρο τον Χένρυ Κίσσινγκερ.) και τους δορυφόρους της ΔΝΤ, Οργανισμός Διεθνούς Εμπορίου και με όργανα όπως λ.χ. τη Σχολή Σικάγου (Φρήντμαν). [Βλ. τις αποκαλύψεις της Ναομι Κλάϊν στο βιβλίο της «Σοκ και Δέος»].

 Οι συνεχείς φασιστικές επιθέσεις του Συστήματος εναντίον ανέργων, αρρώστων, παιδιών και όλων των Ελλήνων, πλέον βρήκαν έδαφος και "νομιμοποίηση" στο "κομμα" της Χρυσής Αυγής .  Όλα αυτά τα σκουλήκια που ψυχορραγούν μέσα στα απόνερα  που άφησε ο γερμανικός ναζισμός του περασμένου αιώνα αλλά και τα ευρωπαϊκά φασιστικά κόμματα του τωρινού, επιμένουν να χτυπούν την ελληνική κοινωνία χωρίς να κρατούν ούτε καν τους τύπους.  Θα πρέπει να γρηγορούμε και να είμαστε σε επαγρύπνηση. Η πατρίδα μας δεν είναι πρόσφορο έδαφος για να βλαστήσει και να αναπτυχθεί ο φασισμός, όποιο κι αν είναι το πρόσωπό του. Στο χέρι μας είναι να τον απομονώσουμε.

Είναι ανάγκη λοιπόν ο κάθε λαός να κατορθώσει να αντιτάξει το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτει. Παράδοση, ιστορία, επιστήμη, τέχνη, πολιτισμός, εθνικός πλούτος και αναπτυξιακές δυνατότητες. Να απομονώσει τις δυνάμεις που υπηρετούν είτε επιμένουν να αγνοούν τον κίνδυνο από την επίθεση του νέου Ολοκληρωτισμού. Όλες οι υγιείς δυνάμεις χρειάζεται να βαθύνουν την ενότητα του Λαού και να τον οδηγήσουν  ολοένα σε πιο ψηλά επίπεδα ισχύος και αποφασιστικότητας προβάλλοντας συνάμα το σχέδιο μιας νέας κοινωνίας στα πλαίσια μιας ολοκληρωτικά ελεύθερης Πατρίδας.

Φυσικά η δημιουργία ενός ενιαίου Μετώπου Αντίστασης των Λαών της Ευρώπης θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου. Της οποίας η δύναμη και ακτινοβολία θα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε διεθνή κλίμακα.


Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Video - Η ομιλία του Περικλή Νεάρχου στην Κυψέλη 14 - 1 - 2013

Περικλής Νεάρχου : " Σε τέτοιες δύσκολες περιόδους αυτό που επείγει δεν είναι να θέλεις να κάνεις το καθήκον σου πρέπει και να ξέρεις ποιο είναι αυτό το καθήκον " 

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως η Σπίθα μας, 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας, σε συνεργασία και με τις Σπίθες : πλατεία Συντάγματος , Γαλατσίου , μελών από την σπίθα κέντρου Αθήνας και φίλους του κινήματος, καλέσαμε τον πρέσβη Περικλή Νεάρχου στην Κυψέλη .

Η προσέλευση αρκετών κατοίκων της Κυψέλης που καιρό τώρα παρακολουθούν τις δραστηριότητες του ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ  και ενδιαφέρονται να μετάσχουν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την ξένη κατοχή που επιβλήθηκε μέσα από τις δανειακές συμβάσεις και τα αντισυνταγματικά μνημόνια, υπήρξε ενθαρρυντική για τον αγώνα όλων μας.

Η ομιλία του Περικλή Νεάρχου με θέμα : " Ελλάδα , Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση (Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση και ΑΝΑΠΤΥΞΗ ) " μας έκανε σοφότερους και τον ευχαριστούμε για όλα.


Η Σπίθα 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας μαζί με όλο το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  του Αγωνιστή Πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό και να τον στηρίξουμε με
όλες μας τις δυνάμεις στα δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε.
Στόχος : Κανένας να μήν μείνει μόνος του στην κρίση και όλοι μαζί να οργανώσουμε την μεγάλη αντεπίθεση για  την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας , της λαϊκής κυριαρχίας και της πατριωτικής αναγέννησης








Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 240 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. - ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΕΚ 240 ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

DOWNLOADS
ΦΕΚ 240 (60_fek_240.pdf 628,6 kb)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 14/1/2013 ψηφίζεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου (επισυνάπτεται το αντίστοιχο ΦΕΚ 240 της 12ης Δεκεμβρίου του 2012) η οποία παραχωρεί την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Όπως έχει επανειλημμένα τονίσει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, η Εθνική Κυριαρχία ενός κράτους εκχωρείται και παραδίδεται μονάχα έπειτα από στρατιωτική ήττα, την οποία το κράτος μας δεν έχει υποστεί, απ’ την στιγμή που τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο.
Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει δικαίωμα’’ να κάνει λάθη σε επί μέρους ζητήματα εσωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Κάθε κυβέρνηση ‘‘έχει το δικαίωμα’’ ακόμα και να αποτύχει στην άσκηση αυτών των πολιτικών.
Καμία κυβέρνηση όμως και κανένας λαός δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα, για κανένα λόγο, να εκχωρήσει και να παραδώσει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας.
Με βάσει τα παραπάνω θεωρούμε την επικείμενη πράξη ψήφισης του νομοθετικού περιεχομένου που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας, ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.
Καταγγέλλουμε την τωρινή τρικομματική κυβέρνηση αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κυβέρνησαν την χώρα απ’ τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ και Εθνικά μειοδοτικές.
Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  –  ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη δεσμεύεται ότι θα κάνει το καθήκον του απέναντι στον Ελληνικό λαό και την Πατρίδα ώστε να ανακτηθεί η Εθνική Κυριαρχία. Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στον προδομένο από τα αστικά και μη κόμματα, Ελληνικό λαό, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Πατριωτική Αναγέννηση.

Γραφείο Τύπου
Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
13.01.2013

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 14 Γενάρη ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ στην ΚΥΨΕΛΗ


Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  (Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση και ΑΝΑΠΤΥΞΗ )



η Σ Π Ι Θ Α  1ου διαμερίσματος  Κέντρου Αθήνας  Του  Μίκη  Θεοδωράκη
 σε προσκαλεί Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ  6 μ.μ.
Στου ΣΤΡΆΤΟΥ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) 


Ομιλία - συζήτηση Με τον Πρέσβη
ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ


με θέμα : Ελλάδα Ευρώπη και παγκοσμιοποίηση  
(Εθνική Στρατηγική για έξοδο από την κρίση
 και ΑΝΑΠΤΥΞΗ )


Πληροφορίες : Σπίθα 1ου δ Κέντρο Αθήνας 
Τηλ. 6980548748  - 6972531319
ΓΡΑΦΕΙΑ της Σπίθας 1ου δ. Κέντρο Αθήνας,  Μαυρομιχάλη & Τσιμισκή Εξάρχεια

Κεντρικά γραφεία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ , Απόλλωνος 12 Πλάκα  

Στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Χώρα μας αλλά και παγκοσμίως η Σπίθα μας σε συνεργασία και με τις
 Σπίθες : πλατεία Συντάγματος , Γαλατσίου , μελών από την σπίθα κέντρου Αθήνας και φίλους του κινήματος,  καλέσαμε τον πρέσβη Περικλή Νεάρχου
( δείτε εδώ από την  αρθρογραφία του >>> 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6  )  να μας διαφωτίσει για όλα.
 Πώς συνδέονται άραγε τα μνημόνια που εφαρμόζονται εδώ με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου,  με την ( λαθρο ) μετανάστευση , με τον ορυκτό μας πλούτο ( πολλά ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ) , με το
ξεπούλημα των υποδομών της χώρας μας ( ΔΕΗ - Λιμάνια , οδικοί άξονες , αεροδρόμια ,  ΕΥΔΑΠ - ΕΥΔΑΘ ,  τουριστικές υποδομές , κτίρια του δημοσίου κλπ ) , με την δημιουργία στρατιών ανέργων , στρατιών πεινασμένων - άστεγων κλπ , με ουρές νέων Ελλήνων μεταναστών προς το εξωτερικό ,  με την κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος , με το σύστημα υγείας σε πλήρη απολειτουργεία, με την άνοδο του φασισμού ΚΑΙ κάθε είδους Φασιστικής νοοτροπίας  , με την κατάργηση των κοινοβουλευτικών λειτουργιών  σε μιά κατ' επίφαση Δημοκρατία  , με την Παιδεία να βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την αποστολή της ακόμα και στο να πεί την ΑΛΗΘΕΙΑ στα ποιό απλά ζητήματα , με τις κρυφές συμφωνίες Αμερικής - Γερμανίας , με τα όσα συμβαίνουν στην μέση Ανατολή σε ένα ανθρωποκτόνο παγκόσμιο σχιζοφρενικό  σχέδιο υποδούλωσης αλλά και εξολόθρευσης τόσο των πληθυσμών όσο και των πολιτισμών ;


Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ  του Μίκη Θεοδωράκη δεν είναι κόμμα. Το  Κίνημα φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του πρωτοπόρου οραματιστή, οδηγού και οργανωτή, χωρίς να διεκδικεί μονοπωλιακά ρόλους και θέσεις εξουσίας, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον αγώνα μας για την κατάκτηση αυτών των στόχων θα αναδειχθούν μέσα από τον λαό τα ανεξάρτητα, έντιμα και ικανά στελέχη, σάρκα από τη σάρκα του, που θα αναλάβουν αυτό το τιτάνιο έργο. Δηλαδή να οδηγηθούμε από τα Τάρταρα στα οποία μας έχουν ρίξει σήμερα εξαρτημένοι, ανέντιμοι και ανίκανοι εξουσιαστές προς τις κορυφές όπου αξίζουν να βρίσκονται ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε  εδώ τις βασικές εκτιμήσεις και θέσεις του Προγράμματός μας:
1.- Η εκτίμηση ότι η χώρα τελεί σε καθεστώς εξάρτησης και επομένως βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
2.- Ο χαρακτήρας της βασικής αντίθεσης της ελληνικής κοινωνίας είναι πατριωτικός. Δηλαδή θίγεται εξ ίσου όλος ο λαός πλην των οικονομικών-πολιτικών και λειτουργικών δυνάμεων που συγκροτούν το Σύστημα Εξουσίας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης είναι πατριωτικός και η επιδιωκόμενη Ενότητα του λαού είναι πατριωτική.
3.- Η θέση μας στην Ευρώπη δεν αποκλείει την εφαρμογή μιας ελεύθερης πολυδιάστατης εθνικής πολιτικής που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
4.- Το σύστημα διακυβέρνησης απαιτεί άμεση Συνταγματική Αλλαγή και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των σχέσεων Κράτους-Εξουσίας και πολίτη. Η ιδανική μορφή είναι αυτή της Άμεσης Δημοκρατίας και προς τα εκεί θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε αντιμετωπίζοντας όλα τα σχετικά σύγχρονα προβλήματα.
5.- Εάν η Δύση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει -όπως από τις αρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους- σαν χώρα και λαό β΄ κατηγορίας, να μη διστάσουμε -στα πλαίσια της εξασφάλισης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας- να συνάψουμε σχέσεις, κυρίως οικονομικές, με τη Ρωσία και άλλες χώρες όπως η Κίνα, που αποτελούν το αντίπαλο δέος της Δύσης.
6.- Η Δύση με ναυαρχίδα το Τραπεζικό Σύστημα και όπλο την οικονομία, έχει στάση απέναντί μας καθαρά εχθρική. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, που ήρθε για να το μειώσει και μέσα σε τρία χρόνια το αύξησε δραματικά) από το 112% του ΑΕΠ στα 2009 θα το φτάσει στα 180% του ΑΕΠ στα 2013), έχει γίνει φανερό ότι ήρθε για να μας καταστρέψει από κάθε άποψη, να κάμψει τις αντιστάσεις μας και να κλέψει τον μεγάλο (άγνωστο) πλούτο της χώρας. Επομένως ο χαρακτήρας της πάλης ενάντια στους ληστρικούς εισβολείς είναι απελευθερωτικός.
7.- Η επίγνωση ύπαρξης αυτού του πλούτου αλλάζει όλα τα δεδομένα για την άσκηση μιας καθαρά πατριωτικής πολιτικής.
α) Την καταγγελία-απαλλαγή μας από τα Μνημόνια με τα οποία οι ξένοι είναι αυτή τη στιγμή κυρίαρχοι της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και δυνάμει ιδιοκτήτες του εθνικού μας πλούτου και την άμεση αναγνώριση της ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές, ότι ακόμα και ένα Ευρώ να αποκτήσει η χώρα μας από δική της παραγωγή, σύμφωνα με τα Μνημόνια το Ευρώ αυτό θα πρέπει να κατατεθεί στο λεγόμενο «Ταμείο» και από κει αν πάει στους πιστωτές μας.
β) Η λειτουργία της Βουλής των Μνημονίων χρησιμοποιείται από τους εχθρούς μας ως άλλοθι και βιτρίνα μιας δήθεν δημοκρατικής νομιμοποίησης. Μόνο το γεγονός ότι η Αντιπολίτευση δέχεται να συμμετέχει στην κραυγαλέα διακωμώδηση των ψηφοφοριών ενώ γνωρίζει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις είναι μειοψηφικές και επομένως αντισυνταγματικές (διότι λχ. οι εθνικές συμβάσεις απαιτείται να ψηφίζονται από τα 3/5 των βουλευτών) και ουσιαστικά κινούνται στα όρια προδοτικών ενεργειών εις βάρος του λαού μας και του έθνους, σημαίνει ότι συμμετέχει ουσιαστικά στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού. Τον διασπά, τον εξουδετερώνει. Με άλλα λόγια αποτελεί χρήσιμο όργανο στα χέρια όλων αυτών που μας χτυπούν αλύπητα, μας διαλύουν με στόχο να μας εξουδετερώσουν και να μας καταληστεύσουν.
Επομένως το Κίνημά μας στρέφεται συνολικά κατά του Συστήματος Εξουσίας συμπεριλαμβανομένης μιας Βουλής που κατάντησε ανδρείκελο στη διάθεση των Εξουσιαστών.
γ) Χτυπώντας μετωπικά το Σύστημα προσπαθούμε να προφυλάξουμε τον λαό μας με κάθε τρόπο αναπτύσσοντας ένα μεγάλο και δυνατό Κίνημα Εθνικής Αλληλεγγύης. Οφείλουμε επίσης να κρατήσουμε ψηλά την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Στον τομέα αυτό έχουν να προσφέρουν πολλά οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι.
δ) Το Κίνημά μας αναλαμβάνει να διαφωτίσει τον Λαό μας για τον πλούτο που του ανήκει. Να ανεβάσει την ψυχολογία του και να του προσφέρει ένα νέο κίνητρο πείθοντάς τον ότι αυτός είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης-δικαιούχος και υπεύθυνος για τον εθνικό μας πλούτο. Να εμποδίσει με κάθε τρόπο το ξεπούλημά του. Να τον υπερασπίσει με νύχια και με δόντια. Και συγχρόνως να συμβάλει στην αξιοποίησή του.
ε) Το Κίνημά μας συνδέει άμεσα την ύπαρξη και αξιοποίηση του πλούτου αυτού με την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εάν ο Λαός μάς προσφέρει δύναμη και κύρος, τότε γινόμαστε de facto εντολοδόχοι του, που σημαίνει ότι μπορούμε να διαπραγματευθούμε με δυνάμεις που θα θελήσουν και θα τολμήσουν να συζητήσουν μαζί μας για τους όρους συνεργασίας για την αξιοποίησή του. Το κρίσιμο σημείο για μας είναι η εξασφάλιση -έναντι της μελλοντικής συνεργασίας- ενός σημαντικού ποσού (μεταξύ 20 και 30 δισ. Ευρώ) που θα μας βοηθήσει κατά την κρίσιμη οικονομική περίοδο που θα μεσολαβήσει μεταξύ της κατάκτησης της εξουσίας και των πρώτων καρπών μιας οικονομικής ανάπτυξης που αρχικά θα στηριχθεί στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων.
στ) Ωστόσο έχοντας εξασφαλίσει αυτό το κρίσιμο διάστημα θα ξεκινήσουμε χωρίς καθυστέρηση την εφαρμογή ενός συνολικού Προγράμματος Οικονομικής-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Πατριωτικής Αναγέννησης.
Στο διάστημα αυτό της πάλης για την απαλλαγή μας από τα Μνημόνια και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, θα έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου, που θα το αποτελέσουν εκπρόσωποι από το σύνολο των Συντονιστικών Επιτροπών (Σ.Ε.)

Σας λέμε ακόμα  ότι από δω και πέρα θα πρέπει να συμπεριφερθείτε ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης και κυρίαρχος του πλούτου της χώρας μας. Να μη δεχθείτε να σας κλέψουν. Να μας Κλέψουν.  Και να αυτοοργανωθούμε με τέτοιον τρόπο, ώστε εμείς κυριαρχικά να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα διώξουμε τους κλέφτες, θα περισώσουμε την περιουσία μας και στη συνέχεια θα την αξιοποιήσουμε με μοναδικό γνώμονα το δικό μας συμφέρον. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

η ΣΠΙΘΑ ΕΊΣΑΙ ΕΣΥ

για μιά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ


------------

Σύντομο βιογραφικό του  ΠΕΡΙΚΛΗ ΝΕΑΡΧΟΥ


ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Γεννήθηκε στην Κύπρο και έκανε τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο της Tours (Κοινωνιολογία) και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Ιστορία). Ανεμείχθη στο φοιτητικό κίνημα και εχρημάτισε Πρόεδρος του Συλλόγου Πλάτων της Φιλοσοφικής Αθηνών και Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων της ΕΦΕΕ. Πήρε μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος της αντιστασιακής οργανώσεως «Δημοκρατική Άμυνα». Υπήρξε σύμβουλος επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Υπήρξε επίσης πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Παρίσι, με πρόσκληση του αειμνήστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Το μήνυμα του Απόλλωνα"  και τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Παρόν.