Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις με διεθνείς προσωπικότητες υπό την αιγίδα του Μίκη Θεοδωράκη

Προς έναν πολιτισμό της ειρήνης και της αλληλεγγύης: Συνέδριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε


Από τις 18 έως τις 19 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση διεθνών προσωπικοτήτων στο Goethe Institut στην Αθήνα, με την ευκαιρία των 25 χρόνων έργου της οργάνωσης πολιτισμού της ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και του πρώην Γενικού Διευθυντή της UNESCO, Federico Mayor. Και οι δύο προσωπικότητες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κίνησης για έναν πολιτισμό της ειρήνης.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 20.00:  "Φωνές από έναν Πολιτισμό Ειρήνης"
Μια βραδιά με μουσική και με πολλές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των καλών τεχνών όπως τον Γερμανό μουσικό και στιχουργό Konstantin Wecker, την Μαρία Φαραντούρη, τον Hans-Peter Dürr (κάτοχο εναλλακτικού βραβείου Νόμπελ), τον Federico Mayor (πρώην Γενικό διευθυντή UNESCO), τον Franz Alt (εμπειρογνώμονα της ηλιακής ενέργειας, δημοσιογράφος) και πολλούς άλλους.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013: Συνέδριο με τις τρέχουσες προκλήσεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα.
Συμμετέχουν ομιλητές από την Ευρώπη, κυρίως από την Ελλάδα και την Γερμανία. Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη νέα ενεργειακή πολιτική, την διέξοδο από το χρέος, την εργασιακή πολιτική, τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το μιλιταρισμό. Προβολή του πρόσφατου κινηματογραφικού έργου τέχνης «Recycling Medea» κατά Ευριπίδη με μουσική Θεοδωράκη, του σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μια «Διακήρυξη των Αθηνών» για έναν πολιτισμό ειρήνης και αλληλεγγύης με νέες προοπτικές για την πολιτική δράση.

Πρόγραμμα συνεδρίου: 
15.00-16.30: "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για την Ευρώπη και την Ελλάδα" Στρατηγική για την Ηλιακή Ενέργεια και σχετικές πρωτοβουλίες από την Ελλάδα.
17.00-19.00: "Πώς να βγούμε από την κρίση" Χρέη – Ανεργία – Ακροδεξιά. Προκλήσεις για μια κοινωνική, δημοκρατική και ειρηνική Ευρώπη με διεθνείς προσκεκλημένους και εκπροσώπους πρωτοβουλιών από την Ελλάδα.
20.00: "Quo vadis Ευρώπη – Ελλάδα; Ταινία "Ανακυκλώνοντας την Μήδεια" επίκαιρο έργο τέχνης του Ευριπίδη/Θεοδωράκη από τον σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα (Βερολίνο/Αθήνα). Συζήτηση με τα συμπεράσματα του συνεδρίου, προτάσεις και στρατηγικές.

Είσοδος ελεύθερη
Διεύθυνση:Ομήρου 14-16,Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου