Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΙΘΑ Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορείου - μαζί στον αγώνα ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ σε ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ

Κυριακάτικη Αργία

Θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά το 321 μ.Χ..

Έχασε την ισχύ της μόνο τα χρόνια του σκοτεινού εργασιακού μεσαίωνα της βιομηχανικής επανάστασης! Ξανακερδήθηκε ως εργασιακό δικαίωμα με αιματηρούς αγώνες και επανάσταση και παύει πάλι να ισχύει στον σημερινό εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουμε!

Την ώρα που ο λαός βάλλεται από παντού, την ώρα που του καταργούν παιδεία , υγεία, κοινωνικό κράτος, την ώρα που του αρπάζουν βίαια τους κόπους μιας ζωής και την περιουσία του μέσα από τα χέρια , του ετοιμάζουν έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα! Κατάργησαν συλλογικές συμβάσεις, εκμηδένισαν τους μισθούς, βάλανε τους νέους ανθρώπους να εργάζονται τσάμπα και ανασφάλιστοι για τις πολυεθνικές και το ονόμασαν ''πρακτική'' ή ''κοινωφελή εργασία'', κατάργησαν το ωράριο, κατέκλεψαν τα ταμεία και άρπαξαν τις συντάξεις -δεδουλευμένα του λαού- μέσα από τα χέρια του και τώρα ήρθε η ώρα και της Κυριακάτικης Αργίας! Με την καραμέλα ''της ανάπτυξης'' κοροϊδεύουν κατάμουτρα τον λαό ρίχνοντάς του την ευθύνη για την κρίση τους! Μας λένε, φταίει ο μισθός σου και το κλειστό μαγαζί την Κυριακή, που δεν ψωνίζει ''ο κόσμος'' σαν να είναι άλλος ο κόσμος που ψωνίζει και άλλος ο εργαζόμενος!!! Παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός ότι αν ο εργαζόμενος δεν έχει μισθό πώς θα ψωνίσει;;; Μας εμπαίζουν!!! Ένα ένα τα εργασιακά δικαιώματα - κεκτημένα με το αίμα των εργαζομένων τα καταργούν! Και το σχέδιο απλό και δοκιμασμένο! Χτυπάνε έναν έναν τους κλάδους! Κάθε μέρα και έναν διαφορετικό! Αλλά στο τέλος είναι πια φανερό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ!!! Εφαρμόζουν το διαίρει και βασίλευε και οι εργαζόμενοι, που βρισκόμενοι υπό την επήρεια του ΣΟΚ, αδυνατούν να αντιδράσουν ψύχραιμα και οργανωμένα! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Στο δικό τους ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ απαντάμε με το Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!!! Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορείου!!! Είμαστε μαζί στον αγώνα ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ σε ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ!!! Καλούμε όλους -εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές, γιατί και εμείς ανήκουμε σε αυτούς και είναι αγώνας όλων μας! Καλούμε όλον τον λαό σε ένα μέτωπο αντίστασης κατά των βάρβαρων πολιτικών της Κυβέρνησης της Τρόικας και των Μνημονίων! Συμμετέχουμε όλοι στην πανελλαδική απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 πλατεία Κοραή!

ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΣΠΙΘΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου