Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ 12η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ 12η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Κεντρική Επιτροπή Κ.Α.Π.

Η 12η Φεβρουαρίου του 2012 είναι μια μέρα σταθμός στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας και ορόσημο στην πάλη του λαού μας. 

Ένα χρόνο πριν, σύσσωμος  ο ελληνικός λαός, δυνατός, άφοβος, ενωμένος και αποφασισμένος, με μπροστάρηδες τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιώργο Κασιμάτη και τον Μανώλη Γλέζο,  ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στο σάπιο  και αντιλαϊκό σύστημα  εξουσίας και   δήλωσε τη θέληση  του να αγωνισθεί για την ελευθερία και την προκοπή του. 

Ας θυμηθούμε τί έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης για την 12 Φεβρουαρίου 2012.
«Είχαν προηγηθεί τα ποτάμια και οι θάλασσες των συγκεντρώσεων, που όλες απαιτούσαν από μας ενότητα και αγώνα ως το τέλος. Δηλαδή την εκπόρθηση με τη λαϊκή ψήφο του ξενόφερτου και ξενόδουλου Συστήματος Εξουσίας με τη δημιουργία ενός Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και την αντικατάστασή του από μια λαϊκή Εξουσία Αντιπροσωπευτική, Ανεξάρτητη και ικανή να κάνει το πρώτο βασικό βήμα, την κατάργηση του
Μνημονίου και την ανάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Και όταν τον Φεβρουάριο του 2012 φτιάξαμε την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., είδαμε με πόση δύναμη και πόσο τεράστιο πλήθος κατέκλυσε όλο το κέντρο της Αθήνας. Σχεδόν 500.000, με μια προσμονή, μια εντολή και μια ευχή: Κρατείστε την Ενότητα, Πλατύνετε την Ενότητα, Δώστε φτερά στην Ενότητα, γιατί έτσι κι εμείς, ο Λαός, θα αποκτήσουμε φτερά και δύναμη για να πετάξουμε από πάνω μας το μεγάλο βάρος που μας πνίγει».

Το τι έγινε στη συνέχεια το γνωρίζουμε όλοι: Απόπειρα δολοφονίας του Μίκη Θεοδωράκη από το σύστημα εξουσίας με όργανα τους  μηχανισμούς καταστολής. 

Αυτό που μένει στην ιστορία και στη μνήμη μας είναι η υπέρβαση και η θαρραλέα στάση του λαού. Η δύναμή του και η θέλησή του για ενότητα κι αγώνα μέχρι το τέλος. 

Αυτή η  σπουδαία συλλογική πράξη˙ απόδειξη θάρρους, αγωνιστικότητας, ενότητας, πολιτικής και πολιτισμικής  συνείδησης, των Ελλήνων, όχι μόνον δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά και να επαναληφθεί. 

Η Σπίθα συνεχίζει αυτόν τον αγώνα. Ανυποχώρητα. 

Και καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πιστεύουν στην εθνική ανεξαρτησία και  στη λαϊκή κυριαρχία να συσπειρωθούν στο πλευρό μας, για να αποτινάξουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το ζυγό των Μνημονίων, της Τρόικας και του εξαρτημένου πολιτικού συστήματος. 

Ενότητα κι αγώνας για Αντίσταση , Απαλλαγή,   Ανεξαρτησία, Ανάπτυξη. 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΣΠΙΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου