Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

την 1-2-2012 μαζι, Μίκης Θεοδωράκης Μανώλης Γλέζος Γιώργος Κασιμάτης ανακοινώνουν το μέτωπο Ε.ΛΑ.ΔΑ ( Ενιαία ΛΑϊκή Δημοκρατικη Αντίσταση )

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου στις 18.30 στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206) ανακοινώνεται το μέτωπο 
Ε.ΛΑ.ΔΑ ( Ενιαία ΛΑϊκή Δημοκρατικη Αντίσταση )
απ' τους Πατριώτες Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζο και Γιώργο Κασιμάτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης! Μέτωπο που θα φέρει ριζικές και επαναστατικές αλλαγές προς όφελος της πατρίδας μας και τον αγώνα του λαού μας για να αποτινάξει από πάνω του την ξένη κατοχή.


Πρόκειται για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ και ύστερα από επαφές με πλήθος προσωπικοτήτων και φορέων, στο κοινό αυτό μέτωπο που δεν είναι εκλογικό αλλά μέτωπο αντίστασης αλληλεγγύης και πολιτιστικής αντεπίθεσης θα συμπορευτούν δεκάδες προσωπικότητες και φορείς από τον πολιτικό - κοινωνικό - καλλιτεχνικό - Πνευματικό - συνδικαλιστικό χώρο. Συλογικότητες που μετέχουν στις αυθόρμητες εκδηλώσεις των αγανακτισμένων και στις λαϊκές συνελεύσεις. Και φυσικά όλοι ΕΜΕΙΣ.
ΕΣΥ ΘΑ ΚΆΤΣΕΙΣ ΣΠΊΤΙ ?

Από την μία άκρη εώς την άλλη σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ  
μία λέξη  ενώνει τους Ελληνες 
Ε.ΛΑ.Δ.Α.

Θα είμαστε όλοι εκεί δίνοντας βροντερό, αγωνιστικό και επαναστατικό παρόν!!  

Ακολουθεί η πρόσκληση για την εκδήλωση και το εμπνευσμένο κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη για το μέτωπο Ε.ΛΑ.Δ.Α!


πρόσκληση

Σας καλούμε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18.30 στο 'Iδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (Πειραιώς 206) να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την συγκρότηση ενός Παλλαϊκού Κινήματος Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας από την κυβέρνηση της τρόικα και όσους την υποστηρίζουν.


Μανώλης Γλέζος

Μίκης Θεοδωράκης

Γιώργος Κασιμάτης


------------------------


Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση)


Μετά από πολλές σκέψεις και προβληματισμούς, ψυχική αγωνία και

τεράστιο βάρος ευθύνης, αποφάσισα τελικά να σας καλέσω για να σκεφτούμε όλοι μαζί μήπως έφτασε επί τέλους η στιγμή της μεγάλης ιστορικής πρωτοβουλίας που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και θα τους καλεί σε μια γενική εξέγερση με στόχο να δώσουμε ένα τέλος σ' αυτή τη συνεχιζόμενη εθνική κρίση που έχει καταστήσει την Ελλάδα προτεκτοράτο, που μας ντροπιάζει και που οδηγεί τον Λαό μας σε μια καθημερινή πτώση δίχως τέλος.


Όλοι είμαστε μάρτυρες όσων συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελως. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων εξευτελίστηκε. Κάποιες αδύναμες φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Η εξουσία των Τραπεζών ασκείται πλέον ανοικτά από
το πρωθυπουργικό γραφείο της προσωρινής κυβέρνησης.


Η Ελλάδα λοιδορείται και υβρίζεται διεθνώς, η περιουσία του λαού εκποιείται στους ξένους και ο Ελληνικός Λαός βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο βαθειά στη φτώχεια.


Σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες είμαστε όλοι φορτωμένοι με την ίδια ευθύνη, ανεξάρτητα από επαγγελματικές, οικονομικές, μορφωτικές και άλλες ιδιότητες. Έχουμε το ίδιο χρέος και τα ίδια δικαιώματα για την οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι ουσιαστικά μια καθολική αντίσταση απέναντι στο σημερινό Σύστημα Εξουσίας με σκοπό να απαλλάξουμε τη χώρα μας από την παρουσία του και στη θέση του να προσφέρουμε στον Λαό μας αξιοπρέπεια, ευημερία, κοινωνική πρόοδο. Να του προσφέρουμε τη δυνατότητα να πάρει τη Μοίρα του στα δικά του χέρια μέσα στα πλαίσια μιας όσο γίνεται περισσότερο πραγματικής και Δίκαιης Δημοκρατίας.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει παράλληλα να παλεύουμε για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Αυτής της Εθνικής Ανεξαρτησίας που ποδοπατούν οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους μέσα και έξω από τη χώρα μας. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μας θα πρέπει να έχει απολύτως σαφές περιεχόμενο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


Επομένως στόχος μας θα πρέπει να είναι να φύγουν οι ξένοι της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μπροστά τους σκύβουν το κεφάλι τα δύο κόμματα εξουσίας, επαιτούν όλο και πιο πολλά δάνεια και τους καλούν να μας κυβερνήσουν αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές που από τώρα τις γονατίζουνε για πολλές δεκαετίες μπροστά στα υπέρμετρα βάρη των τόκων.


Όσον αφορά τα χρέη που μας φόρτωσαν και μας φορτώνουν με απάνθρωπους όρους, εμείς τα αρνούμεθα ρητά και κατηγορηματικά.


Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι στόχοι ενός Μετώπου για την Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση, που σας καλούμε να οργανώσουμε όλοι μαζί.


Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας.


Προς το παρόν μένουμε στα κοινά σημεία που μπορούν να μας ενώσουν όλους, εγκαινιάζοντας την τακτική που λέει «Κάθε φορά κι ένα μεγάλο βήμα. Μπροστά.».
Για τώρα επιδιώκουμε: Την Εθνική μας Ανεξαρτησία με την Απαλλαγή μας από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, που παράνομα έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και μας εξευτελίζουν. Την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, ώστε να έχουν ασφάλεια αλλά και προοπτική οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι. Την ανάπτυξη ενός πολιτιστικού κινήματος που θα επαναφέρει τις ιδέες των πνευματικών μας παραδόσεων κόντρα στην σημερινή επικράτηση της υποκουλτούρας. Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας. Την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας.


Η κατάκτηση αυτών των στόχων είναι το πρώτο. Από κει και πέρα
η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα είναι ελεύθερη να προχωρήσει στους καινούριους στόχους που εκείνη τη στιγμή θα πιστεύει ότι εξυπηρετούν το μέλλον του λαού μας.





Τότε θα έχουμε την «πολυτέλεια» να διαλέξουμε τους διαφορετικούς δρόμους που επιβάλλει η θέση του καθενός στην κοινωνία και τα πολιτικά του ιδεώδη.
Η σημερινή όμως αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας μας ενώνει γύρω από ένα Μέτωπο. Απ' τη μια μεριά βρίσκεται η ελληνική ολιγαρχία που υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, οι πολιτικοί της σύμμαχοι που τους υποστηρίζουν, ενώ απ' την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μεγάλο θύμα της σημερινής κατάστασης.


Και γι' αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για την λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΡΑΣΗΣ
Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών (περιφερειακά και κεντρικά).
Θα γενικεύσουμε την Ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους όπως είναι λ.χ. το χαράτσι και οι δημεύσεις.
Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο (έντυπα, αφίσες, τρυκ κλπ.) την διαφώτιση των πολιτών προσπαθώντας ταυτόχρονα να τους προτρέψουμε σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,. Στόχος μας να μην αφήσουμε ούτε μία οικογένεια να πεινάσει.
Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο, φοιτητή, εργάτη ή αγρότη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
Θα υπερασπίσουμε με μαζικό-ενεργητικό τρόπο τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
Θα δημιουργήσουμε δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης τόσο με προσωπικές παρεμβάσεις όσο και με οργανωμένες συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις, ειδικά στην Ευρώπη.
Θα απευθυνθούμε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Στους «αγανακτισμένους πολίτες». Στους ακτιβιστές. Στους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης. Στους εργαζόμενους. Στους νέους. Η Ελλάδα του Αγώνα μπορεί να βγει από τη σημερινή της απομόνωση και να ξαναγίνει για όλη την καθηλωμένη Ευρώπη εστία έμπνευσης, Πολιτισμού και νέων οραματισμών.
Θα στηλιτεύουμε με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκή απόφαση και ενέργεια της κυβέρνησης αλλά και όσων την στηρίζουν. Τέλος
Θα εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ιδιαίτερα μεγάλες εκδηλώσεις παντού.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Δημιουργείται Τμήμα Πολιτιστικής Αντίστασης μέσα στα πλαίσια του Μετώπου της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α.), που θα έχει ως βασικό στόχο την οργάνωση της αντεπίθεσης στο σημερινό καθεστώς της υποκουλτούρας που κυριαρχεί στην χώρα μας.


Θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε τους εκπροσώπους της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής και να φέρουμε τα έργα τους και τους ίδιους σε επαφή με τον Λαό μας σε όλη την επικράτεια.


Θα οργανώσουμε συλλογικές εκθέσεις εικαστικών έργων, βιβλίων, ομιλιών, συζητήσεων, παραστάσεων και συναυλιών, ώστε να προβληθεί και να γίνει κτήμα του λαού μας ό,τι καλλίτερο διαθέτουμε στον τομέα του Πολιτισμού.


Για τον λόγο αυτόν κάνουμε έκκληση στους συγγραφείς, ποιητές, εικαστικούς, ηθοποιούς, συνθέτες και τραγουδιστές να συσπειρωθούν στις γραμμές μας, δεδομένου ότι η σημερινή βαθειά κρίση που μαστίζει τον Λαό μας, έχει ίσως κύριο στόχο τον πνευματικό, μορφωτικό και καλλιτεχνικό υποβιβασμό του με την καταστροφή των πνευματικών παραδόσεών μας και τον παραμερισμό των σύγχρονων εκφραστών του Πνεύματος και της Τέχνης.


Ο λαός θα πρέπει να πάρει στα δικά του χέρια το μέλλον της Ελλάδας!


Μίκης Θεοδωράκης

Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης: Η συζήτηση για τις εκλογές δεν είναι του παρόντος. Τώρα προτεραιότητα έχει να αποτρέψουμε τις καταστρεπτικές συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν.

ολόκληρη η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22.1.2012
Δημοσιογράφος: Παναγιώτα Μπίτσικα

1.- Με ποιο τραγούδι σας θα περιγράφατε την μεταμνημονιακή Ελλάδα και με ποιο θα δίνατε το σήμα για «μια γενική εξέγερση», όπως λέτε στη διακήρυξη της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης;

Μ.Θ. Το τραγούδι μου είναι νέο. Βασίζεται σε ελεύθερο-πεζό στίχο και έχει τίτλο «Μνημόσυνο για την Ελλάδα». Περιγράφει πώς ένας υπουργός με την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο παρέδωσε στους ξένους την Εθνική μας Κυριαρχία και ξεπούλησε όσο-όσο την Δημόσια περιουσία, των Ιστορικών μας Μνημείων συμπεριλαμβανομένων. Συγχρόνως υπέγραψε την απαγόρευση να δανειζόμαστε από άλλους εκτός από αυτούς που μας επέβαλαν το Μνημόνιο. Διευκρινίζω δε ότι όσον αφορά την εθνική κυριαρχία, ούτε οι 300 της Βουλής δεν μπορούν να την παραχωρήσουν. Και σκέπτομαι για ποιο λόγο θυσιάστηκαν τόσοι και τόσοι για ένα τετραγωνικό μέτρο ελληνικής γης, όπως επίσης για ποιο λόγο γυμνάζουμε τους στρατιώτες μας για να γίνουν ικανοί να υπερασπίσουν την εθνική μας αυτοτέλεια, τη στιγμή που είναι τόσο εύκολο να την προσφέρει ένας δημόσιος λειτουργός χωρίς να «κουνηθεί φύλλο» ούτε από πλευράς Βουλής ούτε από πλευράς Ελληνικής Δικαιοσύνης ούτε από πλευράς ΜΜΕ αλλά ούτε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.. Για το ρεφραίν του τραγουδιού έχω δανειστεί τον στίχο του Διονυσίου Σολομού «Λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».


2.- Λέτε ότι θα απευθυνθείτε σε όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί. Τι θεωρείτε σήμερα συμβιβασμό;

Μ.Θ. Την υπογραφή των Βουλευτών, με την οποία δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον κ. Παπακωνσταντίνου, δηλαδή τον κύριο αυτουργό αυτού του εθνικού εγκλήματος.
Τον τρόπο "διαπραγμάτευσης" της συμφωνίας PSI+, με την οποία δίνουμε το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, το ελληνικό δίκαιο, εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα των πιστωτών και παίρνουμε σε αντάλλαγμα μια συμφωνία μη βιώσιμου χρέους. Αφοπλίζουν την Ελλάδα νομικά με τη δική της υπογραφή, ακριβώς πριν
πέσουν επάνω της για τον τελευταίο γύρο του οικονομικού τώρα πολέμου οι ύαινες των αγορών.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε την ελευθερία, τη δημοκρατία και τον Λόγο, την Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να μιλήσουμε, εξ ονόματος όλης της Ευρώπης και της ανθρωπότητας εναντίον του νέου χρηματοπιστωτικού φασισμού. Γι' αυτό το λόγο άρχισαν από μας την επίθεση οι Αγορές, γι' αυτό βάλανε να μας εκπροσωπούν ελεγχόμενοι πολιτικοί, για να μείνει χωρίς φωνή στον κόσμο η Ελλάδα. Φτάσαμε στο σημείο να μας υπερασπίζονται σήμερα διεθνώς άνθρωποι όπως ο Σμιτ και ο Λαφοντέν, ο Ντελόρ και ο Σοάρες και να μη μας υπερασπίζονται οι κυβερνήτες μας!


3.- Ποιοι πολιτικοί έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας για το Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.; Πείτε μας κάποιες προσωπικότητες που σας στηρίζουν.

Μ.Θ. Θα προτιμούσα όσον αφορά τα πρόσωπα να μην αναφέρω ονόματα, αφού θα ανακοινωθούν την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην πρώτη εκδήλωση του Μετώπου «Ε.ΛΑ.Δ.Α.».


4.- Είχατε πει ότι η χώρα μας κυβερνάται πραξικοπηματικά. Σήμερα πώς θα σχολιάζατε την κυβέρνηση Παπαδήμου;

Μ.Θ. Με τη φράση αυτή εννοώ δύο βασικά στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι εφαρμόζουν στην πράξη το Μνημόνιο και τις Δανειακές Συμβάσεις που όπως είδαμε αντιβαίνουν τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και το δεύτερο ότι δεν έχουν την ουσιαστική στήριξη του εκλογικού σώματος, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ απώλεσε ένα εκατομμύριο και η Ν.Δ. δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους. Αυτό φαίνεται και από τα γκάλοπ. Το Σύνταγμα του 1975 προέβλεπε ότι σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ Κυβέρνησης και εκλογικού σώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δικαίωμα να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Αυτό το δικαίωμα το αφήρεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την αναθεώρηση του 1986 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος βεβαίως δεν μπορεί πια να διαλύσει τη Βουλή, όμως και βάσει του σημερινού Συντάγματος είναι ακόμα υπεύθυνος για την τήρησή του και άρα υποχρεωμένος να αντιδράσει σε περίπτωση κατάφωρων παραβιάσεών του, όπως συμβαίνει σήμερα.

Η κυβέρνηση λοιπόν του Γ. Παπανδρέου όσο και η σημερινή, μόνο τυπικά έχουν το δικαίωμα να κυβερνούν. Είναι όμως ποτέ δυνατόν κυβερνήσεις ουσιαστικής μειοψηφίας να παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα και με τα συνεχή δάνεια (που όλα πηγαίνουν κατ' ευθείαν στους δανειστές, ενώ παράλληλα στοιβάζουν καινούρια βάρη και ουσιαστικά μας κάνουν υποτελείς σ' αυτούς) να διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας; Αν όλα αυτά δεν είναι στην ουσία πραξικοπηματικά, τότε τι είναι πραξικόπημα;


5.- Αν σας καλούσε ο κ. Παπαδήμος θα πηγαίνατε σε μια συνάντηση; Αν ναι, ποια φράση θα του λέγατε οπωσδήποτε; Αν δεν πηγαίνατε, γιατί;

Μ.Θ. Γιατί να με καλέσει οι κ. Παπαδήμος; Για να πιούμε καφέ; Εάν όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο, βεβαίως θα του έλεγα όσο μπορούσα πιο ευγενικά, ότι δεν κάνει καλά να συμβάλει στο απεχθές έργο κάποιων ξένων που αποβλέπουν στην εξουδετέρωση του ελληνικού λαού και στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου.

Κι ότι αν δεν μπορεί να σταθεί ως εθνικός ηγέτης, τότε είναι καλύτερα να παραιτηθεί και να μη δεχθεί να γίνει ο πρωθυπουργός της κατάλυσης του ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, έστω με τις ανεπάρκειες και τα προβλήματά του. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να συγχωρήσουν οι Έλληνες αυτό που πάει να γίνει. Η Ιστορία αργεί καμιά φορά, αλλά είναι δίκαιη και σκληρή στην τελική της κρίση. Και αυτή θα έρθει μάλλον πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι φαντάζονται όσοι περιφρονούν την Ιστορία.


6.- Γιατί επιμένετε ότι η αντίσταση απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά παλλαϊκού απελευθερωτικού αγώνα. Τίθεται ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας από τη ξένη κατοχή ή αγώνα απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου;

Μ.Θ. Πού βλέπετε τη διαφορά; Το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι δεν είναι μεταφυσικές οντότητες, και εθνικότητα έχουν και σε κράτη ζουν.

Σήμερα, στις συνθήκες που ζούμε, τα έθνη-κράτη είναι ανάχωμα απέναντι στην Αυτοκρατορία του Χρήματος, που γι' αυτό το λόγο αγωνίζεται να τα διαλύσει, να τα ελέγξει από μέσα. Εμείς πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε, γιατί δεν έχουμε άλλο πλαίσιο να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία και την κοινωνική προστασία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να είμαστε διεθνιστές. Αυτοί επιδιώκουν να βάλουν τους ευρωπαϊκούς λαούς τον ένα απέναντι στον άλλο. Εμείς αντίθετα πρέπει να τους ενώνουμε απέναντι στην Αυτοκρατορία, δίνοντας προοδευτικό περιεχόμενο στον εθνισμό τους, που δόλια κάποιοι τον συγχέουν με εθνικισμό. Θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς τυφλός για να μη βλέπει πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία, για να πάρει ξανά ο ελληνικός λαός τον έλεγχο του κράτους του.

Ο Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης το είπε καθαρά: «Έχουμε ξένη κατοχή». Και φυσικά συμφωνώ μαζί του. Τι είναι κατοχή; Οι ξένοι με στρατιωτικές στολές; Σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Και μπορούμε να πούμε ότι οι ξένοι με γραβάτα είναι περισσότερο αδίστακτοι. Και πιο επικίνδυνοι, γιατί δεν τους βλέπει ακόμα ο Λαός. Όταν σε μια χώρα η εξωτερική, αμυντική, οικονομική και πολιτική ζωή κατευθύνονται από έναν ή περισσότερους ξένους, τότε η χώρα αυτή δεν είναι ελεύθερη. Δηλαδή τελεί υπό κατοχήν. Δεν υπάρχει Εθνική Ανεξαρτησία, οπότε και ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι ανάλογος.


7.- Χωράνε όλοι στο Μέτωπο που φτιάχνετε; Αριστεροί, κεντρώοι, δεξιοί και ακροδεξιοί; Βάζετε κάποιο ...απαγορευτικό;

Μ.Θ. Χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών (που είναι και το μόνο «απαγορευτικό» μας), φτάνει να είναι ανεξάρτητοι και αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους. Γιατί δεν βλέπετε ότι από την άλλη πλευρά κεντρώοι, σοσιαλιστές, δεξιοί και ακροδεξιοί έχουν ξανακάνει το πάλαι ποτέ Μέτωπο της Εθνικοφροσύνης που τόσο ακριβά το πλήρωσε ο λαός μας; Γιατί εκείνοι επιτρέπεται να μην έχουν ... απαγορευτικό και να έχουμε εμείς οι απλοί πατριώτες; Για μας σημασία δεν έχει από πού ερχόμαστε αλλά πού πάμε.


8.- Αν δεν μετέχετε στις εκλογές, όπως ξεκαθαρίζετε συνεχώς, θα στηρίξετε τελικά κάποιο πολιτικό σχήμα ή κόμμα;

Μ.Θ. Η συζήτηση για τις εκλογές δεν είναι του παρόντος. Τώρα προτεραιότητα έχει να αποτρέψουμε τις καταστρεπτικές συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν. Αντίσταση αλλά και αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα.


9.- Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για προοπτική κυβέρνησης της Αριστεράς με αντιμνημονιακές δυνάμεις. Το ΚΚΕ μιλά για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Εσείς προτάσσετε το Μέτωπο αντίστασης και αλληλεγγύης. Αρκεί αυτό χωρίς το ....μετά μιας εναλλακτικής πρότασης;

Μ.Θ. Δεν με αφορούν τα προγράμματα των κομμάτων.


10.- Θεωρείτε ότι το χρέος πρέπει να διαγραφεί ή να γίνει επαναδιαπραγμάτευσή του;

Μ.Θ. Το ερώτημα, όπως τίθεται, είναι παραπλανητικό. Πρώτα καθορίζουμε τη στρατηγική και μετά τις τακτικές. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις τη βιωσιμότητα του κράτους σου με ειρηνικό τρόπο, με διαπραγμάτευση, φυσικά το προτιμάς από τη μετωπική σύγκρουση, τον «πόλεμο». Ο ισχυρισμός του Πρωθυπουργού και των κομμάτων που τον στηρίζουν ότι σώζουν, με αυτά που κάνουν, την Ελλάδα από τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, είναι ψέμα μεγαλύτερο από το «Λεφτά υπάρχουν». Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα, είναι ότι οργανώνουν τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες και αφού πρώτα εξασφαλίσουν τους πιστωτές.


11.- Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κλειδί για να ανατραπεί η κατάσταση και να βγει η χώρα από την κρίση;

Μ.Θ. Η ενεργοποίηση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει ατομική σωτηρία, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Πρέπει να ενημερωθούν σωστά οι Έλληνες, ώστε να επιβάλουν με τον όγκο και τη δύναμή τους αυτή την Ανεξάρτητη Κυβέρνηση. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές ρεαλιστικές λύσεις, ώστε να απαλλαγούμε από τα σημερινά βάρη και δεσμά και να προχωρήσουμε στην αναγέννηση της Πατρίδας.


12.- Όταν λέτε για ανατροπή του συστήματος, τι εννοείτε;

Μ.Θ. Το τέλος της Εξάρτησής μας από τους ξένους, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το υπάρχον Σύστημα Πολιτικής και Οικονομικής Εξουσίας. Όταν φύγουν οι ξένοι, τότε αυτομάτως θα καταρρεύσει και το Σύστημα.


13.- Η λέξη "επανάσταση" τι σημαίνει για σας;

Μ.Θ. Ανάσταση!

14.- Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται οι επόμενες γενιές ;

Μ.Θ. Όπως ακριβώς είμαι.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας μιλήσω για κάτι που πιστεύω ότι θα έλυνε το πρόβλημα της εθνικής μας ασφάλειας μια για πάντα: την Ιδέα της Ουδετερότητας. Με άλλα λόγια να γίνει η Ελλάδα η Ελβετία του Πολιτισμού και της Ειρήνης. Με όπλα μας την ιστορία μας, την συνεισφορά μας στον Πολιτισμό και την πρόσφατη συμμετοχή μας στην συντριβή του Φασισμού, είναι δυνατόν να κάνουμε το μεγάλο αυτό Όραμα πραγματικότητα. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλοι οι Έλληνες μέσα και έξω από την χώρα θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τον ΟΗΕ (και φυσικά τις μεγάλες δυνάμεις) ότι η ύπαρξή μας ως τόπου συνάντησης των πολιτισμών και τόπου επίλυσης διαφορών κάτω από την σκιά των Δελφών, της Ολυμπίας και της Ακρόπολης, θα είναι και γι' αυτούς ωφέλιμη.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ της ΣΠΙΘΑΣ μας 1ου δ. ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Είναι γνωστό ότι η Σπίθα μας συνεδριάζει ταχτικά κάθε Δευτέρα
Έτσι λοιπόν και αυτή την φορά σας καλούμε, όλα τα μέλη και τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στην κοινή μας προσπάθεια να λάβετε μέρος στην συνέλευσή μας.


Η Σπίθα 1ου διαμερίσματος Κέντρο Αθήνας, θα συνεδριάσει την Δευτέρα 23.01.2012 στα κεντρικά γραφεία του κινήματος (αίθουσα ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ) Ερμού 7 , 6ος όροφος και ώρα 17:00΄


τηλ. επικοινωνίας : 
1) Κεντρικά γραφεία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "ΣΠΙΘΑ" τηλ.210.3233877 
2) τηλ. ΣΠΙΘΑΣ 1ου δ. Κέντρο Αθήνας  
6972531319 (cosmote) 


EVENT ΣΤΟ FACEBOOK : https://www.facebook.com/events/232530526825630/


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 22/1/12 ομιλία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - PSI - ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ "



ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΕΙΟ
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - PSI - ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών "ΣΠΙΘΑ – Μίκης Θεοδωράκης" διοργανώνει  ομιλία με θέμα:
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ!
 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - PSI - ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ» 

Κυριακή 22/1/12 , ώρα 12,   στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθουσα 108 (Γυάλινο Κτήριο) Λεωφ. Συγγρού 136


Ομιλητές: Ο γραμματέας του Κινήματος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (Δημοσιογράφος) και Δημοσθένης Γεωργόπουλος (Οικονομολόγος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κ.Α.Π.) 


Από την Γραμματειακή Υποστήριξη της ΕΠΙ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. ( ΣΠΙΘΑ )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π.
17.01.2012

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δηλώνει την συμπαράστασή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τα δίκαια αιτήματά τους.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η μεμονωμένη διεκδίκηση αιτημάτων με απεργίες ξεχωριστά ανά κλάδο εργαζομένων δεν είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί η πολιτική μίας κυβέρνησης που έχει αποδείξει ότι είναι αποφασισμένη να καταπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, που κατακτήθηκε με αγώνα και αίμα τα τελευταία 100 χρόνια.

Η κυβέρνηση με χειρουργικές επεμβάσεις πλήττει έναν - έναν κάθε φορά τους επαγγελματικούς κλάδους, με στόχο να μην μας βρει όλους ενωμένους απέναντί της.

Η πολιτική αυτής της κατοχικής κυβέρνησης δεν βελτιώνεται.

Ανατρέπεται!

Ο μόνος τρόπος για να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια καταστροφής της χώρας, με το αλυσόδεμα που επιχειρείται μέσω της υπογραφής των προδοτικών δανειακών συμβάσεων, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ όλων των κλάδων Πανελλαδικά με αιτήματα την μη υπογραφή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, καταγγελίας του Μνημονίου και άμεση προκήρυξη ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη κυβέρνησης που να εκφράζει το λαϊκό αίσθημα.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης : Μοναδική επιδίωξη του Λαού θα πρέπει να είναι το να αποκτήσει την ανεξαρτησία του από τους ξένους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ

Κυριακή, 19.1.2012, Εφημερίδα Real News

1. Κύριε Θεοδωράκη σας φοβίζει μία χρεοκοπία της χώρας; Η κυβέρνηση την επικαλείται για να λάβει και νέα μέτρα ...

Μ.Θ. Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική και πολιτιστική. Κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα μόνο βήμα πριν από την οριστική καταστροφή της.

2. Τι σημασία κατά τη γνώμη σας έχει αν θα είμαστε εντός ή εκτός του ευρώ ;

Μ.Θ. Όταν έχουμε παραδώσει μόνοι μας την εθνική μας κυριαρχία στους ξένους, με αποτέλεσμα η ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας να γίνεται από τους ξένους, ποια σημασία μπορεί να έχει η γνώμη κάποιου πολίτη; Μοναδική επιδίωξη του Λαού θα πρέπει να είναι το να αποκτήσει την ανεξαρτησία του από τους ξένους, ώστε να μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος αυτό που τον συμφέρει. Αυτή τη στιγμή άλλοι αποφασίζουν για μας.

3. Τον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνησή του πώς την κρίνετε;

Μ.Θ. Το Σύστημα Εξουσίας που υποτίθεται ότι μας κυβερνά, είναι ένας συρμός που
τόσο η ατμομηχανή όσο και τα βαγόνια του προχωρούν επάνω στις ράγες του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Ο κ. Παπαδήμος, όπως και ο προκάτοχός του κ. Παπανδρέου και μαζί τους όλος ο συρμός της Εξουσίας, πηγαίνουν προς τα εκεί που οδηγούν οι ράγες που έχουν τοποθετήσει οι ξένοι, δηλαδή προς την κατεύθυνση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

4. Οι δανειστές ζητούν δέσμευση από την παρούσα κυβέρνηση για την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και του νέου Μνημονίου έως το 2015. Πιστεύετε πως απαιτούνται προηγουμένως εκλογές;


Μ.Θ. Σύμφωνα με την εικόνα που σας περιέγραψα, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι εκλογές είναι να αλλάξουν τον μηχανοδηγό και τη θέση των κομμάτων στα βαγόνια που ακολουθούν. Στην περίπτωσή μας μπορεί το μπλε βαγόνι να μπει πριν από το πράσινο. Και τι έγινε;

5. Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ . Οι διάδοχοί του μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση για το κόμμα τους;

Μ.Θ. Βεβαίως, εάν και εφ' όσον προσπαθήσουν και πετύχουν να ξηλώσουν τις «ράγες» της ντροπής.

6. Ο Αντώνης Σαμαράς, αν εκλεγεί, πώς εκτιμάτε ότι θα πορευτεί;

Μ.Θ. Εάν γίνει μηχανοδηγός αυτού του θλιβερού τραίνου, θα βλέπει κι αυτός όπως και οι προκάτοχοί του τα δέντρα να περνούν.

7. Οι δανειστές τι εκτιμάτε ότι επιδιώκουν με την παρουσία τους στην Ελλάδα;

Μ.Θ. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο και δεν είναι δυνατόν να το εκθέσω εμπεριστατωμένα απαντώντας στην ερώτηση μιας συνέντευξης. Έχει βασικά σχέση με το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και το χρηματοπιστωτικό σύστημα που την κατευθύνει. Όπως έχει ήδη γίνει και σε άλλα κράτη (λ.χ. Αργεντινή) η βασική του επιδίωξη είναι να καταστρέψει τον κοινωνικό ιστό της χώρας με την εξαθλίωση των εργαζομένων, την κατάλυση των εθνικών-ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων δηλ. την εξάλειψη της μνήμης του Λαού και γενικά τον υποβιβασμό μας σε προτεκτοράτο με όλες τις ηθικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Στην περίπτωσή μας έχουν προχωρήσει περισσότερο, γιατί με το Μνημόνιο που υπέγραψε μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου (και που επομένως είναι άκυρο αφού τόσο το Ελληνικό όσο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο επιβάλλουν την ψήφισή του από τη Βουλή και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία) έχει δοθεί το δικαίωμα στους δανειστές μας να πουλήσουν προς όφελός τους τον εθνικό μας πλούτο. Δημόσια περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, οδικές αρτηρίες, τον ήλιο, το νερό, ακόμα και τα ιστορικά μας μνημεία!

8. Ανησυχείτε ότι η κρίση μπορεί να επηρεάσει την πορεία των εθνικών μας θεμάτων; Τι σας φοβίζει;

Μ.Θ. Με ένα Λαό εξαθλιωμένο και με μια πολιτική εκπροσώπηση που έχει εξελιχθεί σε όργανο των ξένων, με ποιο τρόπο θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας εδάφη από τις προκλητικές βλέψεις των γειτόνων μας και πώς θα επιβάλουμε το δικαίωμα του καθορισμού της δικής μας ΑΟΖ;

9. Γιατί κατά τη γνώμη σας δεν καθορίζεται η ΑΟΖ στο Αιγαίο;

Μ.Θ. Γιατί βασικά δεν το θέλουν οι Τούρκοι και οι ΗΠΑ, που τους υποστηρίζουν. Και φυσικά γιατί δεν έχουμε δική μας ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, όπως δεν έχουμε και δική μας αμυντική πολιτική.

10.  Αλήθεια, η υπάρχουσα πολιτική τάξη μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, ακόμα και με τα «φτιασιδώματα» που θα επιχειρηθούν;

Μ.Θ. Το Σύστημα Εξουσίας -αυτό ασφαλώς εννοείται- έχει σαπίσει. Είναι ένα απόστημα που δηλητηριάζει το σώμα του Έθνους. Το γεγονός αυτό έχει γίνει πια αντιληπτό από την μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας. Ήδη δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι εγκατέλειψαν τη Ν.Δ. και ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι το ΠΑΣΟΚ. Έτσι το άθροισμα των τριών κομμάτων της Κυβέρνησης Παπαδήμου φαίνεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 30% και 35% του εκλογικού σώματος. Άρα είναι μειοψηφία και κακώς κατέχουν την Κυβερνητική Εξουσία οχυρωμένοι πίσω από την πονηρή αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986, που αφήρεσε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή σε παρόμοια περίπτωση. Φανταστείτε πόσο τραγικό για τον Λαό μας είναι το γεγονός ότι τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα και που κρίνουν το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες, τα παίρνει μια Κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως άλλωστε γινόταν και λίγο πριν με την Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Δηλαδή όχι μόνο χωρίς την θέληση αλλά και εναντίον της θέλησης του Ελληνικού Λαού!

11. Πάντως κανένας πολιτικός δεν μπήκε φυλακή. Δεν πρέπει κάποιοι να πληρώσουν και πώς;

Μ.Θ. Πώς είναι δυνατό ένα σάπιο σύστημα να τιμωρεί τον εαυτό του, δηλαδή τους κλέφτες της δημόσιας περιουσίας;

12. Εκτιμάτε ότι οι αγανακτισμένοι θα επιστρέψουν; Ή το κίνημα διαμαρτυρίας πρέπει να λάβει περισσότερο οργανωμένη και πολιτική μορφή;

Μ.Θ. Για το κίνημα των αγανακτισμένων δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα. Εμείς της «Σπίθας» που προηγηθήκαμε, δεν είμαστε απλά αγανακτισμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Γι' αυτό και δεν θα μπορέσουν να μας διαλύσουν, όσα ΜΑΤ και κουκουλοφόρους κι αν επιστρατεύσουν εναντίον μας. Τώρα δημιουργείται ένα νέο Κίνημα διαμαρτυρίας με δύο βασικά συνθήματα, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και με στόχο να ενώσει την μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μοναδικό όπλο και την μοναδική ελπίδα για να σωθεί η χώρα μας.

13. Πιστεύετε ότι ενωμένα τα κόμματα της αριστεράς θα ήταν λύση στις προσεχείς εκλογές;

Μ.Θ. Δεν υπάρχει λύση μέσα από το υπάρχον Σύστημα Εξουσίας. Κι αν περάσει κανείς από το δεύτερο στο πρώτο βαγόνι ή από το τέταρτο στο τρίτο, πάλι θα ακολουθήσει αναγκαστικά το δρόμο στον οποίο οδηγούν οι ράγες. Έτσι η μοναδική λύση είναι να ξηλώσουμε τις ράγες δηλαδή την ξένη εξάρτηση.

14. Το ΚΚΕ κατά διαστήματα σας κατηγορεί ότι με τη ΣΠΙΘΑ και τις υπόλοιπες κινήσεις σας εκτονώνεται το λαϊκό κίνημα . Τι απαντάτε;


Μ.Θ. Αυτό δεν το γνωρίζω. Εκείνο που βλέπω είναι ότι συμφωνούμε στο πεδίο των δράσεων κατά του Μνημονίου, της Τρόικα, της Κυβέρνησης και του Μεγάλου Κεφαλαίου. Ουσιαστικά συμπορευόμεθα.

15. Στις εκλογές τι θα πράξετε; Η κίνησή σας θα κατέβει;


Μ.Θ. Θα έχετε ήδη καταλάβει ότι δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε δια των εκλογών μια οποιαδήποτε θέση στο συρμό. Ούτε ακόμα και τη θέση του μηχανοδηγού. Εκτός πια κι αν μας δινόταν η ευκαιρία να ξηλώσουμε τελείως τις ράγες και να τις τοποθετήσουμε από την αρχή, προς την κατεύθυνση που επιβάλλει το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.

Σε συνθήκες προτεκτοράτου ο Λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος, γιατί ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος και όπως ξέρουμε την ευθύνη για τις αποφάσεις της διακυβέρνησης της χώρας τις έχουν οι ξένοι. Σε συνθήκες λοιπόν προτεκτοράτου ένας λαός που θέλει να είναι ελεύθερος, τοποθετείται απέναντι στο Σύστημα και απέναντι στους ξένους και κάνει Αντίσταση.

Αυτό επιδιώκουμε κι εμείς να κάνουμε με τη δημιουργία του Μετώπου της ΕΛληνικής ΛΑϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.).