Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ- του Κοσμά Παυλόπουλου



38 χρόνια συμπληρώθηκαν από τήν Τουρκική εισβολή στήν Κύπρο πού επέφερε χιλιάδες νεκρούς, περίπου 1.500 αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και την διχοτόμηση του νησιού.
Στίς 20 Ιουλίου 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, με τήν υποστήριξη τής Τουρκικής αεροπορίας καί του ναυτικού, εισέβαλαν παράνομα και κατά παράβαση του Καταστατικού Χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ,στις βόρειες ακτές τού νησιού.
Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις με ενα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από την δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα.
Η Στρατιωτικοφασιστική Αμερικανοκίνητη Δικτατορία της Ελλάδας, προετοίμαζε τουλάχιστον απο τις αρχές του '74 το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακάριου.
Το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο (15 Ιουλίου 1974) όσο και ο "ΑΤΤΙΛΑΣ", που
ακολούθησε,αποτελούσαν ενιαίο σχέδιο των Αμερικανών , με κύριο στόχο την διχοτόμηση και ΝΑΤΟποίηση του μαρτυρικού νησιού.

........ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ...........

Ακόμη και σήμερα καταλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Η Ελληνική χούντα,αφού έκανε πράξη και την τελευταία υπόδειξη των Αμερικανών (το προδοτικό πραξικόπημα εναντίον του προέδρου Μακάριου,που οδήγησε στην Τουρκική εισβολή), έπεσε τελικά στις 23 Ιουλίου 1974.
Η μεταπολίτευση που ακολούθησε υπήρξε ένας συμβιβασμός ανάμεσα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς Ιμπεριαλιστές.

Ο αγώνας γιά την παγκόσμια ηγεμονία (βλ.Νέα Τάξη), οδηγεί κατά κύριο λόγο τα βήματα των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις, οι φασιστικές δικτατορίες και οι πόλεμοι - πραγματικοί ή οικονομικοί σαν αυτόν πού εδώ και δυόμισυ χρόνια υφιστάμεθα, συνεχίζουν να αποτελούν τα μέσα επιβολής....όταν η διπλωματία τους αποτυγχάνει.
Ο άδικος πόλεμος και διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στο Αφγανιστάν, η επίθεση και κατοχή στο Ιράκ, οι αιματηρές αλλαγές καθεστώτων στην Βόρεια Αφρικη, ο βάρβαρος οικονομικός πολεμος στην Ελλάδα, οι οικονομικοί πόλεμοι που ξεκίνησαν στην Πορτογαλλία, στην Ισπανία και στην Ιταλία, η υποστήριξη στο Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό και τους γειτονικούς λαούς, τα αποτυχημένα πραξικοπήματα (Βενεζουέλα κ.α.), η απειλή επίθεσης στο Ιράν, αναδεικνύουν τις ΗΠΑ, τους συμμάχους και τους συνεργάτες τους τον βασικό εχθρό όλων τών λαών που παλεύουν για την Εθνική τους ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση.

Δεν ξεχνούμε το έγκλημα σε βάρος του Κυπριακού Λαού.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ !!!!!

Αθήνα, 21 Ιουλιου 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου