Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

( VIDEO ) ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ (11.5.2012)




Ως Έλληνας πολίτης απορώ γιατί σ' αυτές τις αμέτρητες συζητήσεις που γίνονται στα κανάλια δεν άκουσα από κανένα τις λέξεις «Εθνική Ανεξαρτησία».

Απευθύνομαι λοιπόν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που το πρώτο του χρέος είναι η υπεράσπισή της, για να του υπενθυμίσω, ότι ο κυριότερος λόγος της καταδίκης των «Μνημονιακών» κομμάτων από τον ελληνικό λαό είναι το ότι παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και πολλά άλλα στους ξένους, χωρίς να προηγηθεί στρατιωτική ήττα...


Το γεγονός αυτό νομίζω ότι θέτει τις κόκκινες γραμμές που θα πρέπει εσείς πρώτα να σεβαστείτε κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Η ιστορία μας βλέπει όλους και προ παντός εσάς, τους εκπροσώπους του Λαού και της χώρας και θα είναι αμείλικτη, τόσο απέναντι σ' αυτούς που καταπάτησαν το ιερότερο αγαθό ενός Λαού όσο και γι' αυτούς που δεν έλαβαν υπ' όψιν τους αυτή την κατάφωρα προδοτική ενέργεια, που προσβάλλει τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που θυσιάστηκαν ως σήμερα υπερασπιζόμενοι την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αυτό το ανώτατο αγαθό του Λαού.

Και σας προειδοποιώ ότι αν τολμήσουν να κυβερνήσουν ξανά αυτοί που μόλις χτες τιμωρήθηκαν τόσο σκληρά από τον κυρίαρχο Λαό, η οργή του θα λάβει μορφές ανεξέλεγκτες, δεδομένου ότι δεν θα δεχθεί τη νέα ακόμα πιο προσβλητική ενέργεια που θα γίνει σε βάρος της ηθικής και πατριωτικής του ακεραιότητας.

Αθήνα,  11.5.2012

 Μίκης Θεοδωράκης

-----------------------------------------------

Παπαδάκης: Ήταν ένα μήνυμα σαφές και προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας ενόψει των συζητήσεων που θα γίνουν αφού η διερευνητική εντολή θα παραδοθεί από τον κ. Βενιζέλο και θα ακολουθήσει η διαβούλευση του προέδρου της δημοκρατίας και των αρχηγών των κομμάτων.
Κύριε Θεοδωράκη. Να πάμε τώρα σε εκλογές ή να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ;

Μ.Θ. : Ο Λαός δεν έδωσε εντολή για κυβέρνηση. Φαίνεται καθαρά αυτό. Ο Λαός με αυτές τις επιλογές είπε ένα καθαρό όχι στα μνημονιακά κόμματα και μισό ναι στους άλλους, στις άλλες δυνάμεις. Το μόνο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να πάμε σε εκλογές για να ξεκαθαρίσει και ο Λαός πού θα πει το ναι. Το ναι το είπε μέν στις αντιμνημονιακές δυνάμεις αλλά μισό ναι ήταν αυτό. Εγώ θέλω ένα ναι ολόκληρο. Καταλάβατε; το όχι του ήταν απόλυτο.


Παπαδάκης : Την προηγούμενη φορά δεν π΄ήρατε θέση. Δεν στηρίξατε κανένα από τα κόμματα τα οποία ήταν στις εκλογές. Θα το κάνετε και σ' αυτές τις εκλογές ον γίνουν;

Μ.Θ. :  Σ' αυτές τις εκλογές που θα γίνουν επειδή το κλίμα άλλαξε άρδην, θα πάρω οπωσδήποτε μέρος . Πώς και με ποιο τρόπο και με ποιους θα το ανακοινώσω όταν θα έρθει η ώρα.


Παπαδάκης: Θα είναι και ενεργός ο ρόλος σας; δηλαδή θα είσαστε και υποψήφιος;

Μ.Θ. : Πρωτοπόρος θα είμαι.


Παπαδάκης: Πρωτοπόρος θα είσαστε !

Μ.Θ: Στην πρώτη γραμμή. 


Παπαδάκης : Επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας να το ερμηνεύσω ;

Μ.Θ. : Δέν ξέρω, εγώ πάντως θα είμαι πρώτος. Δέν με ενδιαφέρουν τα κόμματα. Εμένα με ενδιαφέρουν οι πλατείες και τα Συντάγματα. ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ . ΠΑΛΙ.


Παπαδάκης : Εγώ το ερμηνεύω ότι θα είσαστε σε ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Μ.Θ. : Ε κάπου θα είμαι. Κάπως θα είμαι, ναι.


Παπαδάκης : Κύριε Θεοδωράκη να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την παρέμβασή σας.

Μ.Θ. : Κι εγώ ευχαριστώ πολύ. Γειά σας.



3 σχόλια:

  1. Δίκιο έχει ο Μίκης Θεοδωράκης! Για την εθνική ενότητα, ανεξαρτησία, κυριαρχία, τσιμουδιά! Ισχύει ο νόμος της σιωπής, "Ομερτά" με τις 3 μαιμούδες: Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν μίλησα! Πάντως, ο ελληνικός λαός ψήφισε κατά της παράδοσης της εθνικής ανεξαρτησίας, κατά της "μνημονιακής πολιτικής", κατά της πολιτικής του δικομματισμού, κατά της πολιτικής των αδελφάτων και πριγκιπάτων των ιπποτών! Κατά της πολιτικής εκπατρισμού των μεταναστών, αφού οι "πολιτισμένες χώρες" τους έδιωξαν από τον τόπο τους λόγω οικονομικών συμφερόντων (πετρελαίου, ορυκτού πλούτου) και γενικά έλεγχο της ενεργειακής και παγκόσμιας πολιτικής! Να γυρίσουνε στους τόπους τους και να ζήσουνε δημοκρατικά! Κάποτε ζούσαμε με το όνειρο για το american dream. Τώρα έχουμε το war dream! Ποιός μας λέει ότι δεν θέλουνε να κάνουνε το ίδιο και με την Ελλάδα? Ψηφίσαμε, με νύχια και με δόντια, κατά της παγκόσμιας διακυβέρνησης και κατά της παγκόσμιας θρησκείας! Δεν βρήκαμε όμως έως τώρα κανέναν αξιόλογο έλληνα ηγέτη που να έχει τη στόφα του Ορθόδοξου Αγιορείτη, τη Σοφία ενός ανώτερου μυαλού, την Παρρησία και την Τόλμη ενός μεγάλου αγωνιστή όπως ο Μίκης, και τέλος την Ανδραγαθία και το Ήθος ενός ευσεβούς πολίτη! Μίκη, σου εύχομαι να καταφέρεις να ενώσεις όλους τους έλληνες αγανακτισμένους οικογενειάρχες και πατριώτες αγωνιστές, καθώς και μερίδα των ελλήνων πολιτών που αισθάμαστε προδομένοι από τις πράξεις των πολιτικών προσώπων και πράξεων, που φτάνουνε στο σημείο της εθνικής προδοσίας! Από τις κινήσεις των πολιτικών κομμάτων δεξιάς και σοσιαλιστών, που δεν ανταποκρίνεται στους "κανόνες αξιοπρέπειας και διαβίωσης" του ελληνικού λαού! Αλλά και από των επιθέσεων της κας. Παπαρήγα άνευ αιτίας νομίζω αυτή τη στιγμή, στον Σύριζα! Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε ανώτερος των περιστάσεων με πυγμή και ήθος! Μπάβο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ (ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ) ΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ,ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. ΚΡΙΜΑ

      Διαγραφή
  2. ΓΝΩΜΗ
    Η οικονομική κρίση του καπιταλισμού και η αναποτελεσματικότητα της Αριστεράς, η ηθική κατάπτωση των ανθρώπινων αξίων και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου.
    Η αριστερά δεν μπόρεσε να γίνει Αριστερά για να μπορεί να δίνει διέξοδο στα σύγχρονα, πολύπλοκα προβλήματα που θέτει η ζωή. Αποτέλεσμα αυτής τις κρίσης και οι αυτοκτονίες των ευαίσθητων συνανθρώπων μας. Για την κρίσει έγραψα ένα άρθρο το 1984 στην εφημερίδα ΑΥΓΗ που αποτύπωνα τις ανησυχίες μου μα είχα βρει ώτα κλειστά. Θα το επαναλάβω και τα συμπεράσματα δικάσας
    Το κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο. Σε κρίση βρίσκεται όλη η ανθρωπότητα, κρίση ιδεών, κρίση αξιών, κρίση θεσμών, κρίση συστημάτων. Διαμόρφωση πολυπολικής ταξικής διαφοράς που έχουμε χαθεί μέσα στην πολυμορφία. Μέσα από αυτή την κρίση βλέπουμε να γεννιούνται κόμματα, να μαζικοποιούνται, να διαδέχεται το ένα το άλλο την κυβέρνηση, να φρακάρουν, να διαλύονται και μέσα από αυτή τη θύελλα το μόνο που είναι σίγουρο είναι να βουλεύονται κάποιοι «επαναστάτες» Το ζητούμενο πρέπει να είναι η αναβάθμιση, η ταυτότητα του κόμματος μας, η στρατηγική που θα οδηγεί σε ρήξη με το αστικό σύστημα, με αναλύσεις και προτάσεις, ένα κόμμα επαναστατικό, πλουραλιστικό, μαζικό, πολυφωνικό. Ικανό να προσδιορίσει το μοντέλο μιας κοινωνίας, απαλλαγμένης από εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους με αυτοδιαχείριση που θα τείνει να εξαλείψει τη μισθωτή εργασία και τη βαθμιαία εξαφάνιση του κράτους. Ένα κόμμα που θα συνδέει την προσωπική δημιουργία με τη συλλογική. Κόμμα που θα ακονίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο το νυστέρι για βαθιές αλλαγές τόσο στον εαυτό του όσο και στην κοινωνία. Κόμμα απαλλαγμένο από τη γραφειοκρατία και τη φοβία από δήθεν «φράξιες». Θεσμοποίηση όλων των τάσεων, μέσα σε ένα ενιαίο πλαίσιο, που θα είναι ο κορμός της μαρξιστικής μεθοδολογίας, της αριστερής ιδεολογίας και πρακτικής απορρίπτοντας τα στοιχεία που συνθέτουν τη συντήρηση. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που θα υπάρχουν όλες οι αριστερές οργανωμένες και μη τάσεις. Και που θα είναι το πεδίο μάχης ιδεών και όχι νεκροθάλαμος απολιθωμένων τσιτάτων.
    Αυτά τα έλεγα πριν 28 χρόνια, τώρα τα αριστερά σχήματα παίρνουν σάρκα και οστά. Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς στου φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αγαπητέ μου αναγνώστη, στην εφηβική μου ηλικία ασπάστηκα την ιδεολογία της αριστεράς αρχικά από ακούσματα και στη συνέχεια άρχισα να την μελετώ. Από τη φύση μου είμαι ανήσυχος, έψαχνα τον ουμανισμό, που Άλου μέσα στην αριστερά. Δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή, αντίθετα την ευγνωμονώ γιατι χάρη στην αριστερά «γνώρισα» τον εαυτό μου και μέσω αυτού τον κόσμο. Εγώ λόγο την κατοχή και τα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου δεν κατάφερα να μάθω γράμματα πάρα μόνο μέχρι την Τρίτη δημοτικού.
    Οργανωμένος από τα 18 μου χρόνια. Στα 26 μου χρόνια ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης έως την μεταπολίτευση, για να το εγκαταλείψω τον Μάρτιο το1975, γιατι τότε διαπίστωσα την πολιτική μας ένδεια και το δημοκρατικό μας έλλειμμα. Όλη η ζωή μου είναι αριστερά και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ ποιο αριστερά. Αυτό που θέλω να πω για το Κ.Κ.Ε είναι, πως μπήκα στο Κ.ΚΕ παιδί και αυτό ήταν γέρος, τώρα εγώ ειμαι γέρος και αυτό συμπεριφέρεται σαν Παιδί.
    Ο Μίκης είναι ο φάρος του πολιτισμού, είναι ο αδερφός μας είναι το σύμβολο του αγώνα η ψυχή της Ελλάδας.
    Μίκη ήρθε η ώρα «πάλης ξεκίνημα για νέοι αγώνες»…
    Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω τις ανησυχίες μου που όλα τα χρόνια σαν σκόρος έτρωγε τα σωθικά μου.
    Τώρα δεν ανησυχώ γιατι πιστεύω πώς ο λαός μας δημιουργεί το έγγειες αριστερό κίνημα που βρίσκεται στις αριστερές συνιστώσες του λαού μας που έχουν σύμβολό τον φάρο που φωτίζει τον λαό μας έχουμε τον αδερφό μας τον Μίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή