Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

(VIDEO ) Μίκης Θεοδωρακης : Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !

Δήλωση –σοκ του Μίκη Θεοδωράκη 

Το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ο ιδρυτής του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών Κ.Α.Π. "ΣΠΙΘΑ" με τηλεφωνική του παρέμβαση έκανε την ακόλουθη δήλωση :



"Οι ξένοι μας βάζουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι.

Μας προκαλούν προσβλητικά κάθε μέρα και περισσότερο και μας οδηγούν σε έκρηξη, που πιθανόν να καταστρέψει και τους ίδιους.

Οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης συμπεριφέρονται απέναντί τους σαν μυρμήγκια, ενώ στο λαό μας επιδεικνύουν μια τόσο τρομακτική αναλγησία, που θα πρέπει να είναι είτε συνειδητά όργανα του Κακού είτε επικίνδυνα άσχετοι, μικροί και αφελείς.

Από τη νέα  σύσκεψη των Ευρωπαίων προκύπτει καθαρά ότι ο μόνος δρόμος στον οποίο μας οδηγούν με σιγουριά, είναι ο δρόμος της βίας.

Η φωνή της υπομονής, της σύνεσης, του συμβιβασμού και τελικά της υποταγής, σημαίνει το τέλος μας ως Έθνους και ως Λαού.

Η  ΕΥΡΩΠΗ  ΜΑΣ  ΟΔΗΓΕΙ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ  ΒΙΑΣ  ! "


Αθήνα,  25.10.2011

Μίκης Θεοδωρακης


[Η δήλωση αυτή έγινε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (Antenna) την 25.10.2011]

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO 


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή.


Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφική πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στην δεκαετία του ΄60.


Όμως ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής του απαγχονισμού του.


Αποτίουμε φόρο τιμής στον νεκρό διαδηλωτή και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του.


Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα.


Αθήνα,   20.10.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

webcam ζωντανα απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ - LIVE SYNTAGMA - GREECE







 

 

20 - 10 - 2011 - ζωντανα απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ camera 1 - LIVE SYNTAGMA GREECE




ζωντανα απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ camera 2

 

 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

( VIDEO ) ΑΙΣΧΟΣ - Ο δήμαρχος Αλεξανρούπολης δηλώνει ότι θέλει την ΘΡΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΓΕΝΗΣ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ. 

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ


Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει  προειδοποιήσει πολλές φορές τον Ελληνικό Λαό για τους κινδύνους που διατρέχει η χώρα μας εξ αιτίας των βλέψεων των γειτόνων μας. Έχει επισημάνει ιδιαίτερα τον κίνδυνο που διατρέχουν η Θράκη, η Μακεδονία και η Ήπειρος από τις επεκτατικές διαθέσεις γειτόνων μας.

Παράλληλα έχει προειδοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση για τις τεράστιες ευθύνες που έχει, διότι άφησε  τις περιοχές αυτές της χώρας μας αβοήθητες και εγκαταλελειμμένες. Έξω από κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, που έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Σαν να ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και όχι οι Ακρίτες της Ελλάδος.

Οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, δεν ζητούν προνόμια, απαιτούν και δικαιούνται ισότητα και ισονομία. Οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτής της χώρας, δεν είναι ικανή να ικανοποιήσει αυτό το δίκαιο αίτημα, είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο.

Η εγκατάλειψη των ακριτικών μας περιοχών δίνει την ευκαιρία σε ανεγκέφαλους ή σε ανθρώπους χωρίς πατριωτικά αισθήματα, να λαϊκίζουν επικίνδυνα. Τους δίνει την δυνατότητα να λειτουργούν ως 5η φάλαγγα μέσα στην καρδιά της χώρας μας.

Ένας τέτοιος άνθρωπος φαίνεται πως είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, γεγονός που φαίνεται καθαρά από την ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ που έγινε τον περασμένο μήνα.

Σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο για να διαπιστώσετε μόνοι σας πως δρουν οι Εφιάλτες στην χώρα μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της Αλεξανδρούπολης θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στον  Δήμαρχο που ανερυθρίαστα ομολογεί ότι βλέπει την Θράκη ακόμα και ως ανεξάρτητη χώρα! 


θυμίζουμε δε , την ανακοίνωση  του Κ.Α.Π. ΣΠΙΘΑ που έγινε μόλις το γεγονός μαθεύτηκε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ

 

 

 

Η ΣΠΙΘΑ συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις της 15ης Οκτωβρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠ.Υ.Α. για τις εκδηλώσεις της 15ης Οκτωβρίου

 

 

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών  συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις της 15ης Οκτωβρίου για την Παγκόσμια Αλλαγή.
Ο λαός μας  αποτελεί τον πρώτο στόχο στη βίαιη επίθεση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη. Συμμετέχει στην παγκόσμια διαμαρτυρία με πίστη στη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία καθώς και στους αγώνες για τη διεκδίκησή τους.
Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την πιο ανοίκεια συμμαχία της διεθνούς του χρήματος με τα κόμματα εξουσίας (και όχι μόνο) στη χώρα μας, είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε μήνυμα Αλληλεγγύης και Αντίστασης, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει φραγμό για την εφαρμογή των σχεδίων τους και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Σ' αυτή την παγκόσμια ειρηνική διαδήλωση ενώνουμε και τη δική μας φωνή και δύναμη μαζί με χιλιάδες πολίτες, αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να καθορίζουμε οι ίδιοι το επίπεδο της ζωής μας.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΩΝΑ του Κ.Α.Π.




Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε τον κίνδυνο εθνικών περιπετειών που ελλοχεύει στις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, με την υφιστάμενη έξαρση της εξάρτησής μας από τον «ξένο παράγοντα» και τα συμφέροντά του.

Ήδη, τα σύννεφα που μαζεύονται τον τελευταίο καιρό πάνω από τη Θράκη μας, έριξαν το πρώτο, αναγνωριστικό, «πρωτοβρόχι» πριν την αναμενόμενη καταιγίδα.
Το φερέφωνο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης , Βαγγέλης Λαμπάκης, έριξε  την πρώτη τροχιοδεικτική βολή:  Υποστηρίζοντας ότι η Θράκη δεν τυγχάνει της αναλόγου αναπτυξιακής προσοχής της κυβέρνησης, υπαινίχθη σαφώς πως αν αυτό συνεχιστεί, τότε κάποια στιγμή ίσως να υπάρξει ανεξάρτητη οικονομική και πολιτική κρατική οντότητα στην Θράκη!

Το σάπιο κατεστημένο, έχει πια ξεσαλώσει. Τα οδυνηρότερα σενάρια της εθνικής μας κατάτμησης, επαληθεύονται τραγικά και, ήδη, άρχισε η εκτέλεσή τους.

Όλα αυτά εντάσσονται  στο σχέδιο του συστήματος να προκαλέσει ΣΟΚ και ΔΕΟΣ  στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό να κλονίσουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του ελληνικού λαού. Συγχρόνως τείνουν στο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την εφαρμογή της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης  σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πρέπει, ως κοινωνία, να ξυπνήσουμε και να εγερθούμε. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.

Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι
παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελέυθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:

την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της Τρόϊκας.
την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας.
την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας.


Κατά συνέπεια:

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε του Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της Τρόϊκας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει το λαό στην εξουσία.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2011

Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.



Βαρδής Βαρδινογιάννης (πρόεδρος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων -ΕΔΙΑ, γνωστός για την αντιστασιακή του δράση στην Κατοχή και ένας από τους 27 κομμουνιστές -δραπέτες από τις φυλακές Βούρλων της Δραπετσώνας, το 1955, 33χρονος φοιτητής νομικής τότε)
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Βαρδής Β. Βαρδινογιάννης ανέπτυξε πολυσχιδή δράση τόσο στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης όσο και στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, αλλά και αργότερα, κατά την επταετή χούντα των συνταγματαρχών. Διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών στην Κρήτη, στην οργάνωση και διεύθυνση της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1967-1974. Υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διώχθηκε για τις ιδέες του. Έζησε 10 χρόνια στη φυλακή, 2 χρόνια στην εξορία και συνολικά 13 χρόνια στην παρανομία. 

Μανώλης Γλέζος (σύμβολο του αγώνα κατά των Γερμανών στην Κατοχή , στέλεχος της Αριστεράς, υπήρξε βουλευτής της ΕΔΑ) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%BB%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82

Νίκος Γουργιώτης (δημοσιογράφος, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, δεκαέξι χρόνια πολιτικός κρατούμενος, έζησε για δεκαοχτώ χρόνια με άλλο όνομα)

Βούλα Δαμιανάκου (λογοτέχνις και μεταφράστρια, είχε στενή συνεργασία με τον Βασίλη Ρώτα και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, το όνομά της συνδέθηκε με την υπόθεση Οτσαλάν, μια και μετά την παράνομη είσοδο του Κουρδου ηγέτη στην Ελλάδα το 1999, τον φιλοξένησε σπίτι της)

Βάσω Θανασέκου (μετείχε στην Εθνική Αντίσταση, στις εκλογές του 1956 εκλέχτηκε βουλευτής της ΕΔΑ)

Μίκης Θεοδωράκης (εξορίες, φυλακίσεις, αγώνες, μουσικοσυνθέτης). http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

Θεόδωρος Καλλίνος (αξιωματικός του ελληνικού στρατού που ως διοικητής λόχου στην επίθεση των Γερμανών στην Ανατολική Μακεδονία δεν παραδόθηκε και με όλο τον Λόχο πήγε στην Κρήτη όπου πολέμησαν, γνωστός ως καπετάν Αμάρμπεης, υπήρξε διοικητής της 16ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, σήμερα είναι 97 ετών)

Μαρία Καραγιώργη (συγγραφέας, χήρα του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, δημοσιογράφου και διευθυντή του «Ριζοσπάστη» Κώστα Καραγιώργη)
Η Μαρία Καραγιώργη - Γυφτοδήμου γεννήθηκε στις Μηλιές του Βόλου το 1918. Το 1936 μπήκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τότε οργανώθηκε στην κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος. Συμμετείχε στις αντιδικατορικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γι΄ αυτό κηνηγήθηκε από την Ασφάλεια. Έμεινε ένα χρόνο στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ, εξορία στην Κίμωλο, απόδραση με την κατάρρευση του μετώπου τον Απρίλη του 1941 και άμεση συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση. Τα χρόνια της φυλακής και εξορίας της φτάνουν τα δέκα. Τα χρόνια που ήταν στην παρανομία με ψευδώνυμα και παράνομα σπίτια φτάνουν τα οκτώ. Και οι μεταγωγές, τα κρατητήρια, τα στρατόπεδα, οι φυλακές και οι εξορίες που κατά καιρούς γνώρισε, πέρασε ή έζησε φτάνουν τα πενήντα.
 
Παναγιώτης Κατερίνης (μετείχε στην εθνική αντίσταση, υπήρξε βουλευτής της ΕΔΑ)
 
Ελένη Μπενά (εξελέγη το 1958 βουλευτής της ΕΔΑ)

Τάκης Μπενάς (ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, γραμματέας της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη)
 
Ευτύχης Μπιτσάκης (πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις της ΕΠΟΝ, στη διάρκεια του εμφυλίου καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για την πολιτική του δράση, είναι πανεπιστημιακός)

Γιώργος Τσαπόγας (αγωνιστής της ΕΑΜικης αντίστασης, καπετάνιος του ΕΛΑΣ, με φυλακίσεις και εξορίες, παλαίμαχος δημοσιογράφος).

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

( ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΑΥΓΗ ) Mίκης Θεοδωράκης: Αναγκαία η Συγκρότηση Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης

Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη ( ΑΥΓΗ της Κυριακής - 9/10/2011 )


Η συγκρότηση ενός ενιαίου Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Σωτηρίας το οποίο θα "καθοδηγήσει την οργανωμένη δύναμη της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων" στην "αντιπαράθεση με το σημερινό, διεθνές και εγχώριο, Σύστημα Εξουσίας" είναι για τον Μίκη Θεοδωράκη "ο μοναδικός δρόμος" που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση!

Ο Μίκης των αγώνων της αριστεράς στους χαλεπούς καιρούς του παρελθόντος, αναγνωρίζει σήμερα ότι "η δύναμη της αριστεράς μέσα στον λαό μπορεί να γίνει καταλυτική" υπό την προϋπόθεση ότι θα "αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εξαπτέρυγα και να οδηγήσει τους οπαδούς της στην καρδιά της νέας παλλαϊκής αντίστασης όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται" όπως λέει αφήνοντας σαφείς αιχμές για το δογματικό κομμάτι της και επισημαίνοντας τον ανασταλτικό παράγοντα της πολυδιάσπασής της.

Χαρακτηρίζει "τραγωδία" το τρίπτυχο "ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και τρόικα" και ταυτόχρονα επισημαίνει ότι το παρόν πολιτικό σύστημα "πρέπει να χτυπηθεί μετωπικά και να εξουδετερωθεί". Μερικές ημέρες πριν, άλλωστε, η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, απ' όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, επέλεξε να αναφερθεί μόνο στον Μίκη.
Για τον Θεοδωράκη, ωστόσο, σήμερα "η σημασία του καινούργιου αγώνα μπορεί να συγκριθεί μόνο με 'κείνον της γερμανικής κατοχής".
Χειμαρρώδης ο λόγος, εμφανής η αγωνία του για το
μέλλον. "Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μας" λέει και μιλά για όλα. Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, για την ανάγκη αντίστασης, για το πολιτικό σύστημα, για την κοινωνία, για τη νεολαία, για την αριστερά. "
Λίγοι λαοί στον κόσμο εμπιστεύτηκαν την αριστερά όσο ο δικός μας. Θεωρώ λοιπόν και ελπίζω ότι και μόνο η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας ίσως οδηγήσει τους σημερινούς υπεύθυνους να ξαναγίνουν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης".
Παραδέχεται ότι για τον ίδιο "η δημιουργία της Κίνησης Αδέσμευτων Πολιτών" ήταν ένα χρέος και συγχρόνως μια προσωπική τραγωδία" και τονίζει ότι "η ΚΑΠ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές "υπό έναν όρο: ότι θα νικήσουμε, ώστε να μπορούμε να επιβάλουμε την απελευθέρωσή μας από την ξένη εξάρτηση και να στερεώσουμε την παλλαϊκή εξουσία ξεκινώντας από τη συντακτική εθνοσυνέλευση".
Γνώρισε και γνωρίζει τη λατρεία πολιτών όλου του πλανήτη. Αυτονόητο! Το όνομά του έχει περάσει πλεόν στη σφαίρα του μύθου. Όταν τον ρωτάς πώς αισθάνεται με τις θερμές εκδηλώσεις που τον υποδέχεται ο κόσμος, απαντά μονολεκτικά και κατηγορηματικά: "Ευθύνη". Αυτονόητο! Είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.
Στα 86 του χρόνια σήμερα, παρ' ό,τι υποβασταζόμενος από τους οικείους του και άμεσα εξαρτημένος από τη βοήθεια του μπαστουνιού του, αποστρέφεται τη βολή του καναπέ του, οργώνει την Ελλάδα προκειμένου να σπείρει ζιζάνια αντίστασης.
Όση ώρα μιλάμε, οι χειρονομίες του ως μπαγκέτα κατευθύνουν τις λέξεις. Πού και πού στρέφει το βλέμμα του στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης, απέναντι από την πολυθρόνα του. Δείχνει με το δάχτυλο. Φωτογραφίες και μικρές προτομές του Μαρξ, του Λένιν, του Τσε, του Μάο, ακόμα και του Στάλιν... "Το εικονοστάσι μου" λέει.
Η μικρή Σπίθα, η σκυλίτσα του, καθισμένη τόση ώρα στα πόδια του, σηκώνεται, κουνάει παιχνιδιάρικα την ουρά και εγκαταλείπει αυτάρεσκα το δωμάτιο. Αυτή η σπίθα όμως στο βλέμμα του Μίκη... αμετακίνητη!

* Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;
Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει πια πολύ καλά τους εχθρούς του και είναι έτοιμος να τους πολεμήσει, όμως βρίσκεται σε αδυναμία να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει η ηγετική δύναμη που θα τον οδηγήσει στον νέο αγώνα του. Σκόρπιες φωνές υπάρχουν, από δω και από κει, όμως δεν αρκούν. Γιατί ο λαός, πολύ σωστά, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους. Και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη ηγεσία και οργάνωση με την ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργο αγώνα που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με κείνον της γερμανικής κατοχής.


* Το πώς φτάσαμε εδώ είναι λίγο πολύ γνωστό. Ωστόσο ποιος θεωρείτε ότι υπήρξε ο καταλύτης για την κατάσταση την οποία βιώνουμε;
Η διάσπαση του ΚΚΕ (1968) και η διάλυση της Ενωμένης Αριστεράς (1974). Εάν δεν συνέβαινε αυτό, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική. Ακολούθησε η διάλυση της Ένωσης Κέντρου και η δημιουργία και άνοδος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο ρόλος ήταν να αφαιρέσει από τον ελληνικό λαό τα δύο κύρια αμυντικά του όπλα απέναντι στην προσπάθεια της διεθνούς αντίδρασης με κέντρο τις ΗΠΑ, να μεταβάλει την Ελλάδα σε πειθήνιο όργανό τους: την αριστερά και το προοδευτικό κοινωνικό και πολιτιστικό μαζικό κίνημα. Από κει και πέρα, με τον εκμαυλισμό ενός μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων και τη συνειδητή υπερχρέωση της χώρας, ο δρόμος ήταν πια ανοιχτός όχι απλώς στην πλήρη υποταγή αλλά και στο ξεπούλημα της χώρας.


* Κατά τη γνώμη σας πώς μπορούμε να βγούμε απ' αυτή τη μεγάλη κρίση;
Ο μοναδικός δρόμος είναι η αντιπαράθεση στο σημερινό σύστημα εξουσίας (διεθνές και εγχώριο) της οργανωμένης δύναμης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων κάτω από την καθοδήγηση ενός ενιαίου Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Σωτηρίας.

* Το παρόν πολιτικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι;
Αυτό ακριβώς το σύστημα θα πρέπει να χτυπηθεί μετωπικά και να εξουδετερωθεί.

* Πώς θα χαρακτηρίζατε την ελληνική κυβέρνηση;
Συνειδητό όργανο των δυνάμεων που στοχεύουν στον εκμηδενισμό μας.

* Έχετε μιλήσει πολύ αυστηρά για τον πρωθυπουργό. Τελικά τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ;
Τελικά θα μείνουν στο ΠΑΣΟΚ ως το τέλος μόνο όσοι συνειδητά συμφωνούν με τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωθυπουργός και η ομάδα που τον στηρίζει.

* Σαμαράς αντί Παπανδρέου; Θα μπορούσε να δώσει λύση και πάλι η εναλλαγή των κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κρίση;
Από το 1985 ήδη οι ΗΠΑ επέλεξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον βασικό πυλώνα της πολιτικής τους. Οπότε ο ρόλος της δεξιάς ήταν άλλοτε συμπληρωματικός και άλλοτε... ενοχλητικός στα σχέδιά τους (βλ. εκπαραθύρωση του Μητσοτάκη για το Γιουγκοσλαβικό και του Καραμανλή για το Μπουργκάς κ.λπ.). Ο Σαμαράς, όπως και οι προκάτοχοί του, μόνο εμπόδια θα φέρει στις προσπάθειες των τροϊκανών. Κι αυτό γιατί η τυχόν παρουσία του σε κυβερνητικό ρόλο θα σπάσει το σημερινό αρραγές μέτωπο (ΜΜΕ, συνδικάτα κ.λπ.) που τους υποστηρίζει μέσω του Γιώργου Παπανδρέου. Εκτός και αν ο Αντώνης Σαμαράς προσχωρήσει ανοιχτά 100% στην πολιτική του ΓΑΠ και της ομάδας του. Στην περίπτωση όμως αυτή δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσοι νεοδημοκράτες θα τον ακολουθήσουν.

* Αν ο καθένας μόνος του δεν μπορεί, οι δύο αποτυχίες (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα μπορούν να δημιουργήσουν επιτυχία;
ΠΑΣΟΚ συν Ν.Δ. συν Τρόικα, ίσον η απόλυτη τραγωδία.

* Η αριστερά είναι σε θέση να προσφέρει κλειδιά προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πολλαπλή κρίση στην οποία έχουμε περιέλθει;
Μόνη της όχι, αφού μάλιστα εξακολουθεί να είναι διασπασμένη. Αντίθετα, η δύναμή της μέσα στον λαό μπορεί να γίνει καταλυτική, αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εξαπτέρυγα και να οδηγήσει τους οπαδούς της στην καρδιά της νέας παλλαϊκής αντίστασης όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.

* Σε άλλες εποχές, που κρινόταν ξανά η εθνική και κοινωνική επιβίωση, η αριστερά βρήκε τρόπους συνεννόησης και ενέπνευσε τον λαό. Τώρα;
Λίγοι λαοί στον κόσμο εμπιστεύτηκαν την αριστερά όσο ο δικός μας. Θεωρώ λοιπόν και ελπίζω ότι και μόνο η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας ίσως οδηγήσει τους σημερινούς υπεύθυνους να ξαναγίνουν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.

* Πώς εξηγείτε τη σαστιμάρα της ελληνικής κοινωνίας; Θα διαρκέσει, θαρρείτε, πολύ;
Ένας επί πλέον λόγος για να επανορθώσουν οι υπεύθυνοι της αριστεράς τα λάθη τους. Γιατί όχι μόνο δεν είδαν έγκαιρα τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα το βοήθησαν να μας φέρει στο σημερινό αδιέξοδο. Έχουν χρέος απέναντι στον λαό και τώρα είναι πια η τελευταία ευκαιρία για να εξοφλήσουν. Και θα 'λεγα ακόμα ότι για τη «σαστιμάρα της ελληνικής κοινωνίας» η ευθύνη της αριστεράς είναι εξίσου μεγάλη με την ευθύνη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ.


* Την άνοιξη τεθήκατε υπέρ των “αγανακτισμένων” πολιτών. Κινήσεις και δράσεις όπως αυτή των πλατειών είναι ικανές τον χειμώνα, που αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός, και μετά τη βίαιη καταστολή τους από τις κρατικές δυνάμεις να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικές;
"Το Κίνημα των Αγανακτισμένων σίγουρα εμπνεύστηκε από τις ιδέες μας. Όμως εμείς ως οργανωμένο κίνημα αποφύγαμε να πάρουμε ενεργό μέρος, δεδομένου ότι η γενική τάση ήταν να παραμείνει αυθόρμητο. Φυσικά, τα μέλη και τα στελέχη μας συμμετείχαν. Όλα όμως έγιναν γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν οι ίδιοι να αναδείξουν μια στοιχειώδη οργανωτική δομή, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν στη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης. Φυσικά η δεξαμενή των αγανακτισμένων υπάρχει και διογκώνεται καθημερινά. Και θέλω να πιστεύω ότι αν κάποτε δημιουργηθεί το μέτωπο των δυνάμεων που προανέφερα, θα βρουν μέσα σ’ αυτό τις απαντήσεις στα ερωτήματα και στις ελπίδες τους.

* “Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή ”... Τι πρέπει να κάνουμε, τι προτείνετε στους Έλληνες πολίτες;
Όλα όσα πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα προσπάθησα να τα εκθέσω σε μια σειρά δημόσιες ομιλίες μου που κυκλοφόρησαν σε βιβλίο πρόσφατα. Έχει σημασία να τις διαβάσει κανείς, γιατί αποτελούν το καταστάλαγμα μιας πείρας πολλών ετών. Με λίγα λόγια, προσπαθώ να σας πω με ποιον τρόπο θα απαλλαγούμε από την ξένη εξάρτηση και πού θα βασιστούμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής.

* Πριν από λίγο καιρό ζητήσατε εκλογές. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στις κάλπες;
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως είπα, στόχος μας πρέπει να είναι να συντρίψουμε το παρόν σύστημα εξουσίας που είναι γέννημα - θρέμμα της ξένης εξάρτησης. Επομένως το θέμα των εκλογών το αντιμετωπίζουμε υπό έναν όρο: ότι θα νικήσουμε, ώστε να μπορούμε να επιβάλουμε την απελευθέρωσή μας από την ξένη εξάρτηση και να στερεώσουμε την παλλαϊκή εξουσία ξεκινώντας από τη συντακτική εθνοσυνέλευση. Όμως για να νικήσουμε, προϋπόθεση είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε σήμερα.

* Σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η “Σπίθα” θα συμμετέχει;
Φυσικά, κάτω από τις προϋποθέσεις που προανέφερα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται σήμερα οι δυνάμεις της Σπίθας".


* Στους 10 μήνες ύπαρξής της η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ανταποκρίνεται στους ιδρυτικούς της στόχους και στον οραματισμό σας;
Την πραγματική δύναμη και ακτινοβολία της Σπίθας πρέπει να τη μετρήσετε με τα πλήθη που συρρέουν στις συγκεντρώσεις μας: Προπύλαια, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Ηράκλειο, Χανιά. Μην ξεχνάτε ότι η Σπίθα είναι προπαντός ένα ιδεολογικό κίνημα, που ήδη έχει βάλει την σφραγίδα του. Βλέπε, λ.χ., το Κίνημα των Αγανακτισμένων. Καταφέραμε να εκλαϊκεύσουμε τις θέσεις μας και πιστεύω ότι συμβάλαμε πρώτον να δει ο λαός μας την αληθινή φύση των γεγονότων και δεύτερον να διανοίξουμε μια προοπτική για την έξοδό μας από την κρίση. Και το πιο σπουδαίο: επιβάλαμε δύο μεγάλες ιδέες, την αντίσταση και την ανυπακοή στην αλόγιστη βία της εξουσίας. Για μένα η δημιουργία του ΚΑΠ ήταν ένα χρέος και συγχρόνως μια προσωπική τραγωδία. Αν το αλφάβητο έχει εικοσιτέσσερα γράμματα, σε ποιο ακριβώς γράμμα νομίζετε ότι έχουν φτάσει οι σημερινοί εκπρόσωποι της ελληνικής Αριστεράς; Στο γάμα, στο δέλτα; Υπάρχουν όμως ορισμένοι που ζουν ακόμα και που έχουν κατορθώσει (δεν θα πω εγώ πώς) να διαβάσουν, να βιώσουν και να θεμελιώσουν και τα 24 γράμματα της αλφαβήτου της αριστεράς των Αγώνων και των θυσιών. Όταν οι συνθήκες και οι σύντροφοί σου σε αναγκάζουν στα 86 σου χρόνια να ξαναρχίσεις από το άλφα, αυτό δεν αποτελεί απλά μια τραγωδία -για όλους- αλλά κάτι ακόμα χειρότερο: την επιβεβαίωση ενός μεγάλου λάθους που επιμένουμε να διατηρούμε ακόμα και μπροστά στην απέραντη δυστυχία του λαού μας.


* Από δω και πέρα ποιες δράσεις έχετε κατά νου;
Όταν με το καλό πραγματοποιηθεί η ενότητα του λαού με τη δημιουργία του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου, θα στραφούμε προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με επιδίωξη να συντονίσουμε τον βηματισμό μας με τους Λαούς που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν ήδη γίνει ή πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον θύματα της επίθεσης που με όπλα την οικονομική τρομοκρατία και τις μεθόδους του «Σοκ και Δέος» εκπορεύονται από τον νεο-φετιχισμό της σύγχρονης διεθνούς εξουσίας. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε ο θανάσιμος ιός να σταματήσει με κάθε θυσία, πριν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη. Για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της ειρήνης.

Η νεολαία και οι καλλιτέχνες...
* Λίγες μέρες πριν τη συναυλία στο Ελληνικό αναρωτηθήκατε πού είναι η νεολαία. Τι νομίζετε ότι συμβαίνει με τη νεολαία;
Η φοιτητική και μαθητική νεολαία υπήρξε έως σήμερα το μεγαλύτερο θύμα των ιδεολογικών παραισθησιογόνων, που, όπως ήταν φυσικό, την κούρασαν, την απογοήτευσαν και σε έναν μεγάλο βαθμό την εξουδετέρωσαν. Δεν ξέρω αν αυτό προέκυψε μόνο από τα φανατικά κομματικά ιερατεία ή μήπως παράλληλα έβαλαν το χέρι τους και οι ξένες και ντόπιες δυνάμεις που από τις τελευταίες δεκαετίες σχεδίαζαν την εξουθένωση και εξουδετέρωση του ελληνικού λαού με ιδιαίτερη προτίμηση σε ό,τι θεωρούσαν περισσότερο προοδευτικό και επομένως επικίνδυνο για τα σχέδιά τους.

* Ψέξατε επίσης τους καλλιτέχνες. Γιατί κατά τη γνώμη σας “σφυρίζουν αδιάφορα”;
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τι συμβαίνει. Πολλά λέγονται και γίνονται, πολλές υποθέσεις. Πάντως το φαινόμενο αυτό συναντάται για πρώτη φορά στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Και είναι άκρως επικίνδυνο.


* Μια χώρα η οποία λεηλατείται και η εθνική της κυριαρχία παραδίδεται στα χέρια των δανειστών της, όπως έχετε πει, μια χώρα στην οποία τα παιδιά στο σχολείο δεν έχουν βιβλία, αλλά φωτοτυπίες, όπου οι εργασιακές κατακτήσεις κατεδαφίζονται, το κράτος αποδομείται, έχει μέλλον;
Σας ανέφερα ήδη ότι ευελπιστώ ότι δεν θα αργήσει η δημιουργία του μετώπου αντίστασης που θα τα αλλάξει όλα. Όμως και αν -ό μη γένοιτο- δεν συμβεί κάτι τέτοιο, είμαι βέβαιος πως ό,τι και να συμβεί, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Σ’ αυτό συμφωνούσα πάντα, ακόμα και όταν το άκουγα σε συνθήκες που με έκαναν να νατριχιάζω... Όσο για τους Έλληνες, γι’ αυτό δυστυχώς δεν είμαι βέβαιος".

* Πολύ συχνά γίνεται εμφανές ότι η μνήμη είναι είδος εν ανεπάρκεια σ' αυτό τον τόπο. Σας δημιουργείται κι εσάς αυτή η εντύπωση;
Δεν μπορεί να μην υπάρχει... Όμως πιο συχνά τη σκεπάζει ο φόβος, το συμφέρον και ο φθόνος.


* Τι φοβάστε περισσότερο, αυτή την εποχή;
Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε πάρει τόσα από τους προγόνους μας, από τους γονείς μας... Οφείλουμε να τους το εξασφαλίσουμε.


* Ποιο τραγούδι δεν έχετε γράψει ακόμα;
Αυτό που θα γράψω στη νέα μου ζωή...

ΠΗΓΗ : http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=643576

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ - ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ χτές 5-10-2011

Χθες 5.10.2011 συναντήθηκαν ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης και αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και τους τρόπους αντιμετώπισής της.


Αθήνα,  6.10.2011

Από το γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής : «Δεν αντέχουμε άλλα μέτρα. Ως εδώ....Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε»

Σε εποχές μεγάλων δοκιμασιών του έθνους μας, ο λαϊκός κλήρος βρέθηκε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού.  Την παράδοση αυτή του κλήρου τίμησε σήμερα με την παρέμβασή του ο Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Σας παραθέτουμε τα λόγια του χωρίς σχόλια που άλλωστε δεν χρειάζονται


Εγκύκλιος 63η
Προς τους ευσεβείς χριστιανούς της καθ' ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας.

Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω.

Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και
διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπηκαν, αρκετοί απολύθηκαν, οι άνεργοι πληθύνονται, πολλοί στέγνωσαν οικονομικά. Και ξαφνικά μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς. Φτάσαμε, αντί τα έξοδά μας να γίνονται για το φαγητό, το σπίτι και τις ανάγκες μας, ό,τι ξοδεύουμε να πηγαίνει σε δύο φοβερές λέξεις: σε φόρους και σε χρέη.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το αίσθημα πνιγμού που διακατέχει ίσως και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, σίγουρα και αρκετούς από μας. Ποιός μπορούσε να φαντασθεί ότι ο υπέροχος και υπερήφανος λαός μας θα έφτανε σε αυτό το κατάντημα; Να έχει δώσει και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα του, του κόπου του, της αξίας του, και παρά ταύτα να έχουμε ως λαός διασυρθεί παγκοσμίως; Και τώρα χωρίς καμμία ελπίδα και εγγύηση να διεκδικεί το κράτος μας πιεστικά τα δάκρυα και το αίμα μας;

Είναι αυτονόητο ότι δεν αντέχουμε άλλο. Δεν είναι υπερβολή αυτό. Πρέπει όμως να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: «Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας.

Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι όμως απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί.

Πρέπει να το καταλάβετε δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε. Αφού δεν καταφέρνετε την εθνική σωτηρία μέσα από πολιτική συνεργασία, αυτή θα προκύψει αναγκαστικά μέσα από λαϊκή απαίτηση και πρωτοβουλία».

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας.

Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!

Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι.

Όποιος πονάει για την κατάσταση και αγαπάει την αλήθεια έχει θέση σε αυτή την αλλαγή. Κανείς δεν περισσεύει. Όλες οι ανατροπές, όλες οι μεγάλες αλλαγές έγιναν από ηρωικούς ανθρώπους, κυρίως νέους. Όχι από συμβιβασμένους ούτε από αγανακτισμένους, αλλά από υγιώς επαναστατημένους. Όλοι μαζί και πρέπει και μπορούμε και επιβάλλεται να αλλάξουμε με δική μας πρωτοβουλία το μέλλον μας. Όχι με βία, αλλά με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Όχι με μηδενιστικές επιλογές, αλλά με καθαρότητα, ηρωισμό και εξυπνάδα.
Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή. Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνήθειες και νοοτροπία μας.
Η ανειλικρίνεια, η αδιαφορία, το βόλεμα, το εύκολο κέρδος, η προσβολή των θεσμών, η ύβρις κατά της πίστης και παράδοσής μας, η ασέβεια κατά του κράτους και των νόμων, οι αλόγιστες διεκδικήσεις αποτέλεσαν κομμάτια της ζωής του νεοέλληνα που δεν μας τιμούν καθόλου. Δεν μας φταίνε μόνον οι άλλοι είτε αυτοί λέγονται κερδοσκόποι είτε ξένα συμφέροντα είτε πολιτικοί.

Το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το σημερινό μας κατάντημα δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η λύση της μετάνοιας και αλλαγής είναι μονόδρομος.
Τους άλλους δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε. Τη δική μας όμως νοοτροπία και ζωή έχουμε και τη δυνατότητα και την ευθύνη να τις διορθώσουμε. Ας αρχίσει ως επανάσταση αυτή η αλλαγή από τους εαυτούς μας. Αυτό είναι το πιο ηρωικό.
Ομολογώ ότι και ως Εκκλησία μας κάνανε κομμάτι του καταρρεόντος κρατικού συστήματος.

Γι' αυτό και συχνά μας παρερμηνεύει ο λαός. Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας.

Τουλάχιστον δεν καταφέραμε να μας νοιώσει έτσι. Μολύνθηκε το γάλα της μάνας του, της Εκκλησίας, και απέστρεψε το πρόσωπό του από το στήθος της.
Αυτό είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ο λαός είναι ό,τι ιερώτερο έχουμε μετά τον Θεό και η Εκκλησία στη φύση της είναι η ανάσα του λαού. Αυτήν την ανάσα τελευταία στερηθήκαμε. Ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει ο ζωτικός θηλασμός.

Δεν αμφισβητώ βέβαια ότι είμαστε και θύματα. Κάποιοι μας ξεγέλασαν. Κάποιοι διαχειρίσθηκαν τα θέματά μας με ένοχη ανικανότητα.

Κάποιοι μας διέσυραν διεθνώς και μας οδήγησαν στα στόματα των θηρίων αυτού του κόσμου είτε από επιπολαιότητα είτε ενδεχομένως και από ύποπτες σκοπιμότητες. Και να πού φτάσαμε! Ισοπεδωθήκαμε στο μηδέν της περιουσίας μας και στο τίποτα της αξιοπρέπειάς μας.

Παρά ταύτα δεν ψάχνουμε για ενόχους. Τώρα επειγόμαστε για λύσεις.
Λύσεις όμως που δεν πατάνε τον λαό, αλλά ανασταίνουν την τιμή του. Ήρθε η ώρα που θα πρέπει όσοι παίρνουν αποφάσεις να καταλάβουν τι συμβαίνει στα σπίτια, στους δρόμους, στα μαγαζιά και στην καθημερινότητα. Τι συμβαίνει στις ψυχές μας. Αυτό δεν θα το μάθουν από την τρόϊκα ούτε από τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις.

Θα το μάθουν από τον λαό. Πρέπει την φωνή μας να την ακούσουν. Δεν γίνεται αλλιώς.

Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προφήτευσε πριν από διακόσια πενήντα χρόνια λέγοντας: «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο ακόμη και στα παράθυρα και στα κοτέτσια, αλλά όμως δεν θα προλάβουν».

Πράγματι, δεν θα προλάβουν! Μη λυγίσετε μπροστά στην οικονομική χρεωκοπία. Αυτήν ήδη τη ζούμε. Αρνηθείτε τη χρεωκοπία της αξιοπρέπειας, της ιστορίας, της εθνικής συνείδησης. Αυτά μπορούμε και πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας. Έστω τώρα, την τελευταία στιγμή.

Τα Μεσόγεια και η Λαυρεωτική είναι μια ευλογημένη περιοχή που μέχρι πρότινος έσφυζε από ανάπτυξη και ευημερία. Τον τελευταίο όμως καιρό όλο και πληθαίνουν αυτοί που με απόγνωση στρέφονται στην Εκκλησία η όπου βρουν, και εκλιπαρούν για συμπαράσταση και βοήθεια.

Πολλοί έχουν λυγίσει, έχουν οικονομικά γονατίσει. Δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους. Έχασαν τον ύπνο τους. Ζουν την απειλή του παρόντος και με τον φόβο του μέλλοντος.

Έχουν ιδιοκτησίες, αλλά δεν έχουν χρήματα. Αυτοί πως θα πληρώσουν; Πού να τα βρουν; Θα τους πάρουν το σπίτι; Θα τους κόψουν το ρεύμα; Είναι δυνατόν να βυθίσουν στο σκοτάδι την Κερατέα η το Λαύριο που φιλοξενούν το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πατρίδα μας;

Ό,τι και να συμβεί, αδελφοί μου, θα ήθελα να ξέρετε ότι η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς.

Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες με δάκρυα στα μάτια. Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους.
Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουνε οι δανειστές.

Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα.

Γιατί η εθνική μας υπερηφάνεια στηρίζεται σε μια ιστορία που όλοι τους ζηλεύουν. Γιατί την Ευρώπη την βλέπουμε περισσότερο ως οικογένεια που κατανοεί την δυσκολία των λαών παρά ως θηλιά που οδηγεί σε ασφυξία τις κοινωνίες.
Δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να μεταμορφώσουμε ξανά την Ελλάδα σε πατρίδα μας, την ιστορία της σε ταυτότητά μας, τα παραδείγματα των προγόνων μας σε βιώματά μας και να επιστρέψουμε από τον ασύνετο νεοπλουτισμό στην αξιοπρεπή λιτότητα και ολιγάρκεια, από τις υποτελικές υποχωρήσεις στον ηρωισμό και από τον παγκόσμιο διασυρμό στην εθνική υπερηφάνεια και τον πανθομολογούμενο θαυμασμό.

Έτσι, ο Θεός, όπως λέγει και ο λαός, δεν θα μας αφήσει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν θα Τον έχουμε κι εμείς αφήσει.

Με πατρικές ευχές και την ελπίδα της αφύπνισης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

( VIDEO ) Εχουν προβλέψει ακόμα και στρατό να φέρουν !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ του Μίκη Θεοδωράκη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ




Μία άλλη παράμετρο φώτισε με τον λόγο του ο Μίκης Θεοδωράκης
που στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά μαζί με τον Συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη ( όλη η ομιλία >> ΕΔΏ )  διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει κάνει τόσο εγκληματικές πράξεις   ενάντια στην πατρίδα μας και τον Ελληνικό λαό με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης   ( που δεν πέρασε ποτέ από την βουλή για να υπογραφεί και ούτε
 από τον πρόεδρο της δημοκρατίας και είναι παράνομη - έκνομη . Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι πραξικόπημα.
Την τεκμηρίωση των σκέψεων αυτών θα την βρείτε στη μελέτη του ομότιμου καθηγητή
του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Κασιμάτη >> ΕΔΩόσο και ΑΤΙΜΩΤΙΚΕΣ   με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 & ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ & τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΌ που μας κάνανε υπόδουλους μέσα στην ίδια την Χώρα μας και υπόλογους στους κάθε είδους " σωτήρες" ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ


Ο Μίκης Θεοδωράκης εκτός κειμένου κατήγγειλε ότι ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ !!!  για να υπερασπίσουν τους "ιδιοκτήτες " που θα
έχουν θρονιαστεί πάνω σε δικιά μας μέχρι τώρα ΕΘΝΙΚΗ περιουσία και που την ξεπουλάνε όσο - όσο
σε όποιους οι "σωτήρες " - οικονομικοί κατακτητές υποδεικνύουν, από  τυχόν μελλοντικές  εξεγέρσεις των Ελλήνων  !!!
( ΑΚΟΥΣΟΝ  ΑΚΟΥΣΟΝ ).

 Συγκεκριμένα είπε : "Δεν μας πιστεύουν Γιώργο. Δεν μας πιστεύεται. Κανείς δεν πιστεύει αυτό το πράγμα που θα συμβεί.
Έχουν προβλέψει ακόμα ότι σε περίπτωση, ας πούμε ότι εδώ ( στην Κρήτη ) πουλήθηκε  ένα μέρος της Κρήτης και εκεί πάνω έχουν βάλει την ΣΚΟΠΙΑΝΗ ή την ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία , δικό τους θα είναι,
και ξαφνικά ξεσηκωθούν οι Κρήτες και αρχίσουνε και πόλεμο ακόμα . Ξέρετε ότι έχουν προβλέψει στρατό για αυτό το πράγμα ;
Υπάρχουν δύο . Υπάρχει η FRONDEX , έτσι την λένε και είναι η Ευρωπαϊκή ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ που θα υποστηρίξει τα συμφέροντα των " αγοραστών " και υπάρχει και ο στρατός ο Ευρωπαϊκός. Μπορεί να ξανάρθει πάλι ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ στρατός εδώ ( στην Κρήτη ) να μας ξαναπολεμίσει !!!
Με το δικαίωμα που του δίνει σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου !!!!!

Το καταλαβαίνετε αυτό τι συμβένει ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 107! ΕΤΩΝ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ ;;;
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΣΤΕΨΤΕ.






Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

σε VIDEO η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα ΧΑΝΙΑ στις 21 - 9 -2011












Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως λαός είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι που ονομάζεται Ελλάδα. Ότι επομένως μας αφορά άμεσα τόσο η κατάσταση του πλοίου όσο και οι συνθήκες του ταξιδιού. Αν σταματήσουν οι μηχανές, σταματάμε κι εμείς κι αν βουλιάξει, τότε βουλιάζουμε κι εμείς. Αριστεροί, δεξιοί, πλούσιοι, φτωχοί, αδιακρίτως όλοι μαζί. Και σ' αυτό το πλοίο δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες. Επομένως συνυπεύθυνοι για την κατάστασή του, για την πορεία του και για την ασφάλειά του. Κι ακριβώς γιατί οι πιο πολλοί δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει αυτές τις αλήθειες, βρεθήκαμε ξαφνικά εμείς οι συνιδιοκτήτες και συνυπεύθυνοι στιβαγμένοι στα αμπάρια του πλοίου, λες και είμαστε εμπορεύματα, ενώ στα καταστρώματα σουλατσάρουν απολαμβάνοντας τον αέρα της θάλασσας ξένοι επιβάτες, αντάμα με ορισμένα δικά μας σαϊνια και στη θέση του καπετάνιου επίσης ξένοι, με βοηθούς Έλληνες υπουργούς και υπαλλήλους.

Δεν ξέρω πώς αισθάνεστε εσείς, αλλά εγώ αν και υποχρεώθηκα στο παρελθόν να ταξιδέψω σε αμπάρια πλοίων αλυσσοδεμένος, ντρέπομαι. Γιατί στο κάτω-κάτω τότε είχαμε από πάνω μας μια Βέρμαχτ ή μια Δικτατορία. Ξέραμε ότι ο αγώνας ήταν άνισος και γι' αυτό, αν και αλυσσοδεμένοι, είχαμε καθαρή συνείδηση. Δεν ντρεπόμασταν. Μόνο πονούσαμε, γιατί μας πήραν με τη βία το πλοίο ΕΛΛΑΔΑ και μεις το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αντέξουμε ως το τέλος, έως ότου διώξουμε τους ξένους από τα καταστρώματα κι από τα πηδάλια.

Τούτη τη φορά όμως τα πράματα είναι διαφορετικά, γιατί όπως είπα, οι πιο πολλοί δεν πιστεύουν ότι το πλοίο είναι δικό τους και ότι η μοναδική δύναμη που διαθέτουν αυτοί που μας διοικούν σήμερα, είναι η δική μας παθητική στάση και η άγνοιά μας ότι είμαστε τόσο πολλοί και δυνατοί, που όταν το καταλάβουμε και το θελήσουμε, τους πετάμε -ξένους και ντόπιους- στη θάλασσα και σώζουμε το καράβι, που πάει από το κακό στο χειρότερο. Ένας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ όπως το ονόμασαν οι ίδιοι, που τον οδηγούν κατ' ευθείαν πάνω στο παγόβουνο, που μας περιμένει για να μας τσακίσει ολοκληρωτικά.

Ας δούμε τώρα μέσα σε ποια πελάγη ταξιδεύουμε. Η οικονομική τρομοκρατία μετά την Ελλάδα ρίχνει τον ένα ευρωπαϊκό λαό μετά τον άλλον μέσα σε μια μανιασμένη θάλασσα. Απειλεί ακόμα και την ίδια την Αμερική, την πιο μεγάλη χώρα του καπιταλισμού. Αυτό που συμβαίνει είναι πράγματι πρωτάκουστο. Όπως όλοι ξέρουμε, ο καπιταλισμός θεοποίησε το χρήμα. Και όπως φαίνεται, το χρήμα απέκτησε συνείδηση της δύναμής του, έγινε όπως λένε άυλο (χρηματοπιστωτικό στη γλώσσα των οικονομολόγων), άυλο μεν όμως τόσο παντοδύναμο, ώστε να μπορεί να υποτάξει ακόμα κι εκείνον που το γέννησε, δηλαδή τον καπιταλισμό. Για να κάνει τι; Μα για να εξουσιάσει πάνω από όλους τους λαούς με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλοντας μια Νέα Διεθνή Τάξη Εξουσίας, που θα την ονομάζω «νέο-φετιχιστική». Από τη λέξη «φετίχ» ή «τοτέμ», που κάποτε λάτρευαν σαν Θεό οι πρωτόγονοι. Τώρα τη θέση του φετίχ την έχει πάρει το χρήμα, που ταυτόχρονα μας βυθίζει σε ένα νέο πρωτογονισμό. Δηλαδή σ' αυτή τη μανιασμένη θάλασσα, όπου το πλοίο ΕΛΛΑΣ κλυδωνίζεται ουσιαστικά ακυβέρνητο, μιας και η γέφυρα έχει καταληφθεί από την Τρόικα δηλαδή το πειθήνιο όργανο των Τραπεζών, πάνω στις οποίες στηρίζει τη δύναμή του το «άυλο χρήμα» από όπου εκπορεύεται η οικονομική τρομοκρατία και ο νεο-φετιχισμός.

Κι όλοι εμείς οι άλλοι, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, βρισκόμαστε στιβαγμένοι στο αμπάρι του πλοίου και η μόνη μας αντίδραση είναι να φωνάζουμε κάθε φορά που ένα πελώριο κύμα μας ταρακουνά. Κι ο ένας χάνει τη δουλειά του, ο άλλος κλείνει το κατάστημά του, η φορολογία μας ξεζουμίζει και η φτώχεια χτυπά την πόρτα μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα από σας να σκεφτείτε δύο πρωταρχικά πράγματα: Το πρώτο είναι να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο, που βολοδέρνει μέσα σε μια άγρια θάλασσα και ότι δεν είμαστε συνεπιβάτες αλλά συνιδιοκτήτες με ίσα μερίδια ευθύνης ο καθένας. Και το δεύτερο ότι η πορεία του πλοίου είναι βασικά λαθεμένη και εν πάση περιπτώσει εμείς οι πολλοί, η πλειοψηφία, κλεισμένοι όπως είπα στο αμπάρι είμαστε ουσιαστικά εξουδετερωμένοι. Είμαστε εμπορεύματα που μας προορίζουν για πούλημα είτε είμαστε αρνάκια που μας οδηγούν για τα περαιτέρω. Σ' αυτή την κατάσταση μας καταδικάσανε να είμαστε και γι' αυτό εκείνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε να αγωνιστούμε. Πολίτες υπεύθυνοι, περήφανοι, έξυπνοι, δυνατοί και αποφασισμένοι πρώτα απ' όλα να κερδίσουμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια. Οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιταχτούμε καλά στα μάτια, να δώσουμε τα χέρια, να ενωθούμε όλοι με ένα σκοπό και μια θέληση.

Ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κυβερνήσουμε εμείς οι ίδιοι το καράβι μας και η θέληση να προσπαθήσουμε να το οδηγήσουμε σε ήρεμα νερά, μακριά από τον σκυλοκαυγά όπου το ένα τέρας προσπαθεί να φάει το άλλο, σ' αυτόν τον κόσμο που τον χαρακτηρίζει ο Νόμος του ισχυρότερου, δηλαδή ο Νόμος της Ζούγκλας.
*
Προς το παρόν υπάρχει άμεση ανάγκη να σταματήσει η λαθεμένη πολιτική της Τρόικα-Κυβέρνησης που αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική. Από τη στιγμή που ήρθε η Τρόικα τον Μάιο του 2010 έως σήμερα όλοι οι αριθμοί διαψεύστηκαν και όλα τα μέτρα που πάρθηκαν απέτυχαν. Με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται καθημερινά σε μεγαλύτερη κρίση, που την οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση με αυξανόμενους ρυθμούς.

Εν τούτοις η Κυβέρνηση επιμένει συνεχίζοντας την ίδια αποτυχημένη της πολιτική. Ποιο ήταν το αμάρτημα των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους; Τα συνεχή δάνεια. Τι κάνει η σημερινή Κυβέρνηση; Συνεχίζει τον ίδιο αμαρτωλό δρόμο με νέα δάνεια! Τότε γιατί δεν συνέχιζε να δανείζεται τον Οκτώβρη του 2009 που έγινε κυβέρνηση; Και ποιος ο λόγος να προσφύγουμε στο ΔΝΤ και τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες; Τώρα φαίνεται καθαρά, ότι δεν ήταν ο Παπανδρέου που κατέφυγε στην Τρόικα αλλά η Τρόικα και οι δανειστές που τον υποχρέωσαν να θέσει τη χώρα μας κάτω από την κηδεμονία τους, γιατί όπως αποδείχθηκε, τα δάνεια με τα οποία συνεχίζεται η υπερχρέωσή μας, δεν προορίζονται για μας αλλά για κείνους. Δηλαδή μας δανείζουν, μας χρεώνουν με τόκους και στη συνέχεια τα δάνεια που μας δίνουν, πάνε κατ' ευθείαν στους δανειστές μας. Να για ποιο λόγο αν και έχουμε εισπράξει μετά τον ερχομό της Τρόικα πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ, η ελληνική αγορά είναι στεγνή από χρήμα, δεν πηγαίνει ούτε ένα Ευρώ σε αναπτυξιακά έργα, ο κόσμος γίνεται όλο και πιο φτωχός, ενώ η κυβέρνηση καταφεύγει σε φόρους και σε αύξηση του ΦΠΑ για να μαζέψει χρήματα, προκειμένου να πληρώσει τους κρατικούς υπαλλήλους και τα υπόλοιπά της έξοδα. Δηλαδή ουσιαστικά γδύνουν τους πιο αδύνατους, μικρομεσαίους, τους μισθοδίαιτους και τους συνταξιούχους αυξάνοντας την ανεργία για να συντηρούν το Δημόσιο, ενώ τα δάνεια μπαίνουν και βγαίνουν χωρίς ίχνη κέρδους για μας, με μόνη συνέπεια τη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους. Που μέσα σε ενάμιση χρόνο εκτινάχθηκε από το 132% του ΑΕΠ στα 152%. Και όπως όλοι γνωρίζουν, το 150% είναι η κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία δεν υπάρχει τρόπος να απαλλαγεί ακόμα και μια πλούσια χώρα από τα χρέη με τους τόκους και τα χρεολύσια στον αιώνα τον άπαντα. Με άλλα λόγια η Κυβέρνηση αυτή μας οδήγησε μέσα σε ενάμιση χρόνο στην πλήρη οικονομική καταστροφή.

Μια τόσο άθλια, πρόστυχη και καθαρά αντεθνική κομπίνα όπως αυτή που έγινε σε βάρος του Λαού μας, δεν νομίζω να εφαρμόστηκε έως σήμερα σε καμιά χώρα του κόσμου. Πρόκειται για ένα εθνικό έγκλημα που θα πρέπει άμεσα να σταματήσει, Πρώτον γιατί διαλύει κυριολεκτικά τη χώρα μας σε βάθος χρόνου και Δεύτερον γιατί μόνο σε κάφρους αξίζει μια τέτοια κοροϊδία.

Περνώ τώρα στο πρόβλημα της ουσιαστικής και όχι της τυπικής συνταγματικής νομιμότητας της παρούσας κυβέρνησης. Βασική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος είναι ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Στην πραγματικότητα σήμερα αυτή η αρχή έχει αντιστραφεί, δεδομένου ότι δεν είναι η πλειοψηφία αλλά η μειοψηφία που κυβερνά και η πλειοψηφία ελέγχει. Ειδικά εμάς τους ανεξάρτητους και τους εκτός των κομμάτων που είμαστε τα κύρια θύματα της πολιτικής της κυβερνητικής μειοψηφίας, μας έχουν καταντήσει παθητικούς παρατηρητές της ριζικής αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας.

Γιατί δεν είναι μόνο οι απλοί πολίτες που θίγονται από τα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και η ίδια η χώρα, η πατρίδα μας, που την έχουν καταντήσει παίγνιο στις κάθε είδους ορέξεις των λεγομένων συμμάχων μας, των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Η σημερινή Κυβέρνηση μάς έχει υποβιβάσει όσο καμιά άλλη σε υπάκουο υπηρέτη ξένων συμφερόντων. Χωρίς να έχουμε δικαίωμα για τη χάραξη ανεξάρτητης εθνικής, αμυντικής και οικονομικής πολιτικής. Δηλαδή μας έχουν μεταβάλει σε ένα απλό προτεκτοράτο φτάνοντας στο σημείο να μας επιβάλουν Γερμανό υπερ-πρωθυπουργό. Ενώ μεθοδεύουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας στους ξένους δανειστές. Βεβαίως κάθε κυβέρνηση που προέρχεται από εκλογές, έχει το δικαίωμα να κυβερνήσει για μια τετραετία, ακόμα κι αν στο μεταξύ απωλέσει ένα μέρος της αρχικής της δύναμης. Ας πούμε ένα 10 έως 15%. Εδώ όμως έχουμε μια αναμφισβήτητη καταρράκωση της εκλογικής δύναμης της παρούσας κυβέρνησης, της τάξης του 50% και πλέον.

Στην περίπτωση αυτή το Σύνταγμα του 1975 έδινε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Η αλλαγή που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την συνταγματική αναθεώρηση του 1985 και που είχε από τότε καταγγελθεί ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα του Πολιτεύματος, μας οδήγησε ακριβώς σ' αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, θα έπρεπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει να γίνουν εκλογές, για να κρίνει ο λαός εάν εξακολουθεί να έχει το ουσιαστικό δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις που μάλιστα ξεθεμελιώνουν την ίδια τη βάση της ελληνικής κοινωνίας και δεσμεύουν τη χώρα για πολλές δεκαετίες. Τι άλλο στην ουσία είναι αυτό παρά ένα παρατεταμένο πραξικόπημα; Και η Βουλή; Γιατί όλοι σιωπούν μπροστά σ' αυτή την κακοποίηση της ουσίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Πρόκειται για ένα συνταγματικό αδιέξοδο, μια παραμόρφωση της πεμπτουσίας της Δημοκρατίας που με απόλυτη περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, βαρύνει, αλλοιώνει και βλάπτει την χρηστή διακυβέρνηση της χώρας οδηγώντας σε μια ουσιαστική κατάχρηση εξουσίας και μετατρέπει τη Βουλή σε ένα άλλοθι για μια κατ' ουσίαν δικτατορική επιβολή μιας μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια οδηγεί στην καταπάτηση της Δημοκρατίας ως συστήματος που διασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες.

Στο μεταξύ και έως ότου η πολιτική εξουσία επιλύσει τα προβλήματά της, εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων πολιτών έχουμε ηθικό, εθνικό και δημοκρατικό χρέος να θεωρούμε τις αποφάσεις αυτής της ουσιαστικής μειοψηφίας σε μια εποχή μάλιστα που έχει παραδώσει τις τύχες της χώρας μας στους ξένους, ως ηθικά, εθνικά και δημοκρατικά παράνομες, αντιτάσσοντας το όπλο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ στις ηθικά, εθνικά, δημοκρατικά και ιστορικά παράνομες αποφάσεις της.

Ανυπακοή ατομική και συλλογική σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, που παίρνονται μάλιστα κατ' επιταγήν των ξένων επιτηρητών μας και που θίγουν εκτός από τα συμφέροντα του Λαού και της χώρας, την προσωπική, λαϊκή και εθνική μας αξιοπρέπεια.

Στην ιστορία των δημοκρατιών η πολιτική ανυπακοή υπήρξε το μέσο μη βίαιης και διαφανούς αντίστασης του συνειδητού πολίτη απέναντι στις αποφάσεις μιας Κυβέρνησης που παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της κοινωνικής συμβίωσης. Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι μια αυθαίρετη έννοια. Είναι μια ολόκληρη θεωρία της πολιτικής επιστήμης και του συνταγματικού δικαίου και κεκτημένο του πολιτικού και συνταγματικού μας πολιτισμού. Οι ρίζες της ανάγονται στις απαρχές του συνταγματισμού, στη Μαγκνα Κάρτα και στο περίφημο δικαίωμα αντίστασης. Δηλώνει το δικαίωμα του πολίτη να μην τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εξουσία, όταν εκείνη πρώτα δεν τηρεί τους όρους του «κοινωνικού συμβολαίου» Ας μην ξεχνάμε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματός μας: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Σήμερα όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει πολύ. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 18% και στους νέους το 40%. Σε λίγο θα παρατηρηθούν φαινόμενα φτώχειας με οικογένειες που δεν θα έχουν να φάνε ούτε ψωμί. Οι μεγάλοι φόροι και οι μαζικές απολύσεις θα δημιουργήσουν στρατιές απελπισμένων. Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα πρέπει να σκεφτούμε πώς θα πρέπει να απαντήσουμε. Προτείνουμε σαν πρώτα μέτρα την ΑΜΥΝΑ, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, καθώς και την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Η άμυνα και η ανυπακοή πρέπει να εστιασθούν στις περιπτώσεις που κινδυνεύει να ξεπουληθεί όσο-όσο τόσο η ατομική όσο και η δημόσια περιουσία. Λόγου χάρη αυτές τις μέρες πήγε δικαστικός κλητήρας στη Νέα Φιλαδέλφεια να κατασχέσει το σπίτι ενός εργαζόμενου. Τότε μαζεύτηκαν αυθόρμητα οι γείτονες, σκίσανε τα χαρτιά της κατάσχεσης και περιφρουρούν το σπίτι. Βλέπετε εξ άλλου τι γίνεται με το Ελληνικό, που θέλουν να το κάνουν καζίνο.

Επειδή μεθαύριο κιόλας ίσως αρχίσουν στη γειτονιά σας να υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που δεν θα έχουν να φάνε, θα πρέπει από τώρα να δημιουργηθούν ταμεία Αλληλεγγύης, από μας τους ίδιους, τους γείτονες, τον λαό τον ίδιο. Η Εθνική Αλληλεγγύη θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα η βασική μας προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουμε ούτε ένα συμπολίτη μας αβοήθητο. Αυτή θα πρέπει να είναι η Εθνική μας Άμυνα στο τσουνάμι που μας ετοιμάζουν για να μας πνίξουν.

Παράλληλα όμως με την Άμυνα, προτείνουμε και την Επίθεση. Σε περίπτωση που υποχρεωθούν να κάνουν εκλογές, τι θα γίνει; Θα ψηφίσουμε πάλι τα ίδια κόμματα; Θα ρίξουμε λευκό; Ή δεν θα ψηφίσουμε; Τίποτα από όλα αυτά. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος. Όμως με μια προϋπόθεση: Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη Εθνική Λαϊκή Παράταξη που θα σαρώσει.

Θα βρούμε τι είναι εκείνα που ενώνουν τη μεγάλη πλειοψηφία του Λαού μας, που σήμερα βρίσκεται έξω από το Σύστημα Εξουσίας.

Να απαλλαγούμε από το Χρέος. Να φύγει η Τρόικα. Να γίνει συντακτική εθνοσυνέλευση. Να αναδειχθούν καινούρια πρόσωπα που να έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης κλπ. Εμείς, το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, έχουμε τις δικές μας προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε με κάθε ανεξάρτητο πολίτη στη βάση του λαού.

Ας αρχίσουμε να κάνουμε κοινές Επιτροπές, που να αποβλέπουν στην ενότητα του λαού. Αρχίζοντας από τους χώρους εργασίας. Τις συνοικίες. Μετά λίγο πιο πάνω, στις πόλεις, στις περιφέρειες, έως ότου καταλήξουμε σε μια ενιαία παράταξη με δικό της πρόγραμμα, στόχους, μεθόδους δουλειάς και σχέδια για το μέλλον, που να στηρίζεται στην ελεύθερη θέληση των μελών της. Μια παράταξη μέσα στην οποία να επικρατεί το ήθος, οι αξίες και οι αυστηρά δημοκρατικές διαδικασίες. Μια ελεύθερη ένωση ελεύθερων ανθρώπων με τρία βασικά χαρακτηριστικά: την αγάπη στην πατρίδα, την πρόοδο και τη Δημοκρατία.

Ας δούμε όμως τι γίνεται σήμερα στον τόπο μας. Όπως είπα και πιο πριν, η θεοποίηση του χρήματος έχει περάσει στο στάδιο που με όπλο την οικονομική τρομοκρατία επιβάλλει τον νέο-φετιχισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προσπαθώντας με τον πλήρη έλεγχο του χρηματιστηριακού συστήματος να χειραγωγήσει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και να το αναδείξει σε ισχυρούς πυλώνες ενός νέου τύπου παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μεταβάλλει τις κυβερνήσεις σε πειθήνια όργανά του με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει σαν όργανα αποδόμησης των χαρακτηριστικών που συνιστούν την ταυτότητα του κάθε έθνους, του κάθε λαού και της κάθε κοινωνίας. Με την πολιτική του «Σοκ και Δέος» που βασίζεται στην κατατρομοκράτηση, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση των μαζών, ξεκαθαρίζει όπως φαίνεται το έδαφος, ώστε επάνω στα ερείπια που δημιουργεί, να χτίσει το δικό του μοντέλο του παγκοσμιοποιημένου πολίτη-λαού. Από όπου πέρασε έως τώρα, κυρίως την Λατινική Αμερική και ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αφού για ένα χρονικό διάστημα βύθισε τους ανθρώπους σε μια απερίγραπτη δυστυχία, άφησε πίσω της λαούς φοβισμένους, αλλοιωμένους, που έχοντας χάσει την πρωτινή εθνική τους ταυτότητα, προσπαθούν ζαλισμένοι να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους συνέβη.

Προς μεγάλη μας δυστυχία αποφάσισε να πατήσει πόδι στην Ευρώπη ξεκινώντας από τη χώρα μας. Με τα στοιχεία που έρχονται λίγα-λίγα στο φως, βλέπουμε τώρα ότι μας είχαν βάλει από καιρό στο μάτι. Ξεκίνησαν αμέσως μετά τη Χούντα με τη συστηματική κατεδάφιση του νεοελληνικού πολιτισμού επιβάλλοντας στη θέση του την υποκουλτούρα, ενώ παράλληλα φόρτωναν στην πλάτη μας υπέρμετρα χρέη με τη μέθοδο των πολεμικών δαπανών και του δημόσιου δανεισμού. Σ' αυτό τους το έργο είναι βέβαιο ότι είχαν Έλληνες συνεργάτες, από υπαλλήλους και τεχνοκράτες μέχρι υπουργούς και πρωθυπουργούς. Ο σκοπός τους ήταν να μας φορτώσουν με χρέη και τόκους τόσο υψηλούς, ώστε να βρεθεί η χώρα μας να τους χρωστά στο διηνεκές.
Η Ελλάδα μπορούσε μετά τη Χούντα να ξεπεράσει τις προχουντικές κομματικές της διαφορές (που αντανακλούσαν μια διεθνή διαμάχη που δεν υπάρχει πια και που μας οδήγησαν ακόμα και σε εμφύλια σύρραξη) σχηματίζοντας μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με κύριο στόχο την καθολική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και την σύναψη ειρηνικών σχέσεων με τους γείτονες, γεγονός που θα μας απάλλασσε από τις στρατιωτικές δαπάνες και τα δάνεια εξασφαλίζοντας οικονομική επάρκεια και άνοδο του μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου του λαού μας.

Τώρα φαίνεται πόσο άβουλοι και ανεύθυνοι ήσαν εκείνοι που συστηματικά διαιρούσαν και υποδιαιρούσαν τον λαό επιβάλλοντας την κομματοκρατία και οδηγώντας έτσι τη χώρα στον παρασιτισμό και τη διαφθορά αντί για την κοινωνική άνοδο και την πρόοδο.

Δεν μπορώ βεβαίως να ξέρω πόσοι και ποιοι από αυτούς είχαν γίνει από τότε όργανα των ξένων γνωρίζοντας ότι ο τελικός τους σκοπός ήταν να μας οδηγήσουν στο σημερινό αδιέξοδο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον σημερινό πρωθυπουργό και τους πολύ στενούς του συνεργάτες, γιατί όπως είπα, οι ξένοι (το ΔΝΤ και η Ευρώπη των Τραπεζών) είναι αυτοί που τον επέλεξαν, για να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμά τους όπως ήδη το περιγράψαμε.

Το χρήμα, ο νέο-φετιχισμός, οι Τράπεζες, όλη αυτή η επίθεση είναι ένας ιός θανατηφόρος για όλους τους λαούς της γης, απέναντι στον οποίο πάρα πολλοί λαοί πάλεψαν και παλεύουν και μάλιστα επιτυχώς, θα μπορούσαμε να πούμε, για μερικούς από αυτούς. Γιατί λοιπόν όχι κι εμείς;

Φοβάμαι όμως ότι η περίπτωσή μας είναι πολύ βαρειά. Εδώ που οδηγήθηκαν τα πράγματα από την παρούσα κυβέρνηση, δεν θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε από τα χρέη και τους τόκους στον αιώνα τον άπαντα.

Γνωρίζω ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέδωσε στον Ανδρέα Παπανδρέου χρέος που αντιστοιχούσε στο 32% του ΑΕΠ κι αυτός μέσα σε επτά χρόνια το έφτασε στα 112% του ΑΕΠ, δηλαδή 70 μονάδες επάνω, γεγονός πρωτοφανές. Τότε γονατίσαμε, γιατί τα νέα δάνεια πήγαιναν τους τόκους στο 80% και άνω. Τον Οκτώβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το ΑΕΠ στα 132%, για να το φτάσει σε ενάμιση χρόνο στο 152%. Δηλαδή στην κόκκινη γραμμή που μας καταδικάζει σε εφ' όρου ζωής δέσμευση έναντι των δανειστών μας. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε καταγγελία των αντισυνταγματικών δανειοδοτικών συμβάσεων και σε άρνηση καταβολής των παράνομων δανείων ως επαχθών.

Με άλλα λόγια οι περίφημες δόσεις που κυριολεκτικά τις επαιτούμε και για τις οποίες πανηγυρίζουν οι κυβερνητικοί, δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να μας χρεώνουν τόσο πολύ, ώστε να μας δένουν χειροπόδαρα οι δανειστές μας με χλευασμούς και απειλές, με στόχο να μας γδύσουν.

Ξεκινήσαμε με τους Φινλανδούς και ποιος ξέρει ποιες εγγυήσεις τους προσέφερε ο κ. Βενιζέλος. Το γεγονός αυτό άνοιξε την όρεξη των υπολοίπων συμμάχων και σωτήρων μας, με επί κεφαλής την αντιπρόεδρο του Γερμανικού κυβερνητικού κόμματος που άρχισε να απαιτεί τα μαλλιά της κεφαλής της.
Αυτό μου θύμισε μια προσωπική εμπειρία από τον καιρό της γερμανικής κατοχής. Καθώς έτρεχα για να μη με σκοτώσουν, βρέθηκα ξαφνικά περικυκλωμένος από δεκάδες άγριους σκύλους, έτοιμους να με κατασπαράξουν. Κάπως έτσι μας βλέπω περικυκλωμένους από τους ευγενείς λαούς της Ευρώπης, που με την ΚΟΜΠΙΝΑ που μας έστησαν, προσπαθούν να πάρουν με κάθε τρόπο τα δανεικά τους -κάτι που φυσικά δεν είναι δυνατόν να γίνει ποτέ, αφού μας φορτώνουν συνεχώς με καινούρια, που μάλιστα Κυβέρνηση και ΜΜΕ τα βαφτίζουν σωτήρια!

Και το ερώτημα είναι «τι γυρεύουμε εμείς μέσα σ' αυτό το σκυλολόι;» Εγώ πάντως (ίσως λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας που διηγήθηκα πριν) τους βλέπω να μας περιτριγυρίζουν σαν λυσσασμένοι σκύλοι με τη γλώσσα έξω, με τα σάλια να τρέχουν και με δόντια μυτερά, έτοιμα να μας ξεσκίσουν. Και θα μας ξεσκίσουν αν συνεχίσουμε να καθόμαστε ήσυχοι και να τους παρατηρούμε, ενώ θα έπρεπε ήδη να είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε.

Εγώ εδώ απλά σας λέω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά για αλλαγή πορείας. Γιατί με την ως τώρα πορεία, η Τρόικα και η Κυβέρνηση μάς προσφέρουν βορά σε σαρκοφάγα και το αποτέλεσμα είναι Θάνατος! Δηλαδή πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου για μας και τη χώρα μας.
Σκεφτείτε το.

Κι εδώ μπαίνει ένα άλλο θέμα: Η επίθεση! Μιας και η καλλίτερη άμυνα, όπως λένε, είναι η επίθεση.

Εμείς του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών πιστεύουμε ότι ο μόνος που μπορεί να επιτεθεί με πιθανότητες επιτυχίας είναι ο ελληνικός λαός. Και σ' αυτόν τον σκοπό είμαστε αφοσιωμένοι. Ξέρουμε ότι το Σύστημα Εξουσίας, ελληνικό και ξένο, είναι δυνατό. Όμως η ιστορική πείρα μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει ανώτερη δύναμη από τον ενωμένο λαό.

Όπως βλέπετε, το Σύστημα δεν πάει καλά. Γι' αυτό και τα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης πιέζουν τον Σαμαρά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Είμαι βέβαιος πως όσες αντιστάσεις κι αν υπάρχουν, στο τέλος θα υποχωρήσουν. Και ήδη το πρώτο βήμα έγινε στο θέμα της Παιδείας. Δηλαδή σ' ένα χώρο που προσφέρεται για τέτοιου είδους συναντήσεις χωρίς να παρουσιαστούν σοβαροί τριγμοί.

Ας μην υποτιμούμε την Εξουσία. Είναι τόσο έμπειρη και πολυμήχανη, που προβλέπω ότι σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει ένα είδος «Τροϊκανής συσπείρωσης», ένα «Τροϊκανό μέτωπο» ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-Καρατζαφέρη κ.λπ. Σ' αυτή την περίπτωση ένα μέρος από τα 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων που εγκατέλειψαν τα δύο «κόμματα εξουσίας», πιθανόν να επαναπατρισθούν.
Κι αυτό πιθανώς θα γίνει στην περίοδο των μεγάλων χτυπημάτων εναντίον του λαού και της χώρας. Γιατί ελπίζουν ότι στο 18% περίπου του ΠΑΣΟΚ θα προστεθούν και τα ποσοστά των άλλων δύο κομμάτων που προανέφερα, επομένως δεν θα βρεθεί μόνη της η σημερινή κυβέρνηση να κάνει την βρώμικη δουλειά.

Με άλλα λόγια αν μέχρι τώρα η ενότητα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων με τους «αντιμνημονιακούς» του ΠΑΣΟΚ και με τους ψηφοφόρους της Αριστεράς ήταν επιβεβλημένη, σήμερα γίνεται πλέον ζωτικής σημασίας, αναγκαία και σημαντική, μιας και οι συνθήκες δυσκολεύουν για μας που παλεύουμε για την σωτηρία της χώρας.

Είναι απαραίτητο από αύριο κιόλας να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για τη δημιουργία του «αντι-Τροϊκανικού» Μετώπου με τη σύσταση μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεκινήσει από τη βάση του Λαού. Όλοι οι πολίτες, όπου κι αν ανήκαν ή εξακολουθούν να ανήκουν, μπορεί και πρέπει να συμφωνήσουν για τη σύσταση ενός πανίσχυρου πανεθνικού παλλαϊκού Μετώπου, που να ξεκινά από τον πρώτο κοινό στόχο: την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας με την άμεση σύγκληση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Ξεκινάμε από το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, το νέο Σύνταγμα που θα δίνει όσο το δυνατόν περισσότερα δικαιώματα σε κάθε πολίτη.

Από κει και πέρα μπορεί να συμφωνήσουμε σε μια σειρά κοινούς στόχους, που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την αντιπροσωπευτική όλων των τάσεων ομάδα που θα χαράζει την τακτική και τη στρατηγική του αγώνα για την κατάκτηση της εξουσίας. Το δικό μας σύνθημα είναι
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

Χανιά (θέατρο Ανατολικής τάφρου), 21.9.2011
Μίκης Θεοδωράκης



ΔΕΙΤΕ ΕΠΊΣΗΣ 

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΡΙΣΟ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΙΠΠΟΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΣΠΙΘΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΤΑ, ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ