Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ - ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ

Σήμερα συντελέστηκε ακόμα μία πράξη κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας και του συντάγματος με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην πλατεία συντάγματος.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για το θέμα των σκηνών στο Σύνταγμα.

Η εισαγγελέας ζήτησε  να ερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο !!  και εφόσον κρίνεται απαραίτητο, να τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου με σχηματισμό δικογραφιών και σύλληψη των υπαιτίων.

ΜΕ αυτη λοιπόν την "νόμιμη " δικαιολογία το πρωί στις 4:30'π.μ.  6 διμοιρίες ΜΑΤ  μαζί με την δημοτική αστυνομία πήγαν και ξήλωσαν ότι βρήκαν μπροστά τους στην πλατεία.

Και ερωτώ :

από πότε η ύπαρξη ενός πανό που γράφει ότι θέλουμε ΑΜΜΕΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καθιστά έγκλημα και διαπράττεται  το αδίκημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο ;
Γιατί εγώ ήξερα και ξέρω ότι αυτό είναι ελευθερία στην διακίνηση ιδεών και προβλέπεται και από το υπάρχον Σύνταγμα.


από πότε ένα τραπεζάκι που είναι τοποθετημένα επάνω του φυλλάδια ενημέρωσης και πολιτικού λόγου καθιστά έγκλημα και διαπράττεται  το αδίκημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο ;
Γιατί εγώ ήξερα και ξέρω ότι και αυτό είναι ελευθερία στην διακίνηση ιδεών και προβλέπεται και από το υπάρχον Σύνταγμα.

θα μπορούσα να ρωτάω ώρες για όλα αυτά αλλά η ουσία είναι ΜΙΑ.

έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες Κε ΚΑΜΙΝΗ
ΜΠΗΚΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΆ και από το παρασκήνιο ο Φώτης Κουβελης μαζί με την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου για να κάνετε πράξη το σχέδιο των αφεντικών σας που θέλουν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  δούλο και υποτελή στην νέα τάξη ( βλέπε 4ο Ράιχ ) και που ο Γ.Α Παπανδρέου ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει,  μαζί του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος  και οι άλλοι πραξικοπηματίες. 


ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΣ  γιατί μας δίνεται την ευκαιρία να κάνουμε στις γειτονιές αυτό που κάναμε στις πλατείες. 
ΔΕΝ  το έχετε πάρει ακόμα είδηση αλλά και πάλι δεν πειράζει γιατί όταν θα το πάρετε θα είναι για σας πλέον αργά . 


Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ?      ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ .
προς το παρόν αναπαυθήτε στις δάφνες σας και στην πίστη σας ότι κερδίσατε.


Μανώλης Χατζηδημητρίου
από την ΣΠΊΘΑ 1ου διαμερίσματος Κέντρου Αθήνας





Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μιχάλης Κακογιάννης Michael Cacoyannis ΑΝΤΙΟ ΔΑΣΚΑΛΕ (VIDEO)

Μιχάλης Κακογιάννης (1921 - 2011) - Michael Cacoyannis






Ο γεννημένος Κύπριος, αλλά αυτοπροσδιοριζόμενος Φιλέλλην, ο πατέρας του διασημότερου Έλληνα του Ζορμπά και της διασημότερης Ελληνίδας της Στέλλας, μα περισσότερο, ο σκηνοθέτης που «έβαλε» τον Ευριπίδη στην οθόνη και ταυτόχρονα την Ελλάδα στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου έφυγε σήμερα. 25 Ιουλίου 2011.

H εξόδιος ακολουθία για τον Μιχάλη Κακογιάννη θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, (Σκουφά 34), την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, στις 16:00.
Ακολούθως, και μετά από επιθυμία του εκλιπόντος, θα ταφεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, "ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα" .
Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1921, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».

Το 1947, ξεκίνησε την καριέρα του στο Θέατρο της Αγγλίας ως ηθοποιός, γρήγορα όμως τον κέρδισε η σκηνοθεσία και το 1953 ήρθε στην Ελλάδα. Το 1954, με την κινηματογραφική ταινία «Κυριακάτικο Ξύπνημα», ο Μιχάλης Κακογιάννης έκανε
την αρχή της διεθνούς σκηνοθετικής του καριέρας. Η «Στέλλα», το «Κορίτσι με τα μαύρα», το «Τελευταίο ψέμα» η τριλογία του: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια» και ο «Ζορμπάς» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες του που διαγωνίστηκαν και προβλήθηκαν στα εγκυρότερα φεστιβάλ παγκοσμίως και απέσπασαν πολλά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Στις ταινίες του συνεργάστηκε με μεγάλους Έλληνες ηθοποιούς, αλλά και με γνωστούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της Αμερικής και της Ευρώπης.

Πέρα από τη σκηνοθεσία στον κινηματογράφο, σε εγχώριες αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές, ο Μιχάλης Κακογιάννης σκηνοθέτησε πολλές θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις όπερας στην Ελλάδα, τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει, επίσης, γράψει και έχουν εκδοθεί σενάρια και μεταφράσεις κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, ενώ έγραψε και στίχους γνωστών ελληνικών τραγουδιών.

Έργο του Μιχάλη Κακογιάννη είναι και ο νυχτερινός φωτισμός των μνημείων της Ακροπόλεως, τον οποίο εκείνος πρώτος οραματίσθηκε και για την επίτευξη του οποίου ίδρυσε το σύλλογο «Οι Φίλοι της Αθήνας», εξασφαλίζοντας τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου φωτιστή Pierre Bideau και αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων μελετών.

Το 2004, ο Μιχάλης Κακογιάννης συνέστησε το κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με σκοπό τη μελέτη, υποστήριξη και διάδοση των τεχνών του θεάτρου και του κινηματογράφου, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων των τεχνών αυτών, ενώ το φθινόπωρο του 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο.

Για την προσφορά και το έργο του, ο Μιχάλης Κακογιάννης τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Χρυσού Φοίνικα (Ελλάδα), τον Ταξιάρχη των Γραμμάτων και Τεχνών (Γαλλία), τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου του Γ’ (Κύπρος) και το Special Grand Prix of the Americas (Μόντρεαλ). Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στο έθνος, από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το συνολικό έργο του, για έργο ζωής στα Ιεροσόλυμα, για έργο ζωής από το American Hellenic Institute στην Ουάσιγκτον και στο Κάιρο. Ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης στη Λεμεσό, στο Montpellier (Γαλλία) και στο Ντάλας (Τέξας, Η.Π.Α.) και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Τεχνών στο Columbia College (Σικάγο, Η.Π.Α.), Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ένας πραγματικά μεγάλος Έλληνας, που πλούτισε την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό λαό με αθάνατα πνευματικά έργα.

Αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του την ιδιαίτερή του πατρίδα την Κύπρο και ζούσε κάθε στιγμή με την ελπίδα ότι θα την δει κάποτε όπως την ήθελε. Ίσως γι' αυτό τον λόγο η Ελληνικότητα κυριάρχησε μέσα στην ψυχή και τη σκέψη του, έτσι που να αναδειχθεί σε κύριο γνώρισμα της μεγάλης του τέχνης.

Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι όχι μόνο γιατί κληρονόμησαν όλα αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης αλλά και γιατί εκεί μέσα καθρεφτίζεται η ψυχή της Ελλάδας, από τους μυθικούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή. Κι ακόμα γιατί με τη διεθνή τους απήχηση τα έργα αυτά προβάλανε το αληθινό πρόσωπο της πατρίδας μας, κάτι που τόσο έχουμε ανάγκη σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε.

Εμάς που ευτυχήσαμε να τον ζήσουμε από κοντά, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι απομείναμε μόνοι. Κυριολεκτικά ...

Αθήνα, 25.7.2011

Μίκης Θεοδωράκης


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη που εκτός από την ανυπολόγιστη προσφορά του στον Ελληνικό πολιτισμό, υπήρξε και μέλος της Επιτροπής Φίλων της Κίνησης και επανειλημμένα βοήθησε έμπρακτα τον αγώνα της. Το κενό που άφησε δεν μπορεί να αναπληρωθεί θα τον θυμόμαστε πάντα.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Σήμερα η αληθινή γιορτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τους ανεξάρτητους ΕΛΛΗΝΕΣ στην πλατεία Συντάγματος

το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βρίσκεται εκεί.

ΕΞΩ από την βουλή . ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας και σε όλους τους χώρους ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ .
Και μόνο οι  ΕΛΛΗΝΕΣ που λένε ΟΧΙ  στην εξάρτηση  δικαιούνται να γιορτάσουν για μία ακόμα μέρα την Μαζική τους δράση ενάντια στην ψευτοδημοκρατία που "γιόρτασαν" οι παρατρεχάμενοι του σάπιου συστήματος στο προεδρικό μέγαρο το πρωί και που αντιστασιακά σωματεία επί δικτατορίας τους γύρισαν την πλάτη και ενώθηκαν με τον λαό που ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥς ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ.

Όλοι αυτοί που βρέθηκαν το πρωί στο προεδρικό μέγαρο είναι για κλάματα.
Αφού ο καθένας ξέρει καλά ότι χωρίς την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού Η δημοκρατία που γιόρτασαν είναι απλώς ένα ακόμα  ξόδεμα  του κοινού ταμείου των Ελλήνων που χρησιμοποιούν μόνοι τους χωρίς την έγκρισή του για να προβάλουν την απάτη  τους ότι είναι εκπρόσωποί του !!!

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ μίλησαν κύριοι και κυρίες όλες αυτές τις μέρες που βρίσκονται στις πλατείες όλης της Ελλάδας και ειδικά στις 15/6/2011 & στις 28-29/ 6/2011 και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ σε σας και στα ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΑΣ  που δεν είναι αλλά από την CIA- ΔΝΤ , τα ευρωπαϊκά φερέφωνα τους ΜΕΡΚΕΛ κ.λ.π. που όλοι μαζί εξυπηρετούν τα σχέδια των 10 τραπεζών - της "νέας τάξης " - 4ου Ράιχ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΈΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΊ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ , ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ.

Θα  σας πετάξουμε  έξω από τα μέγαρα που χρησιμοποιείτε για τα θελήματα των Αφεντικών σας και όχι για να παλεύετε και να εργάζεστε για το θέλημα των Ελλήνων.


Τοποθεσία: Πλατεία Συντάγματος - Μπροστά από την Βουλή
Ώρα: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011 7:00 μ.μ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΡΙ
 
 



σήμερα η αληθινή γιορτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ από τους ανεξάρτητους ΕΛΛΗΝΕΣ  στην πλατεία Συντάγματος

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

απάντηση στις προβοκάτσιες της εξουσίας

Είδα σε 54 τουλάχιστον post  σε blogs  στο διαδίκτυο την είδηση ότι η σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη πάει να γίνει κόμμα μαζί με πρώην βουλευτές από τον κυβερνητικό μηχανισμό , του έδωσαν μάλιστα και όνομα : ( «Νέα Ελλάδα» το κόμμα περί τον Μίκη )
και επίσης ότι συζητούσε ο Μίκης ακόμα και με τον αρχηγό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτως ώστε να βρει μία λύση για να φτιάξει έναν άλλο σχηματισμό που θα κατέβει στις επερχόμενες εκλογές σε συνεννόηση μαζί του !!!

Έχω να πω τα εξής :

1ο. τα 54 blogs  την 1η ΔΕΚΈΜΒΡΗ  ξέχασαν να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους για την ίδρυση του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ μας και να τους ενημερώνουν έκτοτε για την δραστηριότητα μας . Έτσι οι αναγνώστες τους θα ήξεραν ότι
μία τέτοια είδηση δεν θα ήταν δυνατόν να είναι αληθινή γιατί το ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ " ΣΠΙΘΑ " δημιουργήθηκε για να  χτυπήσει το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα και όχι να συνεργαστεί μαζί του.

2ο Εμείς οι ανεξάρτητοι ακριβώς γιατί είμαστε ανεξάρτητοι είμαστε και απρόβλεπτοι που δεν θα κάναμε τέτοιου είδους συναλλαγές προβλέψιμες που θα διευκόλυναν τον σύστημα να μας τυλίξει σε μία δημοσίευση και να μας διασύρει στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ  και έτσι με αυτόν τον τρόπο να προδίδαμε τις αρχές μας και τον αγώνα μας γιά  την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας που είναι κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.
Αρχές που φοβίζουν το σύστημα μέσα και έξω γιατί είμαστε γαλουχημένοι , στον νέο αγώνα για την ελευθερία, από τις  λαμπρές σελίδες που έχει γράψει ο λαός μας, το ακριτικό αντιστασιακό του πνεύμα, την επανάσταση του '21, την μεγάλη Εθνική Αντίσταση του '40-'44, τον αντιαποικιακό αγώνα της Κύπρου το 55-59, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου που για μας δεν ολοκληρώθηκε ακόμα .
Πνοή μας, ο ιδιαίτερος αέρας της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης που διαποτίζει όλους τους αγώνες των Ελλήνων.


3ο  Οι αντίπαλοί μας παίζουν τώρα το χαρτί της παραπληροφόρησης αφού δεν κατόρθωσαν να μας έχουν στην αφάνεια και είδαν τελικά ότι ο λαός μας προσέχει μας ακούει και μας σέβεται γιατί πρώτοι εμείς του δείχνουμε έναν άλλο δρόμο που ενώ θέλει θυσίες και κόπο ο Λαός μας εμπιστεύεται και συζητάει μαζί μας για αυτόν τον δρόμο.
Τον δρόμο που θα τον οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και που μόνος του ο λαός θα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του.

Συνοπτικά αγωνιζόμαστε:
  1. Για να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο-Τρόικα-ΔΝΤ.
  2. Να χαρακτηρίσουμε άκυρες όλες τις Δεσμευτικές Συμβάσεις, Συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.
  3. Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.
  4. Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
  5. Να συνάψουμε Δάνεια και επικερδείς Συμφωνίες με τρίτες χώρες.
  6. Να διεκδικήσουμε το Status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου. Και με επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν από τα βάρη των εξοπλισμών.
  7. Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της χώρας.
  8. Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ (την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
  9. Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς, που να εξασφαλίζουν το πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας.
  10. Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικουμενικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ανόρθωσης, Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτιστικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού, κοινωνικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στο διεθνή χώρο.


4ο . Πρότασή μου εδώ και πολύ καιρό είναι να δηλώσει ο κάθε ένας που γράφει δημόσια ότι επιθυμεί και δίνει την άδεια στον εισαγγελέα της περιοχής του να ανοίξουν οι λογαριασμοί του εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος και της οικογένειά του , σε όποιον πολίτη το επιθυμεί για να ξέρει ο κάθε πολίτης από που βιοπορίζεται και ότι σίγουρα δεν έχει συναλλαγές ύποπτες και άρα χρησιμοποιεί το "ταλέντο"  του στο γράψιμο ανιδιοτελώς.
Το ίδιο προτείνω να γίνεται και με όποιον καταλαμβάνει την όποια δημόσια θέση ήτε μόνιμα ήτε για κάποιο διάστημα. και να δηλώνει ότι και μετά την πάροδο 7 ετών από την εγκατάλειψη της δημόσιας θέσης να παραμένουν οι λογαριασμοί του και όλης της οικογένειάς  του ανοικτοί σε έλεγχο του εισαγγελέα για όποιον συμπολίτη του επιθυμεί να ξέρει πως βιοπορίζετε.

5ο. Ο λαός ξύπνησε και τώρα ξέρει όχι μόνο τι τον περιμένει , όπως συστηματικά δουλεύτε γι' αυτό για να τον λυγίσετε και να τον χρησιμοποιήστε για τα αντεθνικά σας σχέδια που ξεπουλάτε κάθε μέρα λίγη λίγη την κοινή μας περιουσία και μας (sic) ντροπιάζεται που είστε "Έλληνες ,  αλλά και τι σας περιμένει εσάς όταν φωνάξει όλος μαζί  ΜΠΟΡΩ 

Αυτό φοβάστε

εμείς πάλι ΟΧΙ  δεν φοβόμαστε 

είμαστε στην μάχη τώρα  και σας κοιτάμε ίσα στα μάτια
έχουμε σύντροφο πιστό τον ΜΑΚΡΥΓΙΆΝΝΗ  που μας είπε : 
"Καὶ οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νὰ πεθάνουν· κι᾽ όταν κάνουν αυτήν τὴν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καὶ πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση όπου εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καὶ θὰ ἰδοῦμεν τὴν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μὲ τοὺς δυνατούς." Γιάννης Μακρυγιάννης.


 Αθήνα 14 - 7 - 2011
Μανώλης Χατζηδημητρίου
από την ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ


 


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Τη συμφωνία του κ. Χριστόφια σε κάποιας μορφής διαμεσολαβητικό ρόλο του ΟΗΕ στις συνομιλίες απέσπασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, κατά την τρίτη συνάντηση, που είχε στη Γενεύη, με τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, από τότε που επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες για το κυπριακό. (Βεβαίως ο όρος «εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων» δεν είναι απολύτως ακριβής, στο μέτρο που ο κ. ‘Ερογλου εκλέγεται στην πραγματικότητα από το άθροισμα Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εποίκων).

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν υπό το γενικό «μότο» του «να τελειώνουμε επιτέλους με το κυπριακό» και υπό τη σκιά των δηλώσεων του απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ Nτάουνερ, που χαρακτήρισε απογοητευτική την κατάσταση, λέγοντας ότι οι συνομιλίες εξελίσσονται όσο πιο αργά μπορούν για να μη σταματήσουν ολότελα. Τελευταία στιγμή επιστρατεύτηκε και ο Μπαρόζο, που ζήτησε με δηλώσεις του επιτάχυνση.

Η επιθυμία του «διεθνούς παράγοντα», όπως είθισται να αποκαλούν στην Κύπρο τους Αγγλοαμερικανούς, είναι την προεδρία της ΕΕ να αναλάβει, το δεύτερο εξάμηνο του 2012, η «Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία» αντί της σημερινής «Κυπριακής Δημοκρατίας» και, επίσης και κυρίως, να ξεμπλοκαριστεί η πορεία της ‘Αγκυρας προς την ΕΕ. Η πίεση που μπορούν να ασκήσουν τώρα είναι περιορισμένη, ενδέχεται όμως να αυξηθεί σημαντικότατα αν αλλάξουν οι πολιτικές δυνάμεις στην εξουσία σε Βερολίνο και Παρίσι, ενδεχόμενο απολύτως ρεαλιστικό.

Χρονοδιάγραμμα, με την ασφυκτική έννοια του όρου, δεν ορίστηκε, εκφράστηκε όμως η προσδοκία ουσιώδους σύγκλισης στα θεμελιώδη ζητήματα μέχρι τον Οκτώβριο, όποτε και ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη, με τους δύο ηγέτες να αρχίζουν πάλι ένα μαραθώνιο συναντήσεων εντός του θέρους. Μετά από αυτή τη σύγκλιση, αν επιτευχθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για μια τελική “διεθνή διάσκεψη”, την ιδέα της οποίας ανανέωσε πάλι με τις δηλώσεις του ο Μπαν Κι Μουν, χωρίς όμως να προσδιορίσει την ακριβή σύνθεσή της.

Η τουρκική πλευρά προτείνει τη συμμετοχή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και των τριών προστατιδών των συμφωνιών Ζυρίχης και Λονδίνου. Η Λευκωσία δεν θέλει ισότιμη συμμετοχή του ψευδοκράτους και της Δημοκρατίας και εισηγείται τη συμμετοχή και των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ.

Επικριτικές φωνές για την διεθνή διάσκεψη, υπό οποιαδήποτε σύνθεση, ακούγονται πάντως και μεταξύ ορισμένων Ελληνοκυπρίων, που θεωρούν ότι η σύγκλισή της, ανεξαρτήτως συνθέσεως, συνεπάγεται προκαταβολική αναγνώριση μειωμένου διεθνούς στάτους για το κυπριακό κράτος. Είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε αναγνώριση συστήματος εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων, τα οποία ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν την εισβολή του 1974. ‘Αλλωστε, όποιος απαιτεί τέτοια δικαιώματα επί ενός κράτους, προφανώς δεν αποκλείει την χρήση τους, ούτε το αντιμετωπίζει ως κράτος πλήρους κυριαρχίας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις επίσημες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Τόσο ο κ. Χριστόφιας, όσο και ο κ. ‘Ερογλου απέφυγαν δηλώσεις μετά τις συνομιλίες και δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για το τι άλλο πιθανώς συμφωνήθηκε στη διάρκειά τους. ‘Ηδη, οι πρώτες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν στην ίδια την Κύπρο από το συγκυβερνόν Δημοκρατικό Κόμμα και την αντιπολιτευόμενη σοσιαλιστική ΕΔΕΚ, τα κυπριακά κόμματα αναμένεται όμως να τοποθετηθούν πλήρως μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο.

Ενσωματώνοντας στην πολιτική του ορισμένες από τις κριτικές που ασκήθηκαν στο σχέδιο Ανάν, ο κ. Χριστόφιας έχει ταχθεί υπέρ «λύσης από τους Κύπριους για τους Κύπριους», «κυπριακής ιδιοκτησίας» όπως την λέει, ενώ αρνείται ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Η προσπάθεια του Λονδίνου, και κατ’ επέκτασιν του Μπαν Κι Μουν, είναι να βρεθεί μια φόρμουλα να υπερκερασθούν αυτοί οι διαδικαστικοί φραγμοί και αυτό επιχειρήθηκε και εν μέρει έγινε στη Γενεύη, αφενός με την αποδοχή της συμβολής του ΟΗΕ, αφετέρου με την εισήγηση ενός άτυπου χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Οκτώβριο, για συμφωνία στα θεμελιώδη, που θα ανοίξει τον δρόμο για διάσκεψη.

Λεκτικά, ο Μπαν Κι Μουν έκανε βέβαια μια παραχώρηση στη Λευκωσία, σεβόμενος, δεν είχε άλλωστε και άλλη επιλογή, την αρχή της «κυπριακής ιδιοκτησίας», αμέσως μετά προτείνοντας όμως κάποιας μορφής διαμεσολάβηση του ΟΗΕ, πρόταση που απεδέχθησαν οι Χριστόφιας και ‘Ερογλου. Αν και απομένει να διευκρινισθεί η μορφή, πιθανότατα θα πρόκειται για «γεφυρωτικές προτάσεις» του κ. Ντάουνερ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Ντάουνερ δεν είναι στην πραγματικότητα ουδέτερος, «έντιμος μεσολαβητής» όπως παρουσιάζεται. Επιπλέον, οι προτάσεις του φέρουν το βάρος και κύρος προτάσεων του ΟΗΕ, καθιστώντας δυσχερή την ελεύθερη απόρριψή τους. Last but not least, η λογική του Ντάουνερ, όπως και του ντε Σότο πριν από αυτόν, δεν είναι να γίνονται προτάσεις συμβατές με την ύπαρξη Κυπριακής Δημοκρατίας ως κανονικού κράτους ή τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λέγονται «γεφυρωτικές» γιατί αναζητούν μονίμως τον «μέσο όρο», χωρίς να ασχολούνται με το κατά πόσον ο «μέσος όρος» οδηγεί σε δίκαιη και ευσταθή λύση ή λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα. Ακριβώς γι’ αυτό, η μέθοδος αυτή παρήγαγε στο παρελθόν το κατά Δημήτρη Τσάτσο «συνταγματικό τέρας» του σχεδίου Ανάν.

Η κατάσταση αυτή αντανακλά, σύμφωνα με νομικούς κύκλους στη Λευκωσία, την θεμελιώδη ασάφεια επί της οποίας βασίζονται οι διεξαγόμενες συνομιλίες, τόσο επί της διαδικασίας, όσο και επί της ουσίας:

- η τουρκική πλευρά ζητάει έναν συνεταιρισμό δύο κρατών, υπό τη γενική εγγύηση και το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας

- η επίσημη Λευκωσία αναζητά έναν αδύνατο συμβιβασμό μεταξύ της τουρκικής θέσης και των στοιχειωδών χαρακτηριστικών ενός κανονικού κράτους, γεγονός που την οδηγεί σε παγκόσμιες «πρωτοτυπίες», αν όχι «παραδοξότητες», όπως η εκ περιτροπής προεδρία του κράτους, η στάθμιση των ψήφων ανάλογα με την εθνότητα των εκλογέων και η ύπαρξη ξένων δικαστών, παρά την ρητή δέσμευση περί του αντιθέτου του κ. Χριστόφια. (Το νέο κράτος δεν θα διαθέτει επίσης το πιο βασικό χαρακτηριστικό των κρατών, το δικαίωμα της αυτοάμυνας και ένοπλες δυνάμεις).

- η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων θέλει μεν λύση, απορρίπτει όμως τις προτάσεις της ηγεσίας της. Επιθυμεί κυρίως να αποφύγει, εν ονόματι της λύσης, την απώλεια της προστασίας του σχετικά κανονικού κράτους υπό το οποίο ζει επί 35 χρόνια.

‘Όπως είναι δομημένη η διαδικασία, οι προτάσεις Ντάουνερ δεν μπορούν να οδηγήσουν πουθενά αλλού παρά στην μετατόπιση των θέσεων Χριστόφια προς τις τουρκικές θέσεις, τη στιγμή μάλιστα που ήδη αυτές οι προτάσεις απορρίπτονται από τους Ελληνοκυπρίους!

Με άλλα λόγια, η διαδικασία είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να οδηγεί σε μόνιμη διολίσθηση προς την τουρκική πλευρά του μέσου όρου της αναζητούμενης λύσης. Με τη Λευκωσία να αποκλείει, ότι και να γίνει, τη διακοπή των συνομιλιών ή την έγερση άλλων ζητημάτων, που θα μπορούσαν να πιέσουν την Τουρκία, όπως η απαίτηση αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, η διαδικασία όπως είναι σήμερα είτε πάει σε αδιέξοδο, είτε θα παράγει λύση, όπως και στο παρελθόν, που θα υποστηρίζεται από την κυπριακή κυβέρνηση και θα απορρίπτεται από τους Ελληνοκυπρίους. Προς το παρόν συνιστά απλά μια αφόρητη βυζαντινολογία, μπορεί όμως σε δεδομένη στιγμή να αποκτήσουν αυτές οι παραδοξότητες και αντιφάσεις δραματική πολιτική σημασία.


http://www.Konstantakopoulos.blogspot.com

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

η αφίσσα μας : οι ΔΟΥΛΕΥΤΕΣ ( Α΄ ΑΘΗΝΩΝ ) της ΤΡΟΪΚΑΣ






πάτα και κατεβασέ την  σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ την

Οι Δουλευτές ( Α' ΑΘΗΝΩΝ )της Τρόϊκας.pdf


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ


Κύριε Πεταλωτή,

Εσείς πρώτος αποφασίσατε να θέσετε πάνω από τις προσωπικές σας σχέσεις το καθήκον σας ως πολίτη, που σας οδήγησε στους κόλπους της παρούσας Κυβέρνησης. Δικαίωμά σας, όπως είναι και δικαίωμά μου, όχι μόνο να διαφωνώ με την πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και να τη θεωρώ επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Στα πλαίσια αυτής της αντίθεσης είχα την τιμή να δημιουργήσω την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Κ.Α.Π.), με μοναδικό στόχο την απομάκρυνσή σας από την Κυβερνητική Εξουσία και την ολοκληρωτική εξαφάνιση του Συστήματος Εξουσίας, γιατί το θεωρώ ξένο σώμα επάνω στον εθνικό μας κορμό και ουσιαστικό κατασκεύασμα της ξένης εξάρτησης.

Λυπάμαι πάρα πολύ που τόσοι και τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι όπως εσείς, δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Εσείς ειδικά είσθε ασφαλώς σε θέση να γνωρίζετε το πώς και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε ηθελημένα κάτω από την άμεση εξάρτηση και έλεγχο του ΔΝΤ και της Τρόικα. Η δικαιολογία ήταν το μεγάλο δημόσιο χρέος. Όμως από πότε το μεγάλο δημόσιο χρέος οδηγεί σε κρίση σαν τη δική μας; Αν ήταν έτσι, τότε η πρώτη χώρα που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει κάτι ανάλογο, θα ήταν η Αμερική, που έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος αλλά και τα υπόλοιπα καπιταλιστικά κράτη, που κι αυτά έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, χωρίς αυτό να συνεπάγεται κρίση σαν τη δική μας. Το συμπέρασμα επομένως είναι, ότι η δική μας κρίση δημιουργήθηκε ηθελημένα.
Συμφωνείτε με την τακτική της Κυβέρνησης; Τότε είμαι υποχρεωμένος να σας πω με λύπη μου ότι σας θεωρώ συνυπεύθυνο γι' αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που το κατατάσσω ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

Όπως θεωρώ συνυπεύθυνους και όλους όσους ψήφισαν ΝΑΙ κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων.

Στο παρελθόν ο λαός μας, κ. Πεταλωτή, μάτωσε υπερασπιζόμενος πολύ λιγότερα εθνικά αγαθά απ' αυτά που εσείς προσφέρατε πραξικοπηματικά στις ορέξεις των Μεγάλων Αφεντικών. Και λέω «πραξικοπηματικά», γιατί μια Κυβέρνηση του 20%, όσο είναι η εκλογική σας δύναμη, δεν έχει το ουσιαστικό εθνικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.

Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που είναι υποχρεωμένη να αντιστέκεται σε κάθε αντεθνική και αντιλαϊκή ενέργεια, με κάθε νόμιμο τρόπο. Και ένας απ' αυτούς είναι η Αφίσα με τα πρόσωπα όσων τόλμησαν να αγνοήσουν τα εθνικά νόμιμα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για να μάθει ο λαός τους υπευθύνους για το κατάντημά του.

Γι' αυτό το λόγο αλλά και γιατί ο μοναδικός υπεύθυνος τόσο από ουσιαστικής όσο και από τυπικής απόψεως για τις ενέργειες των μελών της Κ.Α.Π. είμαι εγώ, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη, ώστε σε περίπτωση νομικής δίωξης να είμαι εγώ και κανένας άλλος ο διωκόμενος, αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες.

Βραχάτι, 8.7.2011
Μίκης Θεοδωράκης

φυλάδια από την σπίθα μας - μπορείτε να τα κατεβάσετε και να τα τυπώσετε

 πάτα και κατεβασέ τα σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ τα

φυλλάδιο :   ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 4 -7 -2011.pdf  

φυλλάδιο : οι ΣΤΟΧΟΙ του κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.pdf 

φυλλάδιο : ο δεκαλογος 1ο -  Αγαπητοί φίλοι και φίλες.pdf  

φυλλάδιο:  Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ 2ο -  Αγωνιζόμαστε γιά.pdf 




φυλλάδιο  ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ 4 -7 -2011.pdf  πάτα και κατεβασέ το σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ το  
( στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει πάτα downloand )




φυλλάδιο  οι ΣΤΟΧΟΙ του κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.pdf  πάτα και κατεβασέ το σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ το  
( στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει πάτα downloand )




φυλλάδιο  ο δεκαλογος 1ο - Αγαπητοί φίλοι και φίλες.pdf  πάτα και κατεβασέ το σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ τη μία σελίδα μπροστά και την άλλη πίσω
( στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει πάτα downloand )




φυλλάδιο Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ 2ο -  Αγωνιζόμαστε γιά.pdf  πάτα και κατεβασέ το σε μορφή pdf  και μετά τυπωσέ τη μία σελίδα μπροστά και την άλλη πίσω
( στην επόμενη σελίδα που θα ανοίξει πάτα downloand )

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

οι βουλευτές Α' ΑΘΗΝΩΝ που είπαν ΝΑΙ στην ΤΡΟΪΚΑ & ΔΝΤ & στο μαύρο φασισμό του οικονομικού 4ου ΡΑΪΧ και έτσι υποδουλώνουν την ΠΑΤΡΙΔΑ μας

 οι παρακάτω εκλεγμένοι Βουλευτές της περιοχής μας 

Α' ΑΘΗΝΩΝ από βουλευτές των  Ελλήνων 

ΕΓΙΝΑΝ( δουλευτές της ΤΡΟΪΚΑΣ & του ΔΝΤ )  

ΑΥΤΟΙ και τα τσιράκια τους 

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ 

Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για το ιστορικό Μαύρο ΝΑΙ   κάτω από ένα χαρτί που μας ντροπιάζει, μας ατιμάζει γιατί μεταβάλλει την περήφανη πατρίδα μας σε ένα φτηνό εμπόρευμα εκτεθειμένο στις αρπακτικές ορέξεις των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων. 

Είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το μέγα έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λαού και που  κατατάσσετε ανάμεσα στις πιο μαύρες σελίδες που έζησε ο Ελληνισμός στα 3.000 χρόνια της ύπαρξής του.

  

Ετσι διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας  για τα επόμενα 50+ χρόνια



Κωνσταντίνος Γεωργίου Σκανδαλίδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση:  Γραφείο: Σίνα 17, 10680, Αθήνα, Τηλ.: 210-3643653, Φαξ: 210-3617470.

'Αννα Δημητρίου Διαμαντοπούλου


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Ιστοχώρος: http://www.diamantopoulou.gr
Διεύθυνση: Γραφείο: Αθανασίου Διάκου 20 και Συγγρού 1 11743, ΑΘΗΝΑ, τηλ. : 2109247814. Fax 2109227244

Χρήστος Δημητρίου Παπουτσής

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Γραφείο: Λυκαβηττού 5, 10672, Αθήνα, τηλ.: 210-3387700, Φαξ: 210-3387708.
Αθανάσιος (Νάσος) Γεωργίου Αλευράς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Ιστοχώρος: http://www.alevras.gr
Διεύθυνση:  Γραφείο: Κάνιγγος 28, 10682, Αθήνα, τηλ.: 2103801255.

Αθανάσιος Αγγέλου Τσούρας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Γραφείο: Μαυρομματαίων 39, 104 34 Αθήνα, τηλ.: 210-8254245-6, φαξ: 210-8254248. 
 
Σπυρίδων Σταύρου Κουβέλης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Ιστοχώρος: http://www.spyroskouvelis.gr
Διεύθυνση: Αραχώβης 15 & Ασκληπιού, Αθήνα 10680, τηλ. 210-36 22 968, fax. 210-36 22 961.

Παντελής Σπυρίδωνα Οικονόμου


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Ιστοχώρος: http://www.poikonomou.gr
Διεύθυνση: Βουκουρεστίου 40, 106 73 Αθήνα, τηλ.: 210 3634156-7, φαξ: 210 3601610.

Παναγιώτα (Πέμη) Λάμπρου Ζούνη


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση: Βουλής 16, Αθήνα, τηλ.: 2103224884, 2103238882, Φαξ: 2103238188.

 

Καλούμε όλο τον λαό σε παλλαϊκό μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  

και όπου τους συναντά να τους "θυμίζει " αυτή τους την πράξη


 Όλοι μαζί για τη μοναδική σωτηρία της κοινής μας πατρίδας.

  • Να φύγουν οι ξένοι. Να φύγει η Τρόικα.
  • Η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτα. Και δεν πληρώνει τίποτα.
  • Μπορούμε να βρούμε δάνεια με επιτόκιο ακόμα και 1% για να σταθούμε στα πόδια μας
  • Θέλουμε να είμαστε φίλοι με όλους. Δυτικούς, Ανατολικούς, Βόρειους και Νότιους.
  • Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους
  • .Είμαστε εργατικοί, αγαπάμε τη γη και τη θάλασσά μας.
  • Έχουμε πλούτο γύρω μας και μέσα μας.
  • Είμαστε λαός της Ειρήνης, της Αγάπης, της Ζωής, του Έρωτα, του Κρασιού, του Γλεντιού, που ζει με το Τραγούδι και τον Χορό.
  • Που δημιουργεί μέσα απ' τους αιώνες έναν ανυπέρβλητο πλούτο πνεύματος και ομορφιάς.
Τελικός σκοπός του Κινήματός μας είναι η οριστική κατάκτηση από το Λαό μας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της διακυβέρνησης της χώρας από τους εκπροσώπους του Παλλαϊκού Πατριωτικού Μετώπου, που φιλοδοξούμε να σχηματίσουμε μαζί με όλες τις υπόλοιπες ανεξάρτητες δυνάμεις που παλεύουν σήμερα για τον ίδιο σκοπό. Να εκπονήσουμε ένα νέο Σύνταγμα και νέους θεσμούς, που να υπηρετούν το Όραμα της Άμεσης Δημοκρατίας. Με τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να επιβάλουμε ισότιμες σχέσεις με όλους τους Λαούς. Να εξασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την Εδαφική μας Ακεραιότητα και τέλος με ένα σύγχρονο επιστημονικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε πρόοδο και ευτυχία στον ελληνικό λαό και υπερηφάνεια, εκτίμηση, λάμψη και σεβασμό στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Είμαστε Δημοκράτες όχι στα λόγια αλλά με έργα, αγώνες και θυσίες. Είμαστε πατριώτες όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, έργα και θυσίες. Πιστεύουμε ότι για κάθε υπεύθυνο πατριώτη ο αγώνας για την Πατρίδα, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία πρέπει να είναι η βάση για την κάθε του σκέψη, για την κάθε του προσπάθεια και για τον ύψιστο αγώνα που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και έως την προσωπική του θυσία.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Σπίθες ΑΘΗΝΑΣ

 ----------------------------------------------------

 

Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ


 

 

 

 

Αυθεντικά κείμενα και αναλύσεις του Ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Γεώργιου Κασιμάτη

περισσότερα

 

 

ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΚΑΙ Ο «ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»

Αυθεντικά κείμενα και σχόλιο του Ομότιμου Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κου Γεώργιου Κασιμάτη

περισσότερα

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

αποφάσεις της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερωτηματολόγιο

Στη συνεδρίαση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς Συζητήσαμε τις προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στο ψηφοδέλτιο στην πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψη της κίνησή μας.

Υπήρξε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος που μας έκανε ακόμα ποιο δυνατούς σαν σπιθίτες και ποιο αποφασισμένους να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑς από την εξάρτηση και να εγκαθιδρύσουμε μία γνήσια δημοκρατία που θα διέπεται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας με ισότητα τόσο σε υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα όλων των πολιτών , όλων των ΕΛΛΉΝΩΝ.

ΣΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ 1 απαντάμε όλοι ΝΑΙ ( Εκφράστηκε από ένα μέλος η επιφύλαξη ότι ο όρος κίνημα μπορεί να παραπέμψει σε παλαιότερες οργανωτικές και κομματικές πρακτικές με αποτέλεσμα την επανάληψή τους , μη μπορώντας να αποφέρει τελικά το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε )

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 2 : απαντάμε ΝΑΙ . Με την προϋπόθεση ότι τα όργανα ( συντονιστικές επιτροπές - επιτροπές πόλης - κεντρική επιτροπή - πολιτικό συμβούλιο ) θα συντονίζουν δράσεις και ο ρόλος τους δεν θα είναι καθοδηγητικός.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 3 : απαντάμε ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 4 : απαντάμε ΝΑΙ . Επίσης θα συμφωνούσαμε με όποια ημερομηνία πέρα του Οκτωβρίου που θα συνέβαλε στον ποιο δημιουργικό προσυνεδριακό διάλογο που είναι απαραίτητος να γίνει , και την καλύτερη παρέμβασή μας σαν κίνημα στις εξελίξεις. Μέχρι όμως την 1η Δεκέμβρη.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 5 : απαντάμε ΝΑΙ. Με την προϋπόθεση να συμμετέχουν ενεργά και στην ζωή των σπιθών με την παρουσία τους σε δράσεις και γενικά να γνωρίζουν τους σπιθίτες και να τους ξέρουν και αυτοί. ΟΧΙ δηλαδή να είναι καθ' έδρας.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 6 : απαντάμε ΝΑΙ . Εκφράστηκε και η άποψη που είναι συμπληρωματική να προτείνει Η ΣΠΙΘΑ το μέτωπο αυτό να ονομαστεί : " ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Φυσικά θέλουμε να ξέρουμε για ποια πρόσωπα και ποιες κινήσεις μιλάμε

Η ΣΠΙΘΑ μας προτείνει να γίνει μία συνδιάσκεψη, το συντομότερο δυνατόν, της περιοχής των ορίων του δήμου Αθηναίων με όλες τις ΣΠΙΘΕς ΚΑΊ ΌΛΟΥς ΤΟΥς ΣΠΙΘΊΤΕς τις περιοχής και με την εποπτεία της Ε.Υ.Α. με στόχο της χάραξης στρατηγικής παρέμβασης από το σύνολο των ΣΠΙΘΩΝ της πόλης μας ώστε να μας εμπιστευτούν περισσότεροι πολίτες και να συνεργαστούν μαζί μας. Θέλουμε την ενότητα και θα εργαστούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΜΑς και όχι ό οργανωτισμός. Είναι η αντιστασιακή μας δράση και όχι η ακατάσχετη φιλολογία περί άμεσης δημοκρατίας. Είναι η πίστη μας στην Νίκη ενάντια στην εξάρτηση και όχι η ηττοπάθεια στην άποψη του οποιουδήποτε για μας. Είναι τέλος η αφοσίωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά όλων αυτών που πάλεψαν και έδωσαν το αίμα τους πριν από μας για μας και που παίρνοντας την σκυτάλη καλούμαστε ΤΩΡΑ να δικαιώσουμε τον αγώνα τους και τον αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όλης της ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑς μπροστά στον εχθρό της ανθρωπότητας, που προβάλει τώρα με το προσωπείο της παγκόσμιας τάξης έχοντας από κάτω το πρόσωπο του φασισμού, θέλοντας να υποδουλώσει την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλους τους ανθρώπους σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ και όλη την ΓΗ.

Τέλος δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι βοηθήσουμε την Ε.Υ.Α. και τον ίδιο τον ΜΙΚΗ με όλες μας τις δυνάμεις και όπου καλεστούμε θα είμαστε παρόν. Ελπίζουμε να αξιοποιηθούμε από την Ε.Υ.Α. και τον Μίκη στο έπακρο.

Μαζί με την 1η σπίθα Κέντρου Αθήνας θα φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να βρούμε σπιθίτες ώστε να ανοίγουμε τα γραφεία μας ΕΡΜΟΥ 7 καθημερινά από τις 9π.μ. έως το βράδυ.

Αθήνα 4-7-2011
ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

PEOPLE FEEL BETRAYED BY ELITES - Ο ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

Some people come a day
to the great Yes or the great No.
to say.
Evident immediately anyone who has
ready in mid-Yes, and telling it over
go on price and conviction.

The refuse is not regret. If you asked him again,
not be said again.
But the pay that no - the right - to met throughout his life.

Constantine. P. Kavafis



PEOPLE FEEL BETRAYED BY ELITES

By Dimitris Konstantakopoulos

Published in the German newspaper Handelsblatt, 16.06.2011
As these words are written, hundreds of thousands, probably millions of simple Greek citizens are in the streets of their country. They remain there in spite of the massive use of chemical gas.  The demonstrations are probably the biggest since the collapse of the dictatorship in 1974.

Greeks stay in the streets for very simple reasons. After experiencing one year of “help” from EU, ECB, IMF and their own government, they strongly believe their nation is heading directly to an economic and social catastrophe of epic proportions. They see more and more old people searching for food in dustbins, hospitals and universities bending under the deduction of half of their budgets, more and more shops closed, the state in decomposition, twice as many people committing suicide compared to last year.
 Greek economy is experiencing its worst recession since the 2nd World War, the morale of the nation is broken. Greek society is entering rapidly a classic Weimar-type situation. Its possibility of repaying its debts has been annihilated, as a result of a program supposedly designed to achieve exactly the goal of repayment!

Nobody seriously doubts the urgency of the reforms needed in Greece or of its deep structural problems. These problems are not the main cause of the present crisis, but they are indeed the factor explaining why Greece was struck first among eurozone countries by the second wave of the financial tsunami begun in 2007-08.

The medicine applied to treat the “Greek problem” was draconian austerity, urgent selling in derisory prices of all state assets, full repayment of the debt, and, last but not least, a kind of “psychological warfare” against Greek people, designed to make them accept the policy imposed, but destroying in the same time the morale of the Nation and the image of the country and provoking a massive flight of capital. As a result, Greek society has now become the first Western European society after the War facing a real crisis of reproduction. And what is now the answer of European and Greek elites to this situation? More of the same policy.

Only Orwell could have named such a program “help for Greece”. It is a program of help to banks having borrowed or borrowing now Greece. Instead of pouring resources into Greek economy in order to help it, more resources are getting out of Greek economy, directed exactly to the financial institutions that are fundamentally responsible for the crisis we are facing. Much the same as happened in 2008-9, but masked now not as “help for banks”, but as “help for Greece”.  Rewriting the fundamental laws of capitalism, we proclaimed in 2008, that banks are too big to fail. It seems now, we consider States less big, thus allowed to fail.

Greeks are in the streets because they realize tragically, in increasing numbers, that they are absolutely alone, that no Greek or European institution can be of any help, on the contrary. They feel betrayed by Greek and European elites, especially their Prime Minister, himself following too much the advise of an “army” of American or multinational advisors and by the political reflexes of a government which remind of Maria Antoinette of France. Those elites did not let to the Greek people any other means but the revolt, in order to defend themselves and their country, from the attacks of the world financial system, a real “State behind the States”.

I don’ t want now to discuss the origin of the Greek debt, or try to answer the question “where did the money go?”, because we must not put now oil to the fire of intra-european “wars of words”. But it seems rather very much of a stupidity to attribute the world financial crisis to some Greek public officials who turn late for work!

It is this invisible financial “superstate”, created by four decades of continuous de-taxations, deregularizations, liberalizations, buying of political influence by the financiers and finally the creation of a brave new world” of CDS and CDO, that is a machine to create money not by producing, but by destroying, financial means of mass destruction, as Warren Buffet once put it. This is not “creative destruction”, it is “destructive destruction”, threatening all Europe with financial Fukushimas.

I live in the center of the storm, a likely Sarajevo of  the 21st century. That is a place from which a new, financial this time, not military war may begin and oppose European nations between them, destroying, in the long run, the European welfare state, the integration idea, our democracy and our civilization. So I see with great hope the first elements of rerationalization of the European debate by the Minister of Finance of the leading nation of Europe. But I realize also how timid and ineffective they remain.

Hayek took the place of Marx of financial world, Friedman has been its Lenin, and soon will come its Stalin. Only if we realize the extent of the threat and the urgent need of a very strong and radical shift of paradigm towards Keyns, reregulation, political and social, not financial, Maastrichts, only by putting a biggest challenge to oppose the one addressed to Europe, we can have some reasonable chance of winning. But European politics have long ago excluded such ideas.





 -----------------------------------------------------------------------

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε.
Φανερώνεται αμέσως όποιος τό έχει έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν τον ρωτούσες πάλι,
όχι θα ξανα έλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο το όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Κωνσταντίνος . Π. Καβάφης    


Ο ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΤ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Konstantakopoulos.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στις 16.06.2011
Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές, εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια απλοί ‘Ελληνες πολίτες είναι στους δρόμους της χώρας τους, μένοντας εκεί παρά τη μαζική χρήση χημικών αερίων. Οι διαδηλώσεις αυτές είναι πιθανώς οι μεγαλύτερες μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974.

Οι ‘Ελληνες μένουν στους δρόμους για πολύ απλούς λόγους. Μετά από την εμπειρία ενός χρόνου «βοήθειας» από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τη δική τους κυβέρνηση, πιστεύουν έντονα ότι το έθνος τους βαδίζει κατευθείαν σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή επικών διαστάσεων.  Βλέπουν όλο και περισσότερους ηλικιωμένους  να ψάχνουν για τρόφιμα  σε σκουπιδοντενεκέδες, νοσοκομεία και πανεπιστήμια να λυγίζουν υπό την περικοπή του μισού προϋπολογισμού τους, όλο και περισσότερα μαγαζιά να κλείνουν, το κράτος σε αποσύνθεση και δύο φορές περισσότερους ‘Ελληνες να αυτοκτονούν εν σχέσει με πέρυσι.

Η ελληνική οικονομία ζει τη χειρότερη ύφεση μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ηθικό της χώρας είναι διαλυμένο. Η ελληνική κοινωνία μπαίνει γρήγορα σε μια κατάσταση τύπου Βαϊμάρης. Η δυνατότητά της να αποπληρώσει τα χρέη της έχει καταστραφεί, ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος που, υποτίθεται, είχε σχεδιασθεί ακριβώς για να πετύχει αυτό τον σκοπό!

Κανένας δεν αμφιβάλλει σοβαρά για το επείγον των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται ή για τα βαθιά, υφέρποντα δομικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι η κύρια αιτία της τωρινής κρίσης, είναι όμως υπεύθυνα για το ότι έθεσαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης που επλήγησαν από το δεύτερο κύμα του χρηματιστικού τσουνάμι που ξεκίνησε το 2007-08.

Η θεραπεία που εφαρμόστηκε/εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του «ελληνικού προβλήματος» ήταν δρακόντεια λιτότητα, επείγουσα πώληση όλης της κρατικής περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές, πλήρης αποπληρωμή του χρέους και, last but not least, ένα είδος «ψυχολογικού πολέμου» εναντίον του ελληνικού λαού. Σχεδιασμένος να κάμψει τις αντιστάσεις του, είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει το ηθικό του έθνους και την εικόνα της χώρας και να διώξει τα κεφάλαια στο εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα αυτών, η ελληνική κοινωνία έγινε η πρώτη δυτικοευρωπαϊκή κοινωνία που αντιμετωπίζει μεταπολεμικά κρίση αναπαραγωγής. Πως απαντούν τώρα οι ευρωπαϊκές και ελληνικές ελίτ στην κατάσταση; Με περισσότερη από την ίδια πολιτική.

Μόνο ο ‘Οργουελ θα μπορούσε να ονομάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα «βοήθεια στην Ελλάδα». Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρόγραμμα βοήθειας στις τράπεζες που δάνεισαν ή δανείζουν την Ελλάδα. Αντί να εισρεύσουν πόροι στην ελληνική οικονομία για να τη βοηθήσουν, αφαιρούνται πόροι από αυτήν για να κατευθυνθούν στους χρηματοπιστωτικούς θεσμούς που είναι θεμελιωδώς υπεύθυνοι για την κρίση που αντιμετωπίζουμε. Με τρόπο εν πολλοίς ανάλογο του όσων έγιναν το 2008-9, αλλά μασκαρεμένο τώρα σε «βοήθεια για την Ελλάδα». Ξαναγράφοντας τους θεμελιώδεις νόμους του καπιταλισμού, διακηρύξαμε το 2008 ότι οι τράπεζες είναι «πολύ μεγάλες» για να χρεωκοπήσουν. Φαίνεται ότι τώρα θεωρούμε τα κράτη λιγότερο μεγάλα, άρα επιτρέπεται να αποτύχουν.

Οι ‘Ελληνες είναι στους δρόμους γιατί συνειδητοποιούν τραγικά, σε αυξανόμενους αριθμούς, ότι είναι απολύτως μόνοι, ότι δεν έχουν κανένα ελληνικό ή ευρωπαϊκό θεσμό να τους βοηθήσει, το αντίθετο. Νοιώθουν προδομένοι από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές ελίτ, ιδίως από τον Πρωθυπουργό τους, που ακούει σε υπερβολικό βαθμό τις συμβουλές ενός «στρατού» Αμερικανών και πολυεθνικών συμβούλων, από τα πολιτικά αντανακλαστικά μιας κυβέρνησης, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Μαρία Αντουανέττα της Γαλλίας. Είναι αυτές οι ελίτ που δεν άφησαν στον ελληνικό λαό κανένα άλλο μέσο εκτός από την εξέγερση για να υπερασπίσει τον εαυτό του και τη χώρα του από τις επιθέσεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, αληθινού «Κράτους πίσω από τα Κράτη».

Δεν θέλω τώρα να συζητήσω την προέλευση του ελληνικού χρέους ή το ερώτημα «που πήγαν τα λεφτά», γιατί δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά ενδοευρωπαϊκών «πολέμων λέξεων». Μοιάζει όμως μεγάλη ηλιθιότητα να αποδίδει κανείς την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση σε μερικούς ‘Ελληνες δημόσιους υπαλλήλους που αργούσαν να πάνε στη δουλειά τους!

Είναι αυτό το αόρατο χρηματιστικό «υπερκράτος», δημιουργημένο από τέσσερις δεκαετίες αποφορολόγησης, απορρυθμίσεων, απελευθερώσεων, αγοράς πολιτικής επιρροής από χρηματιστικούς κύκλους, και, τελικά, τη δημιουργία του «υπέροχου καινούριου κόσμου» των CDS και CDO. Ενός μηχανισμού δημιουργίας χρήματος όχι παράγοντας, αλλά καταστρέφοντας, ενός κόσμου χρηματοπιστωτικών όπλων μαζικής καταστροφής, όπως το έθεσε κάποτε ο Warren Buffet. Δεν πρόκειται για «δημιουργική καταστροφή», αλλά για «καταστροφική καταστροφή», που απειλεί όλη την Ευρώπη με χρηματοπιστωτικές Φουκουσίμες.

Ζώ στο κέντρο της καταιγίδας, ένα πιθανό «Σεράγεβο» του 21ου αιώνα. ‘Ενα σημείο δηλαδή από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει ένας νέος, χρηματοπιστωτικός και όχι στρατιωτικός πόλεμος, που θα αντιπαραθέσει τα ευρωπαϊκά έθνη μεταξύ τους, καταστρέφοντας, μακροπρόθεσμα, το ευρωπαϊκό κράτος πρόνοιας, την ιδέα της ολοκλήρωσης, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας. Βλέπω με μεγάλη ελπίδα τα πρώτα στοιχεία επανορθολογικοποίησης της ευρωπαϊκής συζήτησης από τον Υπουργό Οικονομικών του ηγετικού έθνους στην Ευρώπη. Αλλά συνειδητοποιώ επίσης πόσο ντροπαλά και αναποτελεσματικά παραμένουν.

Ο Μαρξ έγινε Χάγιεκ του καιρού μας, ο Λένιν Φρήντμαν και σύντομα έρχεται ο Στάλιν του χρηματιστικού κόσμου. Μόνο συνειδητοποιώντας την έκταση της απειλής και την ανάγκη μιας πολύ ισχυρής και ριζοσπαστικής αλλαγής παραδείγματος, προς την κατεύθυνση του Κέινς, της επαναρρύθμισης, πολιτικών και κοινωνικών, όχι χρηματιστικών Μάαστριχτ, μόνο αντιτάσσοντας μια μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτή που οι «αγορές» απευθύνουν στην Ευρώπη, μπορούμε να έχουμε μια λογική ελπίδα νίκης. Αλλά η ευρωπαϊκή πολιτική έχει, εδώ και καιρό, αποκλείσει τέτοιες ιδέες.



Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι;



Image Αθήνα, 1 Ιουλίου 2011

Image Δελτίο τύπου



Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.



Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.
Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι. 

Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.