Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

αποφάσεις της ΣΠΙΘΑς 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερωτηματολόγιο

Στη συνεδρίαση της ΣΠΙΘΑΣ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑς Συζητήσαμε τις προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως ακριβώς διατυπώθηκαν στο ψηφοδέλτιο στην πρώτη πανελλήνια συνδιάσκεψη της κίνησή μας.

Υπήρξε πλούσιος και εποικοδομητικός διάλογος που μας έκανε ακόμα ποιο δυνατούς σαν σπιθίτες και ποιο αποφασισμένους να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την απελευθέρωση της ΕΛΛΑΔΑς από την εξάρτηση και να εγκαθιδρύσουμε μία γνήσια δημοκρατία που θα διέπεται από τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας με ισότητα τόσο σε υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα όλων των πολιτών , όλων των ΕΛΛΉΝΩΝ.

ΣΤΟ ΕΡΏΤΗΜΑ 1 απαντάμε όλοι ΝΑΙ ( Εκφράστηκε από ένα μέλος η επιφύλαξη ότι ο όρος κίνημα μπορεί να παραπέμψει σε παλαιότερες οργανωτικές και κομματικές πρακτικές με αποτέλεσμα την επανάληψή τους , μη μπορώντας να αποφέρει τελικά το αποτέλεσμα που όλοι προσδοκούμε )

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 2 : απαντάμε ΝΑΙ . Με την προϋπόθεση ότι τα όργανα ( συντονιστικές επιτροπές - επιτροπές πόλης - κεντρική επιτροπή - πολιτικό συμβούλιο ) θα συντονίζουν δράσεις και ο ρόλος τους δεν θα είναι καθοδηγητικός.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 3 : απαντάμε ΟΧΙ

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 4 : απαντάμε ΝΑΙ . Επίσης θα συμφωνούσαμε με όποια ημερομηνία πέρα του Οκτωβρίου που θα συνέβαλε στον ποιο δημιουργικό προσυνεδριακό διάλογο που είναι απαραίτητος να γίνει , και την καλύτερη παρέμβασή μας σαν κίνημα στις εξελίξεις. Μέχρι όμως την 1η Δεκέμβρη.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 5 : απαντάμε ΝΑΙ. Με την προϋπόθεση να συμμετέχουν ενεργά και στην ζωή των σπιθών με την παρουσία τους σε δράσεις και γενικά να γνωρίζουν τους σπιθίτες και να τους ξέρουν και αυτοί. ΟΧΙ δηλαδή να είναι καθ' έδρας.

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ 6 : απαντάμε ΝΑΙ . Εκφράστηκε και η άποψη που είναι συμπληρωματική να προτείνει Η ΣΠΙΘΑ το μέτωπο αυτό να ονομαστεί : " ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΌ ΜΕΤΩΠΟ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "
Φυσικά θέλουμε να ξέρουμε για ποια πρόσωπα και ποιες κινήσεις μιλάμε

Η ΣΠΙΘΑ μας προτείνει να γίνει μία συνδιάσκεψη, το συντομότερο δυνατόν, της περιοχής των ορίων του δήμου Αθηναίων με όλες τις ΣΠΙΘΕς ΚΑΊ ΌΛΟΥς ΤΟΥς ΣΠΙΘΊΤΕς τις περιοχής και με την εποπτεία της Ε.Υ.Α. με στόχο της χάραξης στρατηγικής παρέμβασης από το σύνολο των ΣΠΙΘΩΝ της πόλης μας ώστε να μας εμπιστευτούν περισσότεροι πολίτες και να συνεργαστούν μαζί μας. Θέλουμε την ενότητα και θα εργαστούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι αυτό που μας ενώνει είναι η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟς ΜΑς και όχι ό οργανωτισμός. Είναι η αντιστασιακή μας δράση και όχι η ακατάσχετη φιλολογία περί άμεσης δημοκρατίας. Είναι η πίστη μας στην Νίκη ενάντια στην εξάρτηση και όχι η ηττοπάθεια στην άποψη του οποιουδήποτε για μας. Είναι τέλος η αφοσίωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά όλων αυτών που πάλεψαν και έδωσαν το αίμα τους πριν από μας για μας και που παίρνοντας την σκυτάλη καλούμαστε ΤΩΡΑ να δικαιώσουμε τον αγώνα τους και τον αγώνα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και όλης της ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑς μπροστά στον εχθρό της ανθρωπότητας, που προβάλει τώρα με το προσωπείο της παγκόσμιας τάξης έχοντας από κάτω το πρόσωπο του φασισμού, θέλοντας να υποδουλώσει την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλους τους ανθρώπους σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ και όλη την ΓΗ.

Τέλος δηλώνουμε ότι είμαστε πρόθυμοι βοηθήσουμε την Ε.Υ.Α. και τον ίδιο τον ΜΙΚΗ με όλες μας τις δυνάμεις και όπου καλεστούμε θα είμαστε παρόν. Ελπίζουμε να αξιοποιηθούμε από την Ε.Υ.Α. και τον Μίκη στο έπακρο.

Μαζί με την 1η σπίθα Κέντρου Αθήνας θα φροντίσουμε τις επόμενες μέρες να βρούμε σπιθίτες ώστε να ανοίγουμε τα γραφεία μας ΕΡΜΟΥ 7 καθημερινά από τις 9π.μ. έως το βράδυ.

Αθήνα 4-7-2011
ΣΠΙΘΑ 1ου διαμερίσματος ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου