Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

η ΣΠΙΘΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ πάει ΚΕΡΑΤEA

Η σπίθα μας πήρε στην απόφαση να μετάσχει στο

Keratea Art Resistance Festival

KERATEA ART RES1STANCE
με την φυσική παρουσία των σπιθιστών - σπινθήρων
και να βοηθήσει στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και των γύρο περιοχών με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε , ενάντια στην ωμή βία του κρατικού μηχανισμού που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να επιβάλει στους κατοίκους την χωματερή μέσα κυριολεκτικά στα σπίτια τους και κατ επέκταση σε όλη την περιοχή που είναι συνάμα και ένα αρχαιολογικό πάρκο. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους είναι απόλυτα δίκαιος. 

Είναι δίκαιος γιατί: α) η κυβέρνηση έχει καταλύσει στην Κερατέα κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαιοσύνης, υπερασπίζοντας με μανία τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι τα συμφέροντα του λαού της Κερατέας, πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στις δικαστικές αποφάσεις.
β) ο χώρος που η κυβέρνηση θέλει να εγκαταστήσει ΧΥΤΑ βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων εκατοντάδων μέτρων από αρχαιολογικό χώρο, και χαρακτηρισμένο ως ιστορικό λόγω των μεταλλείων του Λαυρίου, που φτάνουν υπογείως σε μικρή απόσταση από την περιοχή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποτελεί μία ανεκτίμητης αξίας περιβαλλοντική ζώνη. Η συγκεκριμένη επιλογή από την κυβέρνηση αποτελεί περιβαλλοντικό και πολιτισμικό έγκλημα. 
γ) Γιατί όσοι από εμάς βρεθήκαμε εκεί κοντά στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας, γνωρίσαμε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, σπουδαίους, γενναιόδωρους, φιλόξενους, ευγενικούς αλλά και πεισματάρηδες που δεν το βάζουν κάτω. Γιατί ξέρουν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και γιατί ξέρουν ότι σε αυτή την υπόθεση διακυβεύεται όχι μόνο η αξιοπρέπεια τους, αλλά και το δικό τους μέλλον και των παιδιών τους.

 Είναι ο δρόμος του αγώνα! Είναι ο δρόμος  που θα πρέπει η ελληνική κοινωνία να ακολουθήσει για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που ζει καθημερινά υπό καθεστώς κατοχής. 

Η μαχητικότητα και συλλογική δράση-αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας ανέδειξε το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που κινούνται γύρω από αυτά τα προβλήματα. Ανέδειξε και μια άλλη διάθεση πολύ ουσιαστική. Όταν όλα τα μέλη της κοινωνίας ενεργοποιηθούν, δράσουν συλλογικά και συντεταγμένα γύρω από ένα στόχο, είναι ακατανίκητα.

ΟΛΟΙ λοιπόν ΕΝΩΜΕΝΟΙ  
πάμε ΚΕΡΑΤΕΑ  Μπλόκο ΒΙΟΠΑ
 8 - 9 - 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

 το πρόγραμμα του festival ΕΔΩ

 Υπεύθυνος από την Σπίθα μας και όποιος θέλει να συνεννοηθεί μαζί του είναι:  ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ τηλ. 6976870920


υπενθημίζουμε και την δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον αγώνα στην ΚΕΡΑΤΈΑ  Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη για το ζήτημα της Κερατέας

Καθώς και τον χαιρετισμό της ΣΠΙΘΑΣ μας  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

 


      
η συνέντευξη τύπου των διοργανωτών του festival


και ο ΧΑΡΤΗΣ

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

LINK ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΚΕΡΑΤΕΑ >>>>>  KERATEA ART RES1STANCE: art ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου